как ABS-а ми спаси живота!!!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
gogata66 написа:казвали са ми, че abs понякога може да изиграе много лоша шега .Това вярно ли е?
Може. В уикипедията си го пише. Ако се вживиш в ролята на гофър и свикнеш на него и в един момент се прецака. Другото предполагам е, че трябва да знаеш, че главно е правен за да имаш по-голям контрол на колата. Демек като видиш, че оня е спрял на магистралата не само да натиснеш педала и да се прецепиш, ами и да кръшнеш нанякъде (лекинко, да не изхвърчиш от пистата).
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен темата не е за АБС-а, а за пича който го е накарал да се задейства! Аз онзи ден пътувах към Бачковския манастир. В този ден започна събора на един не безизвестен клуб. Искам да кажа, че бях озадачен, не от високите скорости, а от лентата в която я развиваха, предполагам, че се сещате, най дясната, тази в която ако има авария, трябва да спрете! Искренно се надявам, когато тръгнете за 21-ви юни, това да не се случва!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scirocco gt написа:Според мен темата не е за АБС-а, а за пича който го е накарал да се задейства! Аз онзи ден пътувах към Бачковския манастир. В този ден започна събора на един не безизвестен клуб. Искам да кажа, че бях озадачен, не от високите скорости, а от лентата в която я развиваха, предполагам, че се сещате, най дясната, тази в която ако има авария, трябва да спрете! Искренно се надявам, когато тръгнете за 21-ви юни, това да не се случва!
Нищо странно няма,хората са си свикнали в аварийната лента все

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
scirocco gt написа:Искам да кажа, че бях озадачен, не от високите скорости, а от лентата в която я развиваха...
Ицо, нали се сещаш, че за хората, членове на този клуб има малко по-други правила за движение по пътищата!

Иначе след магистралата, като се движеха към Калояново бяха много възпитани

Ама и патрулките бяха като комунисти!

Относно идиота, дето от дясно е набил ляв волан... добре, че Трабант е лекичък и спира бързо!
Иначе можеше да ме няма, ама и един 'Корвет' също!

Тва преди години!
ЕДИТ:
ACCELERATOR написа:Грешиш. АБС на лед спира по-добре. Особено на лед - допуснеш ли да ти блокират колелата, колата става като шейна, и по нанадолнище дори се засилва неуправляемо.
Абсолютно съгласен!!!
Последна промяна от radotom на Пон 05 май 2008 23:12, променено общо 1 път.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stoqnov_s написа:АБС е един голям плюс, но караш ли на лед е по добре да го няма, както споменава колегата.
Грешиш. АБС на лед спира по-добре. Единствено на по-дълбок сняг кола без АБС има предимство - когато колелата блокират, те се вкопават в снега, освен избутват пред тях още количество сняг, който действа като допълнителна спирачка. При всички останали случаи, кола с АБС спира по-добре от кола без АБС. Особено на лед - допуснеш ли да ти блокират колелата, колата става като шейна, и по нанадолнище дори се засилва неуправляемо.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”