Реших да си направя аз и то за без пари!!
Лично аз съм дал повече от 20 лева защото направих поне 10 неуспешни опита докато постигна резултат който да ми се струва добър!!
Необходими Материали:
1. метър тръба за външен монтаж за студена вода (Черна с синя лента (ленти)) Ф20 = цената варира от 0.80 - 1.6 лева
2. Гумен маркуч от Лада (по избор аз взех някакъв с две колена едно след друго) - 2.5 лева
3. Няколко свински опашки (черни) или метални скоби с винт
4. Никакви умения

Най-хубаво ще стане ако основата която се монтира на блока на двигателя от оригиналния маркуч я имате дори и останалата част да е скъсана (спукана). Защото има един специфичен ръб който с помощта на скоба се захваща стабилно за двигателя и маркуча не може да излезе!
Малко снимков материал:
Маркуча от лада с две колена
Тръба за студена вода (моята не е баш един метър но от предните опити имам много парчета (като реших да правя тръбата купих 4 метра и ги нарязах до последния сантиметър но не успях да сгъна тръбата на 90 градуса без да се свие прекалено много

На око горе долу се реже гумения маркуч, за да остане само "коляното"
Свински опашки

Краен резултат
Аз съм доволен, и ми се струва че за 4-5 лева резултата е блестящ

Надявам се да пасне добре на колата само ме притеснява като няма оригиналната част от маркуча към двигателя как ще го захвана но и това ще го измисля.
Като го монтирам тези дни ще снимам.
Е това е - Маркуч за Картерни газове на AFK / АЕК и все си мисля че има и други двигатели с тази маркучи