Бравата на багажника

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Бравата на багажника

Мнениеот marchq » Сря 07 май 2008 11:37

Ами става дума за поло 6н 95та. Счупиха ми задното панорамно стъкло (посред бял ден без кражби). Мамка му на педераса ако го разбера. :evil: Застрахователите ми изплатиха стъклото. Но ми сложиха турско. Да не изпадам в подробности. Та проблема е че "майсторите" след като ми сложиха новото стъкло са забравили да изчистят вратата на багажника от кристалчетата (пространството между кората и номера). Понеже имам бас в багажника нещо са се разместили стъклата. И багажника ми не ще да се отвори. Ключ не може да влезе още като взех колата бравата беше клеясала и разчитах само на централното. Какви са вариантите да си оправя проблема :?

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Сря 07 май 2008 12:02

като за начало махно кората и си махни стъклата с прахосмукачка, после поогледай механизма за заключване, той е мноу кофти на мен ми се беше счупил и не можех да отварям багажника....таа като махнеш кората 1во жиж дали сичко си е на мястото...не трябва да има разкачени лостчета, после дръпни дръжката се едно отваряш и виж там, където надига дръжката е едно лостче, това лостче ми беше счупено и не можех да отварям, Виж дали не е то...в крайна сметка ако можеш го снимай и сложи снимки да видим точно как е, щото така на сляпо....

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Сря 07 май 2008 14:47

разбирам те какво ми говориш но проблема е че багажника е затворен апък и кората май не можеше да се маха при затворена врата и другия проблем е че имам зад седалките имам голям бас и ще има бая играчка докат го махна. Възможно ли е отвънка да се направи нещо по въпроса ?

Потребителски аватар
suggar

Мнениеот suggar » Сря 07 май 2008 15:52

не ...сваляш седалките кората с колоните ако можеш, тохава кората на багажника и отваряш направо от машинката. Но при махането на кората да знаеш че има едно болче в нишата за дърпане, нали се сещаш когато си сваляш вратата...на мен ми беше счупено вече и не ме бъркаше после само с една шайба му подложиш и пак си държи...иначе освен него кората е на шипки и няма проблем

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Сря 07 май 2008 16:48

Аз пък си мислих че не мога да махна кората при затворен багажник :? ами някои слънчев ден ще направя цялата операция за да мога да си отворя багажника понеже искам да си сложа фолио :wink:

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пет 09 май 2008 23:49

Според мен като са ти оправяли стъклото не са ти сложили хубаво вакума за централното и от там ти идват проблемите

Потребителски аватар
suggar

Мнениеот suggar » Съб 10 май 2008 0:23

ако не са му сложили вакума хубаво няма дас пре моторчето и ще върти постоянно

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Съб 10 май 2008 2:03

хубаво разучи точно къв е проблема, и аз имах проблем но по друг случай. И в момента имам още един механизам за заключването, така че ако ти потрябва ми пиши

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Съб 10 май 2008 12:46

Ами когато натисна дистанционното се чува отзад моторчето на централното че работи но явно има стъкла някъде вътре и пречи да се отвори багажника отвънка ако махна пластмасата около дръжката от там може ли нещо да направя да продухам да изсмуча ?

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 10 май 2008 13:30

И аз имах този проблем с бравата. При мен изглежда е било чупено стъклото в Италия преди време и имах доста натрошено стъкло в самата брава и пречеше. Обаче ми се отваряше от централното и нямах ядове да го вдигна и да разглобя бравичката и да я изчистя :)

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 10 май 2008 17:17

Да ви кажа, нещо не ми се вързва тая история! Нали задното стъкло е лепено? Е откъде тогава ще влязат стъкълца във вратата? Това не е като вратите с подвижни стъкла! Някакъв друг проблем е според мен - може би не стига въздуха да отключи ключалката??? Май ключарска работа ще излезе!

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 11 май 2008 2:28

leavon написа:Да ви кажа, нещо не ми се вързва тая история! Нали задното стъкло е лепено? Е откъде тогава ще влязат стъкълца във вратата? Това не е като вратите с подвижни стъкла! Някакъв друг проблем е според мен - може би не стига въздуха да отключи ключалката??? Май ключарска работа ще излезе!

Влиза щото бравата има процепи през които си влизат парчета стъкла, като някой спраска стъклото - парченцата си се свличат без никакъв проблем и отиват директно в бравата. Аз цяла година ми падаха по малко кристалчета като си вдигнех багажника - много е гадно ама те хората не са го мислили в завода че някой идиот ще го чупи...

Потребителски аватар
suggar

Мнениеот suggar » Нед 11 май 2008 10:02

marchq написа:Ами когато натисна дистанционното се чува отзад моторчето на централното че работи но явно има стъкла някъде вътре и пречи да се отвори багажника отвънка ако махна пластмасата около дръжката от там може ли нещо да направя да продухам да изсмуча ?

няма как да стане без да отворих багажника, дръжката се сваля от вътре...на болчета е

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 11 май 2008 10:21

сваля се от вътре има едно болче на нишата на ракохватката и вадиш кората моторчето работи но има едно лосче което се опира в друго лосче и когато се износи пружината и оста палеца не опира-да натисне другия и неще да отвори аз моята я оправих като завързах двете с ластик едно кам друго и около година си карам така на бравата нищо и нема не е развалена просто палците се разминават от леко охлабване или износване

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Нед 11 май 2008 19:22

Вземаш една отвертка махаш кората с колоните и всичко от багажника като се анведеш малко и се вижда металната П-образна скоба за която се заключва вратата . Бъркаш с отвертката в дясно от скобата м/у нея и машинката за заключване и натискаш надясно о опала готово. Успех

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”