ABF Двигател В Golf/Jetta MK2 ???

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Съб 26 апр 2008 17:21

на снимката е готова от 3 години маи тогава я видях за първи път само дръжките като видиш от ауди....
голям мерак и труд
не се сдържах бат Пешо :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 26 апр 2008 19:17

PL 16v написа:на снимката е готова от 3 години маи тогава я видях за първи път само дръжките като видиш от ауди....
голям мерак и труд

Виждам бая труд е хвърлил колегата... Мн е убавка... Ама не издава рецептата ;)

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 26 апр 2008 19:18

Tinko написа:
PL 16v написа:на снимката е готова от 3 години маи тогава я видях за първи път само дръжките като видиш от ауди....
голям мерак и труд

Ами рецептата е много труд, средства и нерви.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 26 апр 2008 19:20

leonardo_vd написа:
Tinko написа:
голям мерак и труд

Ами рецептата е много труд, средства и нерви.

Това е ясно, друго е да имаш кое как в предвид... :roll:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 26 апр 2008 20:22

VR5 написа:Добре де дай снимки под предния капак снимки вътре на таблото сподели какво си взел от АБФ-а кое е останало от Джетата,преди това с какъв мотор е била предния капак опира ли в двигателя направи ако трябва една отделна тема ако си снимал в процеса на работа сложи и снимки щото ти явно си свършил нещо а не като повечето пишещи тук дето само си мечтаят.Ако не желаеш показност ще те помоля да споделиш на лични щото вече съм взел една АБФ-ка преметана през таван е започвам и аз с упражнението ама малко насоки няма да ми навредят. :wink:

Все едно чета мои думи...
Явно няма да съм сам в този голям филм, много популярни ще станат тези Г2 с АБФ - досега са 2 голфа и 1 джета, като гледам май има 2-3 същите проекта.
Като има напредък при мен ще пиша в темата.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 26 апр 2008 20:33

Дали ще бега повече от Г60? :roll:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 26 апр 2008 20:40

Tinko написа:Дали ще бега повече от Г60? :roll:

нееееееееееееееееееееее

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Съб 26 апр 2008 20:43

FreeSoul написа:
VR5 написа:Добре де дай снимки под предния капак снимки вътре на таблото сподели какво си взел от АБФ-а кое е останало от Джетата,преди това с какъв мотор е била предния капак опира ли в двигателя направи ако трябва една отделна тема ако си снимал в процеса на работа сложи и снимки щото ти явно си свършил нещо а не като повечето пишещи тук дето само си мечтаят.Ако не желаеш показност ще те помоля да споделиш на лични щото вече съм взел една АБФ-ка преметана през таван е започвам и аз с упражнението ама малко насоки няма да ми навредят. :wink:

Явно няма да съм сам в този голям филм, много популярни ще станат тези Г2 с АБФ - досега са 2 голфа и 1 джета, като гледам май има 2-3 същите проекта.

Аз по-нататък обмислям вариант, но не с АБФ, ами с 9А, но е още замисъл и няма да е скоро, за сега ще си бутам с 8 клапановия, който мисля ще понавървява доста!

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Съб 26 апр 2008 23:14

Аз почвам още тази седмица първо с разглобяването на тройката(че гаража е само за една кола :cry: )изваждам я нея после вкарвам двойката разглобявам и нея и после идва интересното

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Съб 26 апр 2008 23:18

K_Power написа:
FreeSoul написа:

Аз по-нататък обмислям вариант, но не с АБФ, ами с 9А, но е още замисъл и няма да е скоро, за сега ще си бутам с 8 клапановия, който мисля ще понавървява доста!

Един мой приятел беше сложил 9А на Сеат Ибиза и вървеше доста успя да счупи две скоростни кутии което го разори а и доста харчеше

pesho34
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho34 » Нед 27 апр 2008 18:36

какво да ви кажа тя историята е бая далга нямам снимки за процеса на работа вси4ко сам го мислил в процеса на работата тогава нямаше от каде да гледам или да крада идеи е с много малки изклу4ения но вси4ко е по мои вкус както аз сам си го искал.мотор-АБФ,кутия-КР,инсталацията в коша от АБФ смесена с 2ковата,ватре е с 3во табло,ве4е с други седалки от астра са рекаро харесаха ми и ги сложих тез дни,има АБС,климатик,хидравлика,вси4ко е ел. с изклу4ение на капандурата,аудински дражки без никакви клу4алки,ве4е е и с 5*100,отпред е с КОНИ аморт. реголируеми,дискове вентил. и нарязани и мн. други работи едно е да го видиш друго е да го пишеш.немога да взема решение дали да се разделям с нея.някои ако го интерисува нешто да пита,смея да твардя 4е сам минал през вси4ки проблеми по тези интервенции. :D
забравих да отбележа 4е колата беше 1.6 карборатор с малкия джам и тесните брони.от джетата е само купето

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Нед 27 апр 2008 20:29

За да не пускам нова тема мисля да питам в тази.Тези дни се замислих да запазя Дербито и да го оправя.Какъв двигател може да влезе в него.Искам нещо по голямо.И кво трябва да се преправя.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Нед 27 апр 2008 20:38

ChronoS написа:За да не пускам нова тема мисля да питам в тази.Тези дни се замислих да запазя Дербито и да го оправя.Какъв двигател може да влезе в него.Искам нещо по голямо.И кво трябва да се преправя.

Пиши ЛС за това Дерби на Ангел.1 - той прави в момента много интересна трансплантация на Дерби ;)

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пон 05 май 2008 0:02

ето нещо правено в свободното време след работа, а именно турбиниран АБФ мотор в купе от Голф 2

по думи на собственика АБФ-а е паснал идеално в коша където преди това е имало Г-60. табло и уреди не е сменял, както и окачването-и отпред и отзад пак е с 4-ри болта

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

п.п. ако се намери АБФ за донор скоро пускам и мой проект :twisted:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пон 05 май 2008 17:40

Утре най-вероятно ще пусна много снимки и разяснения по въпроса, общо взето - мамата си е*ба*о, филма не е голям ами си е направо трилогия, а още съм до кривата круша

Върни се в “Силов тунинг”