Майстор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Майстор

Мнениеот krastio » Чет 01 май 2008 19:33

Привет от мен , онзи ден водих колата на генеколог , питам го защо ми пали така ... Когато колата е студена пали като пчеличка , но след като загрее , ако я изгаса за 10 мин. после се дави и едвам пали ( но ПАЛИ ;) ) , но след като е заграля и пали , все едно пали дизел ( Черен пушек ) питам го защо така прави , и той ми каза ,че някакъв датчик се е скъсал ли каза изгорял ли спукал ли незнам какво точно беше неговото исказване , питам го аз добре колко пари е тоя датчик , той ми казва 100+ лева , и си викам какъв ше е тоя датчик бе братче . След което го попитах дали има проблем да я покарам така докато испадне някое левче , той ми каза проблема ще ти е , че ще ти харчи повече , нищо повече .

Та мисълта ми е какъв е този датчик даже и името неможах да запомня , като ми каза толкова пари :) , ако някой се сети нека да пише тук в темата та да ида да си го купя и сменя ..

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Чет 01 май 2008 19:34

И само още един въпрос . Колко пари струва предно стъкло на Голф 3 ( този на профила ми ) заедно със смяната Благодаря .

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 01 май 2008 20:47

според мене е датчик за температурата на антифриза /този който дава инфо на компютъра колко е загрял двигателя/ Ако е зацепил на студено ще лъже компа, че двигателя е загрял и ще пуска повече бензин.. съответно ще дави колата а и така като гледам мисля двигателя ти е 2Е, стартовата дюза ще работи и при загрял мотор заради тоя датчик.
Но ако това ти е казал майстора, цената е не повече от 30лв.

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Чет 01 май 2008 20:55

На мен ми намирисва на ламбда сонда :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 01 май 2008 20:57

kabelista написа:На мен ми намирисва на ламбда сонда :roll:

Тц.
По-скоро темп.датчик.

Потребителски аватар
kabelista

Мнениеот kabelista » Чет 01 май 2008 21:26

Температурен датчик нее 100лв +

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Чет 01 май 2008 22:37

такъв датчик струва от 17 до 45 лв в зависимост от магазина и марката.а стъклото в кобра ми го смениха барабар с винетка и застраховка с ново за 125-130(не помня точно)лв

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Чет 01 май 2008 23:27

kabelista написа:На мен ми намирисва на ламбда сонда :roll:

Мисля , че такова нещо каза .. и да те питам какво му е влиянието на това нещо върху колата , лесно ли се поставя и каде горе долу се намира :) Благодаря

Потребителски аватар
kabelista

Мнениеот kabelista » Пет 02 май 2008 9:36

Намира се на изходящия колектор, на тръбите за отработените газове. Виж с колко кабелчета е, ако е с 2 е около 100- 130лв. Ако е с повече кабелчета ламбдата е с отопление и е малко повечко пари. За смяната (както тегав болт на тегаво место) може лесно може и трудно :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 02 май 2008 11:31

Ламбдата на 2Е-то е с подгряване (4-проводна) и се намира под колата, на тялото на катализатора, отгоре му.
Подложена е на постоянно пръскане с вода, кал, загряване и истиване така, че шанса да се развие лесно е малък. Иска се търение, майсторлък и много спрейчета за ръжда ;)
И все пак, при така изложените проблеми на колата и аз си мисля за температурен датчик. Разбира се, без да отхвърлям категорично версията за Ламбдата... Да не би майстора да е изполвал термина термосонда?
Термодатчика (термосондата) се намира на един пластмасов фланец на главата на двигателя, за който е хванат и маркуча, отиващ към радиатора на охлаждането.

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Пет 02 май 2008 15:40

Отидох във Фолксваген сервиз , и им казах да ми дадът термо датчик за да отчита температурата на таблото , и тоя ми вика какъв цвет ти е там нали коя година и какъв цвят е пръстена на датчика и казвам зеленикав , той ми дава Жълт и му казвам ще има ли проблем да е с този , тоя ми вика не бе нема , качвам се и колата почва проблемите ... Няма мощност , дави се и едвам потеглям . Отивам пак там и им казвам абе нещо има проблем с тоя датчик , тоя ми вика ще ти дам нов и ако прави така ще ти върна парите викам ОК , слагам го , паля колата и като видях как работи ми стана ясно и му казах да ми даде парите ... Отивам при един майстор тука ( много е добър по двигателите ) и аз му казвам какви проблеми прави с новия датчик и той ми казва , че колата била малко по стара година и затова така , че тоя датчик с Жълтото има 2 информаций който се подават на колата и е за по-нова година , а на мен си ми трябва със зеленото , и сега чакам да донесът датчика с зеления обръч , но незнам дали от това може да прави проблем така да пуши отзад като Дизел

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 02 май 2008 17:28

зеления е за бензинови а жълтия за дизелови мотори има с 4 и с 2 пластини виж при тебе колко са.

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Съб 03 май 2008 15:54

четири

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Съб 03 май 2008 16:44

krastio написа:И само още един въпрос . Колко пари струва предно стъкло на Голф 3 ( този на профила ми ) заедно със смяната Благодаря .
в кобра е около 130 лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”