как ABS-а ми спаси живота!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Нед 04 май 2008 22:48

казвали са ми, че abs понякога може да изиграе много лоша шега .Това вярно ли е?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 05 май 2008 1:22

gogata66 написа:казвали са ми, че abs понякога може да изиграе много лоша шега .Това вярно ли е?

Може. В уикипедията си го пише. Ако се вживиш в ролята на гофър и свикнеш на него и в един момент се прецака. Другото предполагам е, че трябва да знаеш, че главно е правен за да имаш по-голям контрол на колата. Демек като видиш, че оня е спрял на магистралата не само да натиснеш педала и да се прецепиш, ами и да кръшнеш нанякъде (лекинко, да не изхвърчиш от пистата).

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 05 май 2008 8:55

аз също неразбрах за това което е питал голфъра,
и още нещо.. зашо мислиш че с 80-90 ще се претрепеш ако набиеш спирачките? ако е сух и чист пътя и не си в завой, невиждам как ще стане....

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 05 май 2008 9:22

Според мен темата не е за АБС-а, а за пича който го е накарал да се задейства! Аз онзи ден пътувах към Бачковския манастир. В този ден започна събора на един не безизвестен клуб. Искам да кажа, че бях озадачен, не от високите скорости, а от лентата в която я развиваха, предполагам, че се сещате, най дясната, тази в която ако има авария, трябва да спрете! Искренно се надявам, когато тръгнете за 21-ви юни, това да не се случва!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 05 май 2008 9:37

scirocco gt написа:Според мен темата не е за АБС-а, а за пича който го е накарал да се задейства! Аз онзи ден пътувах към Бачковския манастир. В този ден започна събора на един не безизвестен клуб. Искам да кажа, че бях озадачен, не от високите скорости, а от лентата в която я развиваха, предполагам, че се сещате, най дясната, тази в която ако има авария, трябва да спрете! Искренно се надявам, когато тръгнете за 21-ви юни, това да не се случва!

Нищо странно няма,хората са си свикнали в аварийната лента все mhihi Иначе по темата,АБС-а е хубаво нещо,но винаги когато стъпя на лед ми се ще да го няма...

Потребителски аватар
stoqnov_s
Автомобил: AUDI A4
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Пон 05 май 2008 10:23

АБС е един голям плюс, но караш ли на лед е по добре да го няма, както споменава колегата.

Потребителски аватар
impresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот impresa » Пон 05 май 2008 13:00

За кола със задно предаване си е почти задължителен ABS :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 05 май 2008 13:42

impresa написа:За кола със задно предаване си е почти задължителен ABS :wink:

защо?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 05 май 2008 13:54

scirocco gt написа:Искам да кажа, че бях озадачен, не от високите скорости, а от лентата в която я развиваха...

Ицо, нали се сещаш, че за хората, членове на този клуб има малко по-други правила за движение по пътищата! mhihi mhihi
Иначе след магистралата, като се движеха към Калояново бяха много възпитани ;)
Ама и патрулките бяха като комунисти! :lol: На всеки километър!

Относно идиота, дето от дясно е набил ляв волан... добре, че Трабант е лекичък и спира бързо!
Иначе можеше да ме няма, ама и един 'Корвет' също! :bishop
Тва преди години!

ЕДИТ:
ACCELERATOR написа:Грешиш. АБС на лед спира по-добре. Особено на лед - допуснеш ли да ти блокират колелата, колата става като шейна, и по нанадолнище дори се засилва неуправляемо.

Абсолютно съгласен!!!

Последна промяна от radotom на Пон 05 май 2008 23:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 05 май 2008 23:09

stoqnov_s написа:АБС е един голям плюс, но караш ли на лед е по добре да го няма, както споменава колегата.

Грешиш. АБС на лед спира по-добре. Единствено на по-дълбок сняг кола без АБС има предимство - когато колелата блокират, те се вкопават в снега, освен избутват пред тях още количество сняг, който действа като допълнителна спирачка. При всички останали случаи, кола с АБС спира по-добре от кола без АБС. Особено на лед - допуснеш ли да ти блокират колелата, колата става като шейна, и по нанадолнище дори се засилва неуправляемо.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”