Балансьора на полуоската !!!

Техническа и сервизна информация за Passat
i.arihtev
Автомобил:
Двигател:

zdr

Мнениеот i.arihtev » Пон 28 апр 2008 8:09

ми тя скобата ще няруши баланса

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 28 апр 2008 12:39

Бе темата е отпреди... 4 години, сигурно и скоба и балансьор са отдавна в небитието, може и колата да я няма вече :D

i.arihtev
Автомобил:
Двигател:

здр

Мнениеот i.arihtev » Пон 28 апр 2008 13:45

ами ас го имам тоя проблем тая балансьорка ми е до маншона паднала и трака като вляза по ряско в завои направо ми искарва акъла като се разтрака

passattt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passattt » Пон 28 апр 2008 18:40

Здравейте, колеги!

Преди повече от 6 години и при мен въпросният дъмфер се скъса и започна да тропа неприятно. Резнахме го с флекса и готово. отидох в магазина на Юнитрейд и споделих за случката като поисках нов. Там ми обясниха, че дъмфера обирал някакви сили, пораждащи се при движение. Посках да си купя нов. Отговора бе, че върви комплект с полуоската. При производството но пжлуоски, те се качвали на стенд и тогава се разбирало, дали да слагат демпфер. Нямало никаква гаранция, че ако си поръчам нова полуоска, то тя ще дойде с демпфер. Съвета бе да се ослушвам известно време да не се отхлабят болтовете, които държат полуоската за скоростната кутия. За 6 години да чукна на дърво нищо не се промени. Дано съм Ви бил полезен.

i.arihtev
Автомобил:
Двигател:

zdr

Мнениеот i.arihtev » Сря 30 апр 2008 20:04

благодаря за инфото голега маи нямя да го махам само трябва да измисля как да го фиксирам че малко трудно му се струва да си стои там без да мрадне

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 01 май 2008 8:27

Тоя балансьор променя резонансната честота на въртене на полуоската, така щото тя да е извън дипазона при който си караме нормално автомобилите, има смисъл в него.
Ноооо, едно голямо НО, при мен се откачи и се свлече до хебела и почна да се блъска в маншона на карето, тракаше отвратително, разсъждавах само докато намеря удължител за флекса. Няма как да преценя дали каретата и лагерите на полуоста се разбиват по-интензивно без баланса, но със сигурност няма да ми трака и да прекълца маншона на външното каре.

Успех.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Re: zdr

Мнениеот katcko » Чет 01 май 2008 18:27

i.arihtev написа:благодаря за инфото голега маи нямя да го махам само трябва да измисля как да го фиксирам че малко трудно му се струва да си стои там без да мрадне

сега ще споделя и аз как съм го направил!от двете страни на въпросният дънфер съм стегнал за полуоската по една свинска опашка,след което съм прекарал още няколко опашки под тези 2те на полуоската и под дъмфела като съм ги стегнал здраво,миналата седмица оглеждах дали не се е скъсала някоя от опашките но още са здрави(почти около година),а ако се скъса ще сложа нова,но на предните ми голфове ги махах!успех колега

Върни се в “Passat”