Нещо повече за VW Венто.
- Todor Todorov
- Автомобил:
- Двигател:
венто
колега и аз мисля да си купувам венто.кажи какво да гледам при покупката? на теб какви проблеми ти излязоха след покупката?
- Ivelin_Golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нещо повече за VW Венто.
nmnvento написа:Колеги,наскоро си купих WV Венто и искам да знам повечко за него. Интересува ме всичко относно здравина,разход,резервни части и цените им и т.н.?Къде му са слабите места?Общо взето дали е здрав и народен автомобил.Иначе до сега съм доволен от него,харесва ми .Моят е 1800куб.см. 75к.с. 92г. Благодаря ви предварително и ви пожелавам безаварийно шофиране!!!!
Предполагам код на мотора ААМ, много дълговечен при нормална експлоатация, мое го караш с бенц.91, ма немааа
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
Koлеги даите малко снимчици на Вентурите, да си ги видиме
Аз съм с Vento 1.9 TDI 1994г. При мойто хамалско каране от време на време, съм сменил съединител, джвъчките по предницата, и амортесиори (за една година). Адски съм доволен и има мегдан по колата за добри външни добавки
както и под капака.
П.С. Внимавай както казват колегите: колите от север гният доста, аз хем го взех нова боя и от познат, ама си се показва с времето.
Чакам снимки от всички. Поздрави.
Аз съм с Vento 1.9 TDI 1994г. При мойто хамалско каране от време на време, съм сменил съединител, джвъчките по предницата, и амортесиори (за една година). Адски съм доволен и има мегдан по колата за добри външни добавки
както и под капака.
П.С. Внимавай както казват колегите: колите от север гният доста, аз хем го взех нова боя и от познат, ама си се показва с времето.
Чакам снимки от всички. Поздрави.
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Пламен написа:Имам същата кола. С две думи превъзходен автомобил, с много голям багажник. Частите не са много скъпи. Над 50 години съм, вървежа и ускорението ме задоволяват напълно.
Покрепям колегата напълно! 5 години карам Венто и с мъка се разделям с него! Багажника е по-голям от този на Бора-та. GT модела е с твърда, но много стабилна возия. Частите са в пъти по-евтини от тези на Бора (сравнявам двете коли, защото имам и двете). 2Е мотора е много динамичен за това купе. Разхода е повече от добър.
Недостатъците са, лоши задни спирачки (дори и дисковите). Ел. Стъкла и Жапки са проблем на цялата 3-та серия. Липсата на "железна греда" в задната броня (при удар отиваш директно в багажника). Задните пружини са меки или омекват с времето, така, че ако напълниш багажника до горе и качиш двама души отзад ляга много ниско! След смяна на 3 вида пружини без ефект сложих пружини от Пасат и проблема се реши перфектно!
... Успех и безаварийно колега.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата Mega : като сложи пружини от Пасат не вози ли по твърдо и вдигна ли се задницата? А иначе, като недостатък споделям мнението за "меките" задници, корите на вратите потропват по малко на паважа - недостатък е че са само на щипки, но в крайна сметка за толкова пари - толкова
. Другия вариант е Пасат...
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
vpetrovbg написа:Към колегата Mega : като сложи пружини от Пасат не вози ли по твърдо и вдигна ли се задницата? А иначе, като недостатък споделям мнението за "меките" задници, корите на вратите потропват по малко на паважа - недостатък е че са само на щипки, но в крайна сметка за толкова пари - толкова. Другия вариант е Пасат...
Колега, мойто Венто е GT и вози малко по-твърдо по принцип. Не мога да кажа, че съм почувствал разлика във возията! Задницата се вдигна малко над нивото, но като има багаж или човек отзад седи все едно е празен! Спрямо старите пружини седи много по-стабилно в завой! В сервиза ми сложиха 2 вида пружини за Венто по каталог и пак беше ниско, накрая се сетих, че пасата е същия само малко по-дълъг и помолих за проба да сложат и заспа. Вече 3 години съм така.
... Колкото до корите на вратите при мен нищо не тропа само уплътненията скърцат лятото, докато не ги намажа с глицерин и спират. Виж какво ти тропа във вратите при мен го няма!
- Ivelin_Golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги карам Vento 1,9 TDI-90 к.с 94г.,снимки в гаража...Вече съм пред смяна на масло и ремък.За масло 4етох из форуми и разбрах,че за всички мотори които са TDI трябва да се гледа един индекс на маслото отзад на етикета който е от порядъка на VW 500.00 или 505.01 и т.н.Но за ремъка ми дайте някъкви предложения.....Намерих на едно място 2 вида:италиянски за 30 лв и белгийски за 40лв,за който продавача спомена че бил като оригиналния...с такъв дето излизали колите от завода
Дайте своите мнения......
Благодарско предварително
Благодарско предварително
- Ivelin_Golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”