Тракане, след запалване ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
The Noob
Автомобил:
Двигател:

Тракане, след запалване ?

Мнениеот The Noob » Пет 09 май 2008 9:46

Здравейте колеги, имам едно тракане след като запаля колата. Като трактор започва да тресе, след което се оправя.Да не би да е от маслото?? Или има нещо друго?Колата е Голф 3 1.4ми АБД

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Пет 09 май 2008 10:32

Имах същото на Пасата. Според майстора при който ходих, проблемът е от водната помпа. Смених я, както и маслото, и сега го няма тракането. Не можах обаче да разбера защо водната помпа предизвиква тракане...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 09 май 2008 10:35

Хидравлични повдигачи и вероятно износени водачи на клапаните(гумичките отделно)....ако хапва повечко масълце( над 1 л на 10 000 км) почти сигурно е това....

Потребителски аватар
The Noob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Noob » Пет 09 май 2008 12:42

Благодаря ви колеги, ще видя какво мога да направя по въпроса

Потребителски аватар
The Noob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Noob » Чет 15 май 2008 9:24

Колеги проблема явно е бил в гарнитурата, защото преди 2 дни тръгнахме за Елените да си търся работа и след Обзор колата яко загря (110 градуса показа термостата) спирам, изчаквам видях че антифриза е под минимума,долях на запален двигател и пак тръгнахме.Нямаше и 10км и оборотите започнаха като да прескачат (абе доста страшничко си беше), че спирам на една отбивка и отварям капака, няма антифриз няма нищо.Доливам пак и от ауспуха почна да излиза бял дим, викам си влязъл е антифриза във цилиндрите, и директно се изпарява от изпусквателната система.Звъннах тук там дойде пътна помощ и ме зеха до Обзор.Майстора в сервиза каза че прегоряла гарнитурата..и така..Преспахме, и на другия ден колата беше направена и можехме да отидем до Елените след която да се прибера до Варна.Сега колата си работи добре, човека ми каза да отида след 500-1000км да ми натегне главата, щото в сервиза нямаха машина...Приключение си беше.. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”