Проблем при Golf 2 1.3 карбуратор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dimbi
Автомобил:
Двигател:

Проблем при Golf 2 1.3 карбуратор

Мнениеот Dimbi » Чет 01 май 2008 16:13

Проблема е следния ,че при подаване на газ придьрпва. пример - от 1ва вкарвам 2ра и после на 2ра като подам газ след пускане на саединителя се получава едно придьрпване.Обаче след определени обороти примерно на дьльг пьт го няма.Някой да има идея?

Потребителски аватар
GOLF 3 GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF 3 GTI » Чет 01 май 2008 18:17

:lol:

Потребителски аватар
Dimbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dimbi » Чет 01 май 2008 22:25

GOLF 3 GTI написа::lol:

нещо смешно ли казах !??!?!?!!??!?!?1 :twisted:

Потребителски аватар
Dimbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dimbi » Нед 04 май 2008 17:01

ee благодаря за отговорите... нямаше нужда толкова много хора да отговарят... тряяше само 1-2-3-ма .. благодаря :)

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 04 май 2008 18:14

колега и моя голф 3 го прави това бях на диагностига и ми врътнаха делкото 6 градуса .вече го няма проблема.и разхода падна малко

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 04 май 2008 18:16

Може да не е от делкото.
Карбуратора ти какъв е знаеш ли му марка модел?
Възможно е да се е позапушил.
Има една бубинка за празния ход.
На колко оборота ти го прави? :roll:

Потребителски аватар
Dimbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dimbi » Съб 10 май 2008 13:28

имам един скьсан тампон.. мисля ,че е от него.. карба си е наред даржи си обороти каквито трябва... няя понятие каква марка.. е.. а за запушване... неможе и дума да става шот скоро го преглеждах :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 10 май 2008 14:11

Да не е тампона под карба? :roll:

Потребителски аватар
Dimbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dimbi » Съб 10 май 2008 18:02

ми не е той,ама и него ше го проверя ,благодаря за информацията (сьвета)

Потребителски аватар
svetlioworld
Автомобил:
Двигател:

голф-платно на ускорителна помпа

Мнениеот svetlioworld » Пон 12 май 2008 23:06

Имах подобен проблем.Оказа се скъсано платно на ускорителната помпа.Новото струваше 7 лв.Смениха ми го и вече не придърпва на бензин.Старото платно беше толкова скъсано,че капеше бензин от там.Сега обаче малко странно но на бензин педала на газта ми е твърд?Незнам дали има общо със смяната на това платно.На газ нямам проблеми.

Потребителски аватар
Dimbi
Автомобил:
Двигател:

Re: голф-платно на ускорителна помпа

Мнениеот Dimbi » Съб 24 май 2008 19:44

svetlioworld написа:Имах подобен проблем.Оказа се скъсано платно на ускорителната помпа.Новото струваше 7 лв.Смениха ми го и вече не придърпва на бензин.Старото платно беше толкова скъсано,че капеше бензин от там.Сега обаче малко странно но на бензин педала на газта ми е твърд?Незнам дали има общо със смяната на това платно.На газ нямам проблеми.

нямам платно на ускорителната помпа,Случайно някой да знае колко е разстоянието между полюсите на свещите.. искам да ги направя точно... мотора е 1.3 бензин (карбуратор)

bak6i6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bak6i6a » Нед 25 май 2008 9:51

Колега имах подобен проблем на старата ми кола и се оказа , че е счупена някяква пластмаса вътре в карборатора която е за смукача след като я сменихме всичко се оправи.Доста друдно се намира тази пластмаса и било често срещам проблем на карбораторите за 1,3

nihtianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nihtianov » Пон 26 май 2008 20:57

колега имах сьщия проблем корекция на центровката смяна на кабели и свещи и вече всичко е нарет успех

Zaizo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при Golf 2 1.3 карбуратор

Мнениеот Zaizo » Съб 09 мар 2013 0:08

Аз имам същия проблем (Golf2, 1,6 - Пиербург 2Е2)- на тихи обороти работи добре, вакуумните маркучлета са ОК, но когато тръгна да потеглям придърпва и това трябва да стане на по-високи обороти иначе гасне.
Някой да даде идея от какво може да се получава това? Има ли вероятност да е при зареждане с лошо гориво?! Иначе преди бензиновата помпа имам допълнителен филтър за горивото, който смених за всеки случай,за да елиминирам варианта "недостиг на гориво".
Възможно ли е след този филтър, т.е. през него да мине вода и да попадне в карбуратора и от там да се е получил този проблем?
Колата си работеше нормално, докато при едно спиране на място и следващото потегляне беше съпроводено с заглъхване и невъзможност за потегляне в нормални обороти,и придърпване. След форсиране с педала на газта на няколко пъти това нещо се оправи, докато след известно време(изминати км около 10)отново започна да придърпва при по-рязко подаване на газ-първо "забива муцуна" и след това на един път се изстрелва до превключването на следващата предавка, когато оборотите паднат и отново "придърпване" до следваща предавка и т.н.
От ускорителната помпа нямам теч отвън, а възможно ли е да някъде отвътре(скъсано платно), но да не е видим отвън?
При работа на двигателя при подаване на газ при свален въздушен филтър се вижда, че дифузьора разпръсква добре без прекъсване на струята.
Варианта за придърпване вследствие на пробойна в изпускателната система(дупка в гърнето)възможен ли е?
Дайте някакъв съвет моля!...[color=#FF0040]
[/color]

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Re: Проблем при Golf 2 1.3 карбуратор

Мнениеот Cypariss » Нед 10 мар 2013 18:00

имам подобен проблем на бензин, 1,6 карбуратор на пасата ми , газта разказва играта на всичко, аз лично правя следното една добавка в бензина включвам на бензин и издухвам на дълъг път, после всичко е окай до следващото графитно зацапване от нашата хубава газ.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”