Нещо повече за VW Венто.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Todor Todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Todor Todorov » Чет 17 апр 2008 10:21

Желателно е

bak6i6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bak6i6a » Чет 17 апр 2008 16:05

Задължително трябва да минеш реглаж на предницата

drago1
Автомобил:
Двигател:

венто

Мнениеот drago1 » Вто 06 май 2008 23:36

колега и аз мисля да си купувам венто.кажи какво да гледам при покупката? на теб какви проблеми ти излязоха след покупката?

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Чет 08 май 2008 17:33

Ами колега на мен като проблеми ми изникнаха десен накраиник и някакъв ляв вулканизиран тампон и само каране :wink:
Бих ти препоръчал да огледаш много нимателно праговете :!: Много им гният,иначе колицата е желязна аз съм доволен от мойта...при разход 5л/100 км и е 1,9 ТДИ :wink:

bak6i6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bak6i6a » Чет 08 май 2008 18:26

Колега и аз карам Венто 75 кончета и съм супер доволен,като голям недостатък са праговете който си гният от вътрешната страна това е най важното като си избираш такава кола,а за други дефекти си е чиста божа работа

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Нещо повече за VW Венто.

Мнениеот emo-gar » Чет 08 май 2008 19:09

nmnvento написа:Колеги,наскоро си купих WV Венто и искам да знам повечко за него. Интересува ме всичко относно здравина,разход,резервни части и цените им и т.н.?Къде му са слабите места?Общо взето дали е здрав и народен автомобил.Иначе до сега съм доволен от него,харесва ми .Моят е 1800куб.см. 75к.с. 92г. Благодаря ви предварително и ви пожелавам безаварийно шофиране!!!! :wink:

Предполагам код на мотора ААМ, много дълговечен при нормална експлоатация, мое го караш с бенц.91, ма немааа :D .Иначе си е Голф с багажник, частите са същите, возията по-комфортна.Огледай всички водни маркучи, най-вече пластмасовите фланци

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Чет 08 май 2008 19:58

Koлеги даите малко снимчици на Вентурите, да си ги видиме mhihi
Аз съм с Vento 1.9 TDI 1994г. При мойто хамалско каране от време на време, съм сменил съединител, джвъчките по предницата, и амортесиори (за една година). Адски съм доволен и има мегдан по колата за добри външни добавки :ihihih: както и под капака.
П.С. Внимавай както казват колегите: колите от север гният доста, аз хем го взех нова боя и от познат, ама си се показва с времето.
Чакам снимки от всички. Поздрави.

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 08 май 2008 22:12

moncho8920 написа:...Чакам снимки от всички. Поздрави.

Мойте са в гаража

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Чет 08 май 2008 22:39

Пламен написа:Имам същата кола. С две думи превъзходен автомобил, с много голям багажник. Частите не са много скъпи. Над 50 години съм, вървежа и ускорението ме задоволяват напълно.

Покрепям колегата напълно! 5 години карам Венто и с мъка се разделям с него! Багажника е по-голям от този на Бора-та. GT модела е с твърда, но много стабилна возия. Частите са в пъти по-евтини от тези на Бора (сравнявам двете коли, защото имам и двете). 2Е мотора е много динамичен за това купе. Разхода е повече от добър.

Недостатъците са, лоши задни спирачки (дори и дисковите). Ел. Стъкла и Жапки са проблем на цялата 3-та серия. Липсата на "железна греда" в задната броня (при удар отиваш директно в багажника). Задните пружини са меки или омекват с времето, така, че ако напълниш багажника до горе и качиш двама души отзад ляга много ниско! След смяна на 3 вида пружини без ефект сложих пружини от Пасат и проблема се реши перфектно!

... Успех и безаварийно колега.

Gerov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gerov » Пет 09 май 2008 1:42

Добър избор колега. И аз карам Венто, и за сега съм доволен. Освен праговете, погледни в багажника - отстрани има нещо като кори, понадигни ги да видиш каква е хавата там, а и също може да погледнеш около капачката на резервоара. Казвам го от личен опит : vw fen

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 09 май 2008 14:26

Към колегата Mega : като сложи пружини от Пасат не вози ли по твърдо и вдигна ли се задницата? А иначе, като недостатък споделям мнението за "меките" задници, корите на вратите потропват по малко на паважа - недостатък е че са само на щипки, но в крайна сметка за толкова пари - толкова :D . Другия вариант е Пасат...

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Пет 09 май 2008 18:52

vpetrovbg написа:Към колегата Mega : като сложи пружини от Пасат не вози ли по твърдо и вдигна ли се задницата? А иначе, като недостатък споделям мнението за "меките" задници, корите на вратите потропват по малко на паважа - недостатък е че са само на щипки, но в крайна сметка за толкова пари - толкова :D . Другия вариант е Пасат...

Колега, мойто Венто е GT и вози малко по-твърдо по принцип. Не мога да кажа, че съм почувствал разлика във возията! Задницата се вдигна малко над нивото, но като има багаж или човек отзад седи все едно е празен! Спрямо старите пружини седи много по-стабилно в завой! В сервиза ми сложиха 2 вида пружини за Венто по каталог и пак беше ниско, накрая се сетих, че пасата е същия само малко по-дълъг и помолих за проба да сложат и заспа. Вече 3 години съм така.

... Колкото до корите на вратите при мен нищо не тропа само уплътненията скърцат лятото, докато не ги намажа с глицерин и спират. Виж какво ти тропа във вратите при мен го няма!

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Съб 10 май 2008 14:41

слагаш един дунапрен под кората и скарцането спада с 90% :lol:

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Съб 10 май 2008 14:50

Колеги карам Vento 1,9 TDI-90 к.с 94г.,снимки в гаража...Вече съм пред смяна на масло и ремък.За масло 4етох из форуми и разбрах,че за всички мотори които са TDI трябва да се гледа един индекс на маслото отзад на етикета който е от порядъка на VW 500.00 или 505.01 и т.н.Но за ремъка ми дайте някъкви предложения.....Намерих на едно място 2 вида:италиянски за 30 лв и белгийски за 40лв,за който продавача спомена че бил като оригиналния...с такъв дето излизали колите от завода :wink: Дайте своите мнения......

Благодарско предварително :wink:

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Пон 12 май 2008 11:36

:arrow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”