Дискове и накладки?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дискове и накладки?

Мнениеот ecstasy » Пон 12 май 2008 17:33

Колеги, кажете какви дискове и накладки да си сложа на поло-верчето, че моите са вече сдухани отвсякъде. Тънкости при избор - ако има такива? Приблизителни цени ако знаете...

Вече се посъветвах с колегата "Anbuch" защото му се доверявам изцяло, но ще е хубаво все пак да разбера и вашето мнение.

За справка - полото ми е 1.4 АЕХ с двойни, вентилирани дискове

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Re: Дискове и накладки?

Мнениеот spidergb » Пон 12 май 2008 17:59

ecstasy написа:Колеги, кажете какви дискове и накладки да си сложа на поло-верчето, че моите са вече сдухани отвсякъде. Тънкости при избор - ако има такива? Приблизителни цени ако знаете...

Вече се посъветвах с колегата "Anbuch" защото му се доверявам изцяло, но ще е хубаво все пак да разбера и вашето мнение.

За справка - полото ми е 1.4 АЕХ с двойни, вентилирани дискове

И аз ще трябва да ги сменям и от Фолксваген в Габрово ми казаха 90лв за 2 диска(вентилирани) + накладки марка незнам

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 12 май 2008 18:35

И аз тия дни ще ги сменям, ще сложа Брембо дискове а и доста хора забелязах имат такива, ако може някой който ги е купувал да каже къде се намират най изгодно ? и принципно пише ли някъде модела на спирачната система, защото ми казаха, че не го пише никъде и трябва да си ги мера дисковете колко мм са. :eyecrazy

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Пон 12 май 2008 19:02

N1P0 написа:И аз тия дни ще ги сменям, ще сложа Брембо дискове а и доста хора забелязах имат такива, ако може някой който ги е купувал да каже къде се намират най изгодно ? и принципно пише ли някъде модела на спирачната система, защото ми казаха, че не го пише никъде и трябва да си ги мера дисковете колко мм са. :eyecrazy

авто + (май че беше)
на христо ботев точно преди сливница
Brembo max - около 130- 150 лв май че бяха

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Пон 12 май 2008 19:23

Е, чак толкова скъпи дискове... няма тир да спирам :wink:
Нещо друго...

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Пон 12 май 2008 19:31

Добре де, по принцип как мога да разбера кога са ми отишли дисковете?! Единственото по което съдя е ръбчето на диска което е дълбоко към 1,5-2мм. в момента

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 12 май 2008 19:52

CTaH4o написа:
N1P0 написа:И аз тия дни ще ги сменям, ще сложа Брембо дискове а и доста хора забелязах имат такива, ако може някой който ги е купувал да каже къде се намират най изгодно ? и принципно пише ли някъде модела на спирачната система, защото ми казаха, че не го пише никъде и трябва да си ги мера дисковете колко мм са. :eyecrazy

авто + (май че беше)
на христо ботев точно преди сливница
Brembo max - около 130- 150 лв май че бяха

пф май са по евтини, на Симеон ми казаха къде да отида, по принцип ме убедиха че разликата в спирането е голяма но и се износват по бързо

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Пон 12 май 2008 20:24

Достигне ли 2мм износване диска, веднага се сменя. Гледам, че и моите са тръгнали...

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Пон 12 май 2008 21:22

N1P0 написа:пф май са по евтини, на Симеон ми казаха къде да отида, по принцип ме убедиха че разликата в спирането е голяма но и се износват по бързо

ам може аз за тоя се сетих че един приятел взимаше скоро за неговата
иначе комбинацията Brembo+ Pagid излиза малко по- скъпа, но спирането е съвсем различно :)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 12 май 2008 21:51

Brembo и Ate от Manimpex - те са официален вносител за тях :wink:
http://www.manimpex-bg.com/

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Вто 13 май 2008 10:37

Относно първият въпрос:
Аз имам горчив опит със смяна на спирачни дискове, понеже първите които купих излязоха фабрично криви, ужасно тресеше волана при спиране и не ми ги подмениха господата от Магазин Фолксваген в Габрово, така че вторият път послушах професионално мнение от приятел, който се състезаваше до скоро професионално и взех английски спирачни дискове Lockheed и до този момент вече година и половина съм адски доволен от тях. Цената беше повече от добра, 45 лева за двойка дискове, обаче не вентелирани. Твоите ще са по-скъпи.
Бремо-то са качествени дискове, но заслужава ли си да наринеш толкова пари за тях?

п.с. и задължително и нови накладки!!

По втория въпрос: Виж в спецификацията на колата, колко е минималната дебелина на дисковете и ако си под допуска се сменят. Измерването на фидера отстрани на диска не е особено показателно. Другият въпрос е дали имаш проблеми при спиране, т.е. дали ти тресе волана при натискане на спирачките. Ако не тресе при спиране и са над допуска няма защо да ги сменяш!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 13 май 2008 12:15

А за накладки Бендикс какво ще кажете? В момента има промоция на Канекс за Фв.

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Вто 13 май 2008 17:37

g_velev написа:Относно първият въпрос:
Аз имам горчив опит със смяна на спирачни дискове, понеже първите които купих излязоха фабрично криви, ужасно тресеше волана при спиране и не ми ги подмениха господата от Магазин Фолксваген в Габрово, така че вторият път послушах професионално мнение от приятел, който се състезаваше до скоро професионално и взех английски спирачни дискове Lockheed и до този момент вече година и половина съм адски доволен от тях. Цената беше повече от добра, 45 лева за двойка дискове, обаче не вентелирани. Твоите ще са по-скъпи.
Бремо-то са качествени дискове, но заслужава ли си да наринеш толкова пари за тях?

п.с. и задължително и нови накладки!!

По втория въпрос: Виж в спецификацията на колата, колко е минималната дебелина на дисковете и ако си под допуска се сменят. Измерването на фидера отстрани на диска не е особено показателно. Другият въпрос е дали имаш проблеми при спиране, т.е. дали ти тресе волана при натискане на спирачките. Ако не тресе при спиране и са над допуска няма защо да ги сменяш!

Много ти благодаря колега за изчершателния отговор и със сигурност ще си взема бележка при покупката...

Относно дали имам проблеми при спирането - нямам никакви /между впрочем единственото което ми прави впечатление, че при някои коли спирачката хваща от самото начало а моята хваща от средата да ечем/ :wink: , но смятам да поизчакам още месец да подбера спокойно частите и да реша в крайна сметка далида сменям и дисковете и ли да си сменя само накладките! Идеята за смяна надисковете дойде от това, че имам ръбче на диска дълбоко към 1,5-2мм., и немога да преценя сам!

:!: Моля ако някой знае колко точно е допустимата дебелина на дисковете и допустимия ръб да пише :!:

Между другото - когато натисна спирачката винаги нещо скърца като несмазана пантичка под колата - Някой знаели от къде може да скрибуца и как да го смажа :!:

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Вто 13 май 2008 20:03

кажете зкакви накладки да сложа де? Да речем ако оставя старите дискове какви накладки да сложа??? Мисля, че ще е хубаво да са по-меки някакви за да не драскат диска много като се има впредвид , че е на свършване...

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 13 май 2008 20:12

Колега, аз си купих предни Тextar за половера и съм много доволен - излезнаха ми 35 лв. от едно магазинче в Люлин. Разликата се усеща веднага :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”