Колата е с двигател 1.8 16V. В няколко сервиза (където познавам майсторите) попитах за смяна на ролки и ремъци и те ми предложиха първо да отворят и да проверят какво е състоянието на ролките. Ангренажния ремък ще се смени задължително, а понеже колата е с бензинов двигател ако ролките са здрави ( а за тях се предполага, че имат някакво качество, за разлика от тези които се предлагат на българския пазар ) и нямат луфтове и нямат шумове да не ги сменят.
Знам, че най-добре е да се сменят, но предлаганото от майсторите има ли логика и заслужава ли си да се направи така както те ме съветват?
Въпрос относно смяна на ангренажен комплект?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Като взех моя голф майстора каза същото и смених само ангренажния ремък ,след 58 000км дочух подозрителни звуци откъм капака на ремъка и реших че е крайно време да се сменя целия комплект. След смяната се се оказа че всички ролки и водната помпа са били на финалната права на житейския си път така че ако решиш да смениш само ремъка гледай да не чакаш повече от 40-50 000км преди да смениш всичко останало за да не стане кофти тръпка 

- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
И аз не препоръчвам да се правят такива експерименти да няма после мяу
пък и какво значи качеството на нашия пазар - се пак частите не се правят в бг , а идват от чужбина същите които се слагат и на техните коли (германско например) .. се пак ако решиш да не сменяш сега ролки , подкрепям колегите - не повече от 30-40 к.
успех 

valio
Аз имах същото предложение от майсторите, но предпочетох, като сменям да сменям всичко, за по сигурно, утре да не им стана клиент.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Въпрос относно смяна на ангренажен комплект?
DAXC написа:Колата е с двигател 1.8 16V. В няколко сервиза (където познавам майсторите) попитах за смяна на ролки и ремъци и те ми предложиха първо да отворят и да проверят какво е състоянието на ролките. Ангренажния ремък ще се смени задължително, а понеже колата е с бензинов двигател ако ролките са здрави ( а за тях се предполага, че имат някакво качество, за разлика от тези които се предлагат на българския пазар ) и нямат луфтове и нямат шумове да не ги сменят.
Знам, че най-добре е да се сменят, но предлаганото от майсторите има ли логика и заслужава ли си да се направи така както те ме съветват?
Би ли написал индекса на ДВГ ???!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”