Проблемът с тройниците по охладителната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Проблемът с тройниците по охладителната система

Мнениеот andro_ » Нед 27 апр 2008 11:41

Аз бих искал да обсъдим проблема с течовете по VW/Audi и по специално с пластмасовите "разклонители", които инженерите от немско са слагали по нашите охладителни системи.
Темата ми е по повод поредното потичане от уплътнението на проклетия ми тройник,закрепен за главата.
Вече ще го правя за 6-ти път и взе да ми писва.
Гумичката му е нова,тройникът е оригиналният,защото скапаните Топрани протичат на 5-тата минута от работата на ДВГ-то (слагах 2 такива нови хуйни).
Пробвал съм силикони,Дирко - мирко,не знам кво си,притягане...пак тече и тече.
Проблемът е ... инженерен.Как може да напрравят толкова голям елипсовиден фланец и да му сложат само две шпилки в двата края....?
Как да си реша проблема веднъж завинаги?

Повърхността на главата е идЯлно чиста,защото миналата седмица припасвах клапани и лично съм я стъргал с нож...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 27 апр 2008 12:30

Виждал съм такъв фланец направен от алуминий... никъде не съм виждал да се продава обаче :(

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 27 апр 2008 12:40

андро, доста се борих с тия пластмасови тройници и накрая се предадох...няма решение...оставих го да капе и си доливах по малко...а борбата беше дълга и неравна...топран няма да коментирам...още ми се мандахерцат наоколо някакви тяхни на вид добре изглеждащи пластмаси, но течащи като лейки :evil:

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Нед 27 апр 2008 13:09

колега а изравни ли челната повърхност на фланеца? пластмасовите като се стягат с годинките и се изкривяват...вземи оригиналния и с шкурка на стъкло го изравни и пробвай пак с нов о-пръстен, като не стягаш докрай, щот пак ще изметне по средата и ще протече. а за да не се развива- локтайт на гайките

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 27 апр 2008 13:26

stancorotax написа:колега а изравни ли челната повърхност на фланеца? пластмасовите като се стягат с годинките и се изкривяват...вземи оригиналния и с шкурка на стъкло го изравни и пробвай пак с нов о-пръстен, като не стягаш докрай, щот пак ще изметне по средата и ще протече. а за да не се развива- локтайт на гайките

Правил съм го...и шкурката и лепилцето...и гумичката.
Ако дупката в главата беше кръг,а не елипса,отдавна да съм поръчал на стругар 'люминиев фланец...
Ще се боря пак с тоз фланец,ама утре,че днес е празник.

Само да добавя,за който не знае - фирма ХУБАТА, Пловдив - ВСЯКАКВИ уплътнителни гумички и семеринги,всякакви размери и масло- топло- устойчивост.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 27 апр 2008 14:11

Съвсем наскоро ме споходи неволята , мислих доста, е купих си фланец, не тече.Идеята е изработка от отделни по-елементарни детайли, които да се заварят в последствие и така да се получи железна "хуйня".материал-алуминий(кофти заварка), мед- заварка при хладилен техник(сребърен припой) може и месинг.И последно- ШОГУН(чугун де)-отливка по оригинал , леяр който да се води по акъла ти , има и допълнителна обработка.Леярският способ с успех може да се приложи и за алуминий.Като се знае за разновидностите на фланците си е играчка, но който пусне "ляти" фланци-милионер ще стане :P

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 27 апр 2008 20:16

ЮНИТрЕИД- :idea: 79лв и си решавате проблема за винаги :idea:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Нед 27 апр 2008 23:34

моя тройник ми го взеха чисто нов за 7 кинта и от тогава вече 8 месец да чукна на дърво не съм имал проблеми

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 28 апр 2008 7:19

mitakathvp написа:моя тройник ми го взеха чисто нов за 7 кинта и от тогава вече 8 месец да чукна на дърво не съм имал проблеми

На АБС тройничето си е конструктивно добро :wink: ,т.е. още в завода са го измислили с читава форма.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 28 апр 2008 11:56

Много е добро, нал за туй го сменях, 22 пари от Хеед.Това дето демонтирах беше Топран- явно и в Италия е сменяно. Сега чакам да текне и коляното при термостата, че нямаха в магазина и се наложи старото изгърбено да сложа пак :banghead:

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Пон 28 апр 2008 12:08

и аз съм виждал такова от алуминий.даже мисля 4е беше оригинално.
моят текна също и си купих и аз от 7лв. ве4е 6-ти мес. всичко е О.К.
миналата седмица сменях същия на 2.0i GSI-ка беше и оригинален,но вече и нейния е такъв от 7лв.За мен това наистина е една от многото недомислици на Голф-а:((((( (ако ви се разтече-най добре свалете старото и по него вземете ново,понеже са доста модели ....дано не ви се случва ...

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пон 28 апр 2008 12:46

andro_ написа:
mitakathvp написа:моя тройник ми го взеха чисто нов за 7 кинта и от тогава вече 8 месец да чукна на дърво не съм имал проблеми

На АБС тройничето си е конструктивно добро :wink: ,т.е. още в завода са го измислили с читава форма.

дано си прав колега :wink:

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пон 28 апр 2008 13:33

преди няколко месеца и при мен протече, за ~25лв в юнитреид нов фланец с о-пръстен и проблеми от тогава не съм имал

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Пон 28 апр 2008 14:55

алуминиев беше на стария голф 86 г. новия всичко му е пластмасово имаше същия проблем - взех стария алуминиев изшкурих главата малко силикон и повече не тече. виж някоя дърта морга й вземи алуминиевия тройник :)

svetlio p_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlio p_GT » Пон 28 апр 2008 15:05

Виждал съм,че на Ауди 80 тройника е алуминиев но отвора на термо датчика ми се видя по различен.Дали не може да се сложи такъв?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”