Незнам на пасата как са,но аз съм я правил тази процедура на фаровете на Ауди А3 и беше точно така както е описал колегата gr_kanev, махнах 5 щипки и после с права отверка разделих стъклото на фара от уплатнителя(нямаше никакво лепило)почистих ги сложих стъклото и щипките и всичко си беше перфектно
Иначе както казваш ти ако са лепени аз използвах следния вариант:
Сестрами има Фиат Браво и там наистина имаше някакво лепило между стъклото и уплатнението и ето какво направих аз:
1 махнах целите фарове
2 извадих всички крушки и машинките за ел. регулиране на фаровете
3 останаха само пластаси,тогава смело на мивката с топла вода и веро,друсане и търкане.За инструмент използвах стара четка за зъби зада бъркам във фаровете,тази специало беше с меко рамо и сия гънех на кадето си изкам.
4 за насреща за стъклото използвах парченце гъба за миене на чинии колкото да влезе и след това пак с четката за зъби бутах парченцето напред назад из целия фар докато не изчистя цялата чернилка
5 здраво друсане търкане и изплакване
6 след като фара е измит взех сешуар за коса и на макс. въздушната струя вътре във фара до напълно изсушаване
7 поставяне на всички крушки по местата и ел.машинките
Това е резервния вариант ако има лепило,иначе резултата е същия както при махане на стъклото.
За тези който ще кажат ''ама няма ли дами ръждяса фара или дасе изпотява отвътре'' отговора е НЕ,вече 7-8 месеца фаровете са си супер