Пресветва ми лампата за налягане на маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пресветва ми лампата за налягане на маслото
Здравейте колеги имам следния проблем.При температура от около 90 град.,ми пресветва лампата за налягане на маслото и съответно се вклучва и зумера,това го прави само когато изкачвам някой от проходите.За една година вече трипъти ми се случва.колата Пасат 94г.с АБС мотор.Б4 А на равното няма проблеми.Първо мислех,че е от маслото и го смених но пак прави така.Ако на някой му се е случвало такъв проблем нека сподели.Благодаря предварително
Re: Пресветва ми лампата за налягане на маслото
nikig написа:Здравейте колеги имам следния проблем.При температура от около 90 град.,ми пресветва лампата за налягане на маслото и съответно се вклучва и зумера,това го прави само когато изкачвам някой от проходите.За една година вече трипъти ми се случва.колата Пасат 94г.с АБС мотор.Б4 А на равното няма проблеми.Първо мислех,че е от маслото и го смених но пак прави така.Ако на някой му се е случвало такъв проблем нека сподели.Благодаря предварително
Не е толкова от наклона ,а от това че на баира натоварването на мотора е по-голямо и прегряваш маслото.
Типично е за АБС мотора .Пробвай с Мотул 15В50

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не отговорих вчера ,че не си бях в къщи.Първото масло беше Мобил 15/40 а сега съм с немско също 15/40,не се сещам как се казваше.За нивото на маслото, мисля ,че е добре тъй като при максимум на сондата събира 3,7литра с филтъра и двата пъти беше над средата, нивото.Ще опитам с директен манометър с тръбичка за да съм сигурен в налягането.
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
и двата вида.излезоха ми около 70-75лв без поставянето(майстора имаше да ми връща услуга).зумера свиреше яко при мен-след около 10-тина мин.каране.изгасям,паля и след малко пак.при теб не е толкова често,не се гипсирай,има хиляди други причини просто провери го(налягането) и изключи този вариант.аз лично се заклех да не подценявам лампата на маслото повече
успех 

- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пресветва ми лампата за налягане на маслото
nikig написа:Здравейте колеги имам следния проблем.При температура от около 90 град.,ми пресветва лампата за налягане на маслото и съответно се вклучва и зумера,това го прави само когато изкачвам някой от проходите.За една година вече трипъти ми се случва.колата Пасат 94г.с АБС мотор.Б4 А на равното няма проблеми.Първо мислех,че е от маслото и го смених но пак прави така.Ако на някой му се е случвало такъв проблем нека сподели.Благодаря предварително
И аз съм с АБС и имам подобен проблем. При мен има и друго. Ако съм карал известно време над 4000 оборота и вляза в ляв завой ( такъв е пътя като се прибирам. Прави го на едно и също място ), зумера пищи, между 2000 и 2500 оборота, мине ли 2500 млъква. След консултации с различни майстори, бях решил да сменям лагерите. Скоро проверих налягането на маслото и се оказа, че си е добре. Смених датчиците за маслото, проблема си остана. Карам с Мотул 15/50. Вече си мисля, дали проблемът не е електрически? Проблемът е, че се чудя, ако е електрически, къде да го търся? За сега забавям смяната на лагерите, но го имам в предвид. Това май се оказва често срещано явление при моторите АБС, защото и от други съм чул за подобен проблем. Имам и друга идея, да монтирам в купето манометър за налягане на маслото и да го свържа към филтъра, на мястото на кафявия датчик, за да видя какво ще показва, когато писне зумера. Това е като идея и се чудя дали изобщо да я реализирам?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря и на двама ви за съветите.Що се отнася до това дали проблема е електрически,до колкото знам в таблото под километража се намира зумера.Има и платка към която е свързан и диода.При едно ауди-б4 се получаваше подобен проблем,извдих кабелите и от двата датчика и поработи малко двигателя и пак така започна да свири,но това беше при него.А за моя след като проверя налягането с манометъра,ще проверя и данеби да има проблем в таблото.Между другото и маслото ми изчезва а съм сменил гумички на клапаните,няма течове,краят на аспуха е чист. за 3000км.съм долял един литър масло.Ще трябва да взема от Мотул да пробвам то е най хваленото тук във форума.
Имаше една много яка тема по този проблем.
Аз като качвах 'Траянови врата' посока София със 130-40 при отпускане на газта непосредствено при влизане в тунела ми светна лампата и писна зумера. Случвало ми се е два пъти, от тогава имам поне 4 смени на маслто ('начи около 40 000 километра) и никакви проблеми по мотора.
Ако имаш някакви съмнения трябва веднага да провериш, без много да чакаш.
Успех.
Аз като качвах 'Траянови врата' посока София със 130-40 при отпускане на газта непосредствено при влизане в тунела ми светна лампата и писна зумера. Случвало ми се е два пъти, от тогава имам поне 4 смени на маслто ('начи около 40 000 километра) и никакви проблеми по мотора.
Ако имаш някакви съмнения трябва веднага да провериш, без много да чакаш.
Успех.