Хъркане на 2-ра скорост,какво е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хъркане на 2-ра скорост,какво е?
От известно време почва да ми прави впечатление,че като включвам на 2 -ра се получава едно хъркане,по-скоро като бързо "кхрък", .За да не го прави съм забелязал,че трябва да натисна лоста по-силно наляво и назад.Леко дразнещо е, ама е прогрсивно,сиреч преди го правеше рядко а сега по-често? ...Синхронизатор? или ?

- val4o_00
- Автомобил:
- Двигател:
..
и при мен го има това пристъргване,само че се получава когато изцеждам първа 

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Re: ..
val4o_00 написа:и при мен го има това пристъргване,само че се получава когато изцеждам първа
и аз съм така вече 3-та година. не е болка за умиране! лекувам го с по-плавно вкарване на втора!

- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
Re: ..
val4o_00 написа:и при мен го има това пристъргване,само че се получава когато изцеждам първа
Това колега е точно от синхронизатора на 2-ра скорост и 2-ите страдат от същия проблем!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Синхронизатор, ВСЕОБЩ проблем на Г2,Г3,що се отнася до втората предавка.
Двата оранжеви тампона по лостовата система се сменят трудно и гадно.За да се смени вътрешния - който се вижда,като надигнете пластмасата около ск.лост е необходимо да се свали ауспуха....
Аз смених само предния,който стои в една стойка,закрепена на рейката и колкото и да го мажа с различни греси,скърца като сменям скоростите.
Двата оранжеви тампона по лостовата система се сменят трудно и гадно.За да се смени вътрешния - който се вижда,като надигнете пластмасата около ск.лост е необходимо да се свали ауспуха....
Аз смених само предния,който стои в една стойка,закрепена на рейката и колкото и да го мажа с различни греси,скърца като сменям скоростите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”