Бравата на багажника
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Бравата на багажника
Ами става дума за поло 6н 95та. Счупиха ми задното панорамно стъкло (посред бял ден без кражби). Мамка му на педераса ако го разбера.
Застрахователите ми изплатиха стъклото. Но ми сложиха турско. Да не изпадам в подробности. Та проблема е че "майсторите" след като ми сложиха новото стъкло са забравили да изчистят вратата на багажника от кристалчетата (пространството между кората и номера). Понеже имам бас в багажника нещо са се разместили стъклата. И багажника ми не ще да се отвори. Ключ не може да влезе още като взех колата бравата беше клеясала и разчитах само на централното. Какви са вариантите да си оправя проблема 
- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
като за начало махно кората и си махни стъклата с прахосмукачка, после поогледай механизма за заключване, той е мноу кофти на мен ми се беше счупил и не можех да отварям багажника....таа като махнеш кората 1во жиж дали сичко си е на мястото...не трябва да има разкачени лостчета, после дръпни дръжката се едно отваряш и виж там, където надига дръжката е едно лостче, това лостче ми беше счупено и не можех да отварям, Виж дали не е то...в крайна сметка ако можеш го снимай и сложи снимки да видим точно как е, щото така на сляпо....
- suggar
не ...сваляш седалките кората с колоните ако можеш, тохава кората на багажника и отваряш направо от машинката. Но при махането на кората да знаеш че има едно болче в нишата за дърпане, нали се сещаш когато си сваляш вратата...на мен ми беше счупено вече и не ме бъркаше после само с една шайба му подложиш и пак си държи...иначе освен него кората е на шипки и няма проблем
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
leavon написа:Да ви кажа, нещо не ми се вързва тая история! Нали задното стъкло е лепено? Е откъде тогава ще влязат стъкълца във вратата? Това не е като вратите с подвижни стъкла! Някакъв друг проблем е според мен - може би не стига въздуха да отключи ключалката??? Май ключарска работа ще излезе!
Влиза щото бравата има процепи през които си влизат парчета стъкла, като някой спраска стъклото - парченцата си се свличат без никакъв проблем и отиват директно в бравата. Аз цяла година ми падаха по малко кристалчета като си вдигнех багажника - много е гадно ама те хората не са го мислили в завода че някой идиот ще го чупи...
- suggar
marchq написа:Ами когато натисна дистанционното се чува отзад моторчето на централното че работи но явно има стъкла някъде вътре и пречи да се отвори багажника отвънка ако махна пластмасата около дръжката от там може ли нещо да направя да продухам да изсмуча ?
няма как да стане без да отворих багажника, дръжката се сваля от вътре...на болчета е
сваля се от вътре има едно болче на нишата на ракохватката и вадиш кората моторчето работи но има едно лосче което се опира в друго лосче и когато се износи пружината и оста палеца не опира-да натисне другия и неще да отвори аз моята я оправих като завързах двете с ластик едно кам друго и около година си карам така на бравата нищо и нема не е развалена просто палците се разминават от леко охлабване или износване
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”