Golf 3 тече антифриз..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 01 апр 2008 6:30

Абе колеги ...аз мисля,че проблема не е толкова в пластмасата колкото в опеченият О-пръстен....ако си намери О-пръстен с добро качество от същия размер( струва 50 ст) и всичко ще се реши....иначе новоят детайл може де има некачествено пластмасово тяло и самата пластмаса да се спука....

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Пет 02 май 2008 14:58

joker написа:Абе колеги ...аз мисля,че проблема не е толкова в пластмасата колкото в опеченият О-пръстен....ако си намери О-пръстен с добро качество от същия размер( струва 50 ст) и всичко ще се реши....иначе новоят детайл може де има некачествено пластмасово тяло и самата пластмаса да се спука....

дано да си прав за тоя пръстен

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 02 май 2008 20:16

Нов О-пръстен аз лично не успях да намеря по магазините за авточасти и си купих целия тройник, понеже не мога да съм 100% сигурен, дали тече от О-пръстена или от самия фланец. Ако пак се разтече, ще ида в Юнитрейд за едно ново уплътнение и ще си сложа стария тройник, който е и оригиналният.

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Съб 03 май 2008 8:47

icefire написа:Нов О-пръстен аз лично не успях да намеря по магазините за авточасти и си купих целия тройник, понеже не мога да съм 100% сигурен, дали тече от О-пръстена или от самия фланец. Ако пак се разтече, ще ида в Юнитрейд за едно ново уплътнение и ще си сложа стария тройник, който е и оригиналният.

на мен от долния болт ми сълзи и това е и гарнитурка направих и силикон слох малко и пак сълзи и прави за една вечер бая големи петна отдоло

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Съб 03 май 2008 9:26

ех тия пласмаси са много калпави и моя е за смяна,но сериозно се замислям за стругар да ми го направи.проблема е само датчика че моя е с един датчик с 4 кабела по него и незнам как ще се получи

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Съб 03 май 2008 10:26

направо съм се отчаел само на антифиз немога да и смогна да доливам

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 03 май 2008 13:17

jarulmo написа:на мен от долния болт ми сълзи и това е и гарнитурка направих и силикон слох малко и пак сълзи и прави за една вечер бая големи петна отдоло

Охлаждащата течност е под налягане, със силикон никога няма да се уплътни. Тече ти от долния болт именно заради въпросния О-пръстен. Ако тече само оттам има реална възможност тройникът ти да е здрав. В такъв случай :arrow: гарнитура от Юнитрейд за 3.50 лв :idea:
Ако не - нов тройник. За ABU са най-скъпи (27-30лв) а за останалите мотори са около 20 лв ;)

nitemare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nitemare » Съб 03 май 2008 13:44

Кажете на двигател AFT къде може да тече антифриз.От фланците не тече там не е мокро.Гумичката на датчика съм я сменил не е и от там.

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Съб 03 май 2008 15:42

icefire написа:
jarulmo написа:на мен от долния болт ми сълзи и това е и гарнитурка направих и силикон слох малко и пак сълзи и прави за една вечер бая големи петна отдоло

Охлаждащата течност е под налягане, със силикон никога няма да се уплътни. Тече ти от долния болт именно заради въпросния О-пръстен. Ако тече само оттам има реална възможност тройникът ти да е здрав. В такъв случай :arrow: гарнитура от Юнитрейд за 3.50 лв :idea:
Ако не - нов тройник. За ABU са най-скъпи (27-30лв) а за останалите мотори са около 20 лв ;)

тройника го купих за 27 лева какво точно е тоя престен и каква ще тая гарнитурка

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 03 май 2008 22:39

jarulmo написа:тройника го купих за 27 лева какво точно е тоя престен и каква ще тая гарнитурка

От страната, където тройникът се прикрепва към главата, има един елипсовиден канал и в него трябва да взлезне въпросното уплътнение (известно още като О-пръстен). Не забравяй като вадиш датчика, за да го сложиш на новия тройник, да му смениш и неговото уплътнение, както и това на капака на термостата.

погледни тук: http://volkswagen.msk.ru/cooling/g3/g3_cooling_rus.zip за да ти стане ясно каква е цялата система. На картинките много ясно се вижда :idea:

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Съб 26 юли 2008 16:18

icefire написа:
jarulmo написа:тройника го купих за 27 лева какво точно е тоя престен и каква ще тая гарнитурка

От страната, където тройникът се прикрепва към главата, има един елипсовиден канал и в него трябва да взлезне въпросното уплътнение (известно още като О-пръстен). Не забравяй като вадиш датчика, за да го сложиш на новия тройник, да му смениш и неговото уплътнение, както и това на капака на термостата.

погледни тук: http://volkswagen.msk.ru/cooling/g3/g3_cooling_rus.zip за да ти стане ясно каква е цялата система. На картинките много ясно се вижда :idea:

само смяням и няма оправия тече от долноя болт и това е направо ша я запаля тая кола незнам какво да правя вече

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Съб 26 юли 2008 16:29

-

Последна промяна от jims на Пон 16 юни 2025 11:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Съб 26 юли 2008 16:34

jims написа:Кое сменяш колега? Тройника или О-пръстена? Виж да не е нещо като при мен (мнението от предната страница).

тройника 2ти О-прустена и него двапъти и пак си тече от долния болт

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 26 юли 2008 18:00

сменяй всичко...о пръстена е временно решение...с времето се изпрегват тия лайна и се ебават...особено важно е за АБУ и АБД щото и термостата седи там...лека полека протича и колата започва да работи на 75 градуса....нова качествена пластмаса... :idea: /нови 0-пръстени задълже/ ремонта ще ти струва не повече от 50-60лв...успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”