въпросче за откраднат телефон

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 09 дек 2005 19:24

Спрях с никовете,спирам и с аватарите :oops:

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Пет 09 дек 2005 20:14

pugsy написа:то хубаво офф
ама така както пишеш е супер отвратително,а ако и така говориш
:shock: :shock: :shock:

йе па ти.......
и яз сум у дружба живел, не рипай :)

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Пет 09 дек 2005 21:27

Възможно е но е много сложно ако телефонът е включен или да си знаеш IMEL код.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 10 дек 2005 12:44

Трябва да е със заредена батерия, дори да не е включен, някой модели се регистрират в клетките на операторите ..... ама метода с проследяването не се прилага за такива кражби, и за точно проследяване апарата трябва да бъде в обхвата на поне две клетки ... поне такива бяха WANовете дето учихме по телекомуникации ... ако си спомням добре, защото ми е втора специалност и доста съм я занемарил....

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 10 дек 2005 12:49

Tyan написа:Трябва да е със заредена батерия, дори да не е включен, някой модели се регистрират в клетките на операторите ..... ама метода с проследяването не се прилага за такива кражби, и за точно проследяване апарата трябва да бъде в обхвата на поне две клетки ... поне такива бяха WANовете дето учихме по телекомуникации ... ако си спомням добре, защото ми е втора специалност и доста съм я занемарил....

Трябва да е включен задължително класиката на триангулационния метод е по 3 точки. тоест 3 клетки ;), ако апарата не е на земята а в самолет става интересно.
На мен ми е първа 8)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 10 дек 2005 18:24

Точно - три клетки и могат да го засекат с точност до 100 метра... Ходи, ръчкай ги, да се размърдат. Не вярвам крадците да хукнат да сменят чипове. Ще ги хванат, но трябва някой да им пили постоянно.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 10 дек 2005 19:15

Бате,вземе ли си крадеца Прима или Би Канект ше му хванат дедовия.Нали съм питал в М-тел да ми кажат за един номер на кого е и тея викат,ако е на Прима неможем нишо да напраим.:dontknow:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 10 дек 2005 19:31

VW_FEN написа:...Не вярвам крадците да хукнат да сменят чипове...

Крадците не,но по-умните купувачи винаги :wink:

Даскала написа:...Нали съм питал в М-тел да ми кажат за един номер на кого е и тея викат,ако е на Прима неможем нишо да напраим...

Може то може, я да е за углавно престъпление :?
Единствения начин да не те хванат е "чист" апарат от вън (най-добре трибандов от арабска държава пр. Сирия) смяна на IMEI и еднократно ползване на Прима.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 10 дек 2005 19:54

Да ги изловат всички ш......и крадци .Smackbum
А тия дето купуват от тях и те са за :dummy:. Това е като с крадените авточасти.

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Съб 10 дек 2005 20:29

почти го преглътнах и ще си взема друг
мисля че няма да го намерят този телефон

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 10 дек 2005 22:12

Е много ясно, че няма да ти кажат на теб... по принцип това се води поверителна информация и е само за вътрешни хора. Всичко могат да направят, даже да ти извадят разпечатка на това къде си ходил и какво си правил през последната година - по клетки могат да ти научат и навиците (в колко часа в през коя клетка си минал, колко време си се задържал там...).
Няма значение дали си на предплатена карта или на сметка. Пуснеш ли телефона със симкартата в него, той си казва къде се намира и от коя клетка се регистрира и същевременно изпраща своя уникален код (който както вече изяснихме е хардуерен и струва пари, за да се смени).
http://www.cell-phones.hit.bg/page3.html

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 10 дек 2005 22:22

pugsy написа:почти го преглътнах и ще си взема друг
мисля че няма да го намерят този телефон
Вземи си ам си търси и стария-че ако всички се примиряваме и приемем престъпността за нормално явление,то тогаз престъпниците хептен ще се разработят!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 10 дек 2005 22:54

Даскала написа:VW_FEN,стига плямпал глупости бре lol lol lol lol lol lol lol

Така е, батенце, така е. Изобщо не можеш да си представиш за какво става въпрос. Днес всички имат мобилен телефон. И за това са удобно средство за шпионаж. То и Интернет е бил замислен като военна мрежа за по-сигурен пренос на информация (ARPANET), обаче понеже вече имат други мрежи, по-модерни, позволили са си да го пуснат на всички. Изобщо не знаем с какво се занимават водещите нучни институти в света в момента...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 10 дек 2005 23:11

VW_Fen в случая е абсолютно прав :) преди няколко години ползвах "услугите" на приятел, който работеше в мобилен оператор по подобен повод и мога да ви кажа, че собственика си намери телефнчето точно за 3-4 часа:)

Полицията има техника, с която може да проследи каде е телефона, тази техника им е усигурена от самите оператори, но за съжаление на данъкоплатците, никой няма да им обърне внимание, когато става въпрос за такива маловажни, според тях, неща. Или поне, без връзки забрави за телефона си ...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 10 дек 2005 23:26

musura написа:VW_Fen в случая е абсолютно прав :) преди няколко години ползвах "услугите" на приятел, който работеше в мобилен оператор по подобен повод и мога да ви кажа, че собственика си намери телефнчето точно за 3-4 часа:)
...Или поне, без връзки забрави за телефона си ...

musura преди няколко години си имал късмет,че телефона е попаднал в ръцете на лаик :wink:
Преди години НПК приемаше всеки купувач за "съвестен" тоест Законодателят беше приел че всеки който купува не е виновен.Сега не е така,и ако си купиш нещо евтино неможеш да се обърнеш в дедектив и да започнеш да разучаваш : Защо това е евтино?
Затова ако един GSM е на изгодна цена смяна на IMEI винаги!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”