Какъв КОШМАР преживях през празничните дни ... ;-(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 07 май 2008 8:18

schmidt написа:Същата случка ме сполетя и мен през януари

Баси свинщината :shock, тия са изроди бре!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 07 май 2008 8:24

Макар и малко встрани от темата,но колеги ВНИМАВАЙТЕ КОГАТО ВИКАТЕ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ЗА ПРОТОКОЛ!!!!!!!
Протокол не се пише,ако няма съставен акт за нарушение!!!И ако вие сам сте участник в ПТП.....а познайте от три пъти на кого ще обърнат хастараГадно,ама е така.....лично мен са ме питали преди да пишат протокол дали се касае за значителна сума по застраховката,защото понякога акта излизал по-солен от сумата по застраховката! :shock Едно от малкото изключения е когато вашият автомобил е бил паркиран (правилно!!!!)и е ударен от неизвестен извършител....
Така,че внимавайте пътна полиция да не ви надрусат шошоните и вместо да получите някое друго левче по автокаското, да ви накарат да бръкнете в джоба си толкова надълбоко,че да си опипате някой анатомични особености свързани с възпроизводителните функции....

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 07 май 2008 8:31

joker написа:Макар и малко встрани от темата,но колеги ВНИМАВАЙТЕ КОГАТО ВИКАТЕ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ЗА ПРОТОКОЛ!!!!!!!
Протокол не се пише,ако няма съставен акт за нарушение!!!И ако вие сам сте участник в ПТП.....а познайте от три пъти на кого ще обърнат хастараГадно,ама е така.....лично мен са ме питали преди да пишат протокол дали се касае за значителна сума по застраховката,защото понякога акта излизал по-солен от сумата по застраховката! :shock Едно от малкото изключения е когато вашият автомобил е бил паркиран (правилно!!!!)и е ударен от неизвестен извършител....
Така,че внимавайте пътна полиция да не ви надрусат шошоните и вместо да получите някое друго левче по автокаското, да ви накарат да бръкнете в джоба си толкова надълбоко,че да си опипате някой анатомични особености свързани с възпроизводителните функции....

Това не е чесно ! Не може да няма някаква врътка.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 07 май 2008 8:59

Stoi написа:
joker написа:Макар и малко встрани от темата,но колеги ВНИМАВАЙТЕ КОГАТО ВИКАТЕ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ЗА ПРОТОКОЛ!!!!!!!

Това не е чесно ! Не може да няма някаква врътка.
Има,
По закон ако дупката не е обозначена със знак се пише акт на отговорното лице, което е трябвало да сложи знака...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 07 май 2008 9:11

Полицая нетрябва ли да ти издаде само служебна бележка, която да послужи пред застрахователя :dontknow: Аз днес ще ходя до полицията за такава служебна бележка, която ми я изисква застрахователя. Бележката ми е готова, само трябва да си я взема.

impresa написа:Много лошо, колега! Имах аналогична ситуация преди около месец. Така нареченият к.к. Пампорово принципно няма път, а някакъв междуселски калдъръм или по-скоро лунна повърхност. Та с около 50 км/ч пукам гума в огромна дупка, 10 км слизам надолу до Смолян с издъхваща гума. Резултат беше учудващ и за мен - джантата BBS права на конец!

Така съм ги научил дупките, че ако висна един тебишир на задната броня, после ако някой види линията на асвалта ще се побърка mhihi Все едно е карал някой :drinking:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 07 май 2008 9:14

vasstop написа:Има,
По закон ако дупката не е обозначена със знак се пише акт на отговорното лице, което е трябвало да сложи знака...

Добре, но излиза, че за да напишат АКТ на виновния за дупката първо трабва да напишат АКТ на потървеншия от нея. Тоест аз плашам глоба за това, че някой е виновен, че няма знак там. Бъркам ли ?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 07 май 2008 9:17

Stoi написа:
Добре, но излиза, че за да напишат АКТ на виновния за дупката първо трабва да напишат АКТ на потървеншия от нея. Тоест аз плашам глоба за това, че някой е виновен, че няма знак там. Бъркам ли ?
Бъркаш, нямат право да ти пишат акт на теб, трябва да викат отговорния, но не им се занимава, много е разправия...
Разчитат на незнанието ти. Прочети закона.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Сря 07 май 2008 9:23

joker написа:....Едно от малкото изключения е когато вашият автомобил е бил паркиран (правилно!!!!)и е ударен от неизвестен извършител....[/color]..

"Както си бях паркирал колата и тази дупка ми връхлетя - вижте резултата!"

Свинщина направо. Аз през почивните дни ходих до Монтанско и не искам да ви казвам що псувни съм изрекъл по прохода Петрохан! Ето там е истински лунен пейзаж! Просто някакъв луд късмет, че гумите и джантите излезнаха невредими... Но оттогава нещо ми тропа по предницата... :evil:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 07 май 2008 9:26

vasstop написа:Бъркаш, нямат право да ти пишат акт на теб, трябва да викат отговорния, но не им се занимава, много е разправия...

Сигурно е така. Лошото е, че онези глупаци си пишат акта, а после ти върви троши време за обжалване и съдилища. Трябва всеки да си има разречатани извадки от закона в колата и като се келешат да им ги тресне в дебелите глави.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 07 май 2008 11:16

vasstop написа:
Stoi написа:
Бъркаш, нямат право да ти пишат акт на теб, трябва да викат отговорния, но не им се занимава, много е разправия...

За съжаление ние и тук сме откъм страната на булката(сиреч натаковани!).....използва се едно много хлъзгаво понятие...НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.....като такава би могла (по желание на полицая)да се изтълкува всяка една скорост(дори и 20 км/ч) довела до ПТП...не бъркайте с превишена скорост!!!!Та в този случай полицаите могат да запишат в акто,че злополуката е настъпила поради скорост несъобразена с пътните условия....и гориш като факел на деветосептемврийско комсомолско шествие :wink:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Сря 07 май 2008 12:17

Аз преди две години пьтувам Варна- София и на омортаг 3- кратера последователни( но аз сьм си виновен карах бьрзо ) 1 часа през ноща, като почна пьрвата дупка, втора ,трета,само стиснах волана здраво нещо издрьнча, като аз сьм сьс Ауди А6 окачването му е като на танка руди, спрях 100-на метра напреде слязах гледам колата джантите не бяха мрьднали но страничното дясно огледало го нямаше.Тьмно несе вижда нищо, викам кьде да го тьрся. По на татака гледам полицаи на пьтя спрях казах им как може такива дупки ве хора, а те ми отвьрнаха ако беше карал сьс 90 както е по правилник нямаше да го изгубиш, така че продьлжаваи на преде. Та прав е Жокера, те гледат от другия ьгьл на нещата.

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Сря 07 май 2008 13:13

Имаш ли човек тук в София ако имаш ми пиши :wink:

Потребителски аватар
N0rdisk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N0rdisk » Сря 07 май 2008 20:23

Скоро имах подобен проблем - спуках картер в дупка на околовръстното, идват ченгетата и викат " Луд ли си каква дупка, няма такова нещо, даже ще ти пишем и акт за несъобразена скорост"

И аз оттам ги стимулирах откоето следва репликата "Аааа приятел сега кажи, пишем каквото искаш"
Дейба и педерасите

IIM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IIM » Чет 08 май 2008 7:39

NOVIA имам човек - пуснал съм ти ЛС.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Чет 08 май 2008 12:56

Има много теми за дупки, драми пр.
За да не отварям нова тема, ако може някой да ме светне как стои законово плащането на пътен данък и за какво го плащаме?
Всеки знае че, като отиде в магазина купува това, което може да купи според кесията си. Купувайки нещо за съответните пари насреща получава стока, предмет услуга и т.н. със съответното качество, това нещо въжи и за пътищата в Н.Р.Б. за които има Б.Д.С. в който е записано какви трябва да са пътищата и съответните отклонения от нормите.
Нека някой правист да пише какво ще стане ако хората масово откажат да плащат пътните данъци и може ли да съдят държава?
В Н.Р.Б. има милиони километри пътища. Очебиино е че, с това темпо на строителство и кърпежлък и качество дупките и мизерията ще са форевър.
Защо трябва да плащаме?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”