Реших да си направя аз и то за без пари!!
Лично аз съм дал повече от 20 лева защото направих поне 10 неуспешни опита докато постигна резултат който да ми се струва добър!!
Необходими Материали:
1. метър тръба за външен монтаж за студена вода (Черна с синя лента (ленти)) Ф20 = цената варира от 0.80 - 1.6 лева
2. Гумен маркуч от Лада (по избор аз взех някакъв с две колена едно след друго) - 2.5 лева
3. Няколко свински опашки (черни) или метални скоби с винт
4. Никакви умения
Най-хубаво ще стане ако основата която се монтира на блока на двигателя от оригиналния маркуч я имате дори и останалата част да е скъсана (спукана). Защото има един специфичен ръб който с помощта на скоба се захваща стабилно за двигателя и маркуча не може да излезе!
Малко снимков материал:
Маркуча от лада с две колена
Тръба за студена вода (моята не е баш един метър но от предните опити имам много парчета (като реших да правя тръбата купих 4 метра и ги нарязах до последния сантиметър но не успях да сгъна тръбата на 90 градуса без да се свие прекалено много
)
На око горе долу се реже гумения маркуч, за да остане само "коляното"
Свински опашки
Краен резултат
Аз съм доволен, и ми се струва че за 4-5 лева резултата е блестящ
Надявам се да пасне добре на колата само ме притеснява като няма оригиналната част от маркуча към двигателя как ще го захвана но и това ще го измисля.
Като го монтирам тези дни ще снимам.
Е това е - Маркуч за Картерни газове на AFK / АЕК и все си мисля че има и други двигатели с тази маркучи