въпросче за откраднат телефон
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва да е със заредена батерия, дори да не е включен, някой модели се регистрират в клетките на операторите ..... ама метода с проследяването не се прилага за такива кражби, и за точно проследяване апарата трябва да бъде в обхвата на поне две клетки ... поне такива бяха WANовете дето учихме по телекомуникации ... ако си спомням добре, защото ми е втора специалност и доста съм я занемарил....
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:Трябва да е със заредена батерия, дори да не е включен, някой модели се регистрират в клетките на операторите ..... ама метода с проследяването не се прилага за такива кражби, и за точно проследяване апарата трябва да бъде в обхвата на поне две клетки ... поне такива бяха WANовете дето учихме по телекомуникации ... ако си спомням добре, защото ми е втора специалност и доста съм я занемарил....
Трябва да е включен задължително класиката на триангулационния метод е по 3 точки. тоест 3 клетки

На мен ми е първа

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:...Не вярвам крадците да хукнат да сменят чипове...
Крадците не,но по-умните купувачи винаги

Даскала написа:...Нали съм питал в М-тел да ми кажат за един номер на кого е и тея викат,ако е на Прима неможем нишо да напраим...
Може то може, я да е за углавно престъпление

Единствения начин да не те хванат е "чист" апарат от вън (най-добре трибандов от арабска държава пр. Сирия) смяна на IMEI и еднократно ползване на Прима.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Е много ясно, че няма да ти кажат на теб... по принцип това се води поверителна информация и е само за вътрешни хора. Всичко могат да направят, даже да ти извадят разпечатка на това къде си ходил и какво си правил през последната година - по клетки могат да ти научат и навиците (в колко часа в през коя клетка си минал, колко време си се задържал там...).
Няма значение дали си на предплатена карта или на сметка. Пуснеш ли телефона със симкартата в него, той си казва къде се намира и от коя клетка се регистрира и същевременно изпраща своя уникален код (който както вече изяснихме е хардуерен и струва пари, за да се смени).
http://www.cell-phones.hit.bg/page3.html
Няма значение дали си на предплатена карта или на сметка. Пуснеш ли телефона със симкартата в него, той си казва къде се намира и от коя клетка се регистрира и същевременно изпраща своя уникален код (който както вече изяснихме е хардуерен и струва пари, за да се смени).
http://www.cell-phones.hit.bg/page3.html
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Даскала написа:VW_FEN,стига плямпал глупости бре lol lol lol lol lol lol lol
Така е, батенце, така е. Изобщо не можеш да си представиш за какво става въпрос. Днес всички имат мобилен телефон. И за това са удобно средство за шпионаж. То и Интернет е бил замислен като военна мрежа за по-сигурен пренос на информация (ARPANET), обаче понеже вече имат други мрежи, по-модерни, позволили са си да го пуснат на всички. Изобщо не знаем с какво се занимават водещите нучни институти в света в момента...
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
VW_Fen в случая е абсолютно прав
преди няколко години ползвах "услугите" на приятел, който работеше в мобилен оператор по подобен повод и мога да ви кажа, че собственика си намери телефнчето точно за 3-4 часа:)
Полицията има техника, с която може да проследи каде е телефона, тази техника им е усигурена от самите оператори, но за съжаление на данъкоплатците, никой няма да им обърне внимание, когато става въпрос за такива маловажни, според тях, неща. Или поне, без връзки забрави за телефона си ...

Полицията има техника, с която може да проследи каде е телефона, тази техника им е усигурена от самите оператори, но за съжаление на данъкоплатците, никой няма да им обърне внимание, когато става въпрос за такива маловажни, според тях, неща. Или поне, без връзки забрави за телефона си ...
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:VW_Fen в случая е абсолютно правпреди няколко години ползвах "услугите" на приятел, който работеше в мобилен оператор по подобен повод и мога да ви кажа, че собственика си намери телефнчето точно за 3-4 часа:)
...Или поне, без връзки забрави за телефона си ...
musura преди няколко години си имал късмет,че телефона е попаднал в ръцете на лаик

Преди години НПК приемаше всеки купувач за "съвестен" тоест Законодателят беше приел че всеки който купува не е виновен.Сега не е така,и ако си купиш нещо евтино неможеш да се обърнеш в дедектив и да започнеш да разучаваш : Защо това е евтино?
Затова ако един GSM е на изгодна цена смяна на IMEI винаги!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”