Колеги, кажете какви дискове и накладки да си сложа на поло-верчето, че моите са вече сдухани отвсякъде. Тънкости при избор - ако има такива? Приблизителни цени ако знаете...
Вече се посъветвах с колегата "Anbuch" защото му се доверявам изцяло, но ще е хубаво все пак да разбера и вашето мнение.
За справка - полото ми е 1.4 АЕХ с двойни, вентилирани дискове
Дискове и накладки?
- spidergb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дискове и накладки?
ecstasy написа:Колеги, кажете какви дискове и накладки да си сложа на поло-верчето, че моите са вече сдухани отвсякъде. Тънкости при избор - ако има такива? Приблизителни цени ако знаете...
Вече се посъветвах с колегата "Anbuch" защото му се доверявам изцяло, но ще е хубаво все пак да разбера и вашето мнение.
За справка - полото ми е 1.4 АЕХ с двойни, вентилирани дискове
И аз ще трябва да ги сменям и от Фолксваген в Габрово ми казаха 90лв за 2 диска(вентилирани) + накладки марка незнам
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз тия дни ще ги сменям, ще сложа Брембо дискове а и доста хора забелязах имат такива, ако може някой който ги е купувал да каже къде се намират най изгодно ? и принципно пише ли някъде модела на спирачната система, защото ми казаха, че не го пише никъде и трябва да си ги мера дисковете колко мм са. 

- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
N1P0 написа:И аз тия дни ще ги сменям, ще сложа Брембо дискове а и доста хора забелязах имат такива, ако може някой който ги е купувал да каже къде се намират най изгодно ? и принципно пише ли някъде модела на спирачната система, защото ми казаха, че не го пише никъде и трябва да си ги мера дисковете колко мм са.
авто + (май че беше)
на христо ботев точно преди сливница
Brembo max - около 130- 150 лв май че бяха
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CTaH4o написа:N1P0 написа:И аз тия дни ще ги сменям, ще сложа Брембо дискове а и доста хора забелязах имат такива, ако може някой който ги е купувал да каже къде се намират най изгодно ? и принципно пише ли някъде модела на спирачната система, защото ми казаха, че не го пише никъде и трябва да си ги мера дисковете колко мм са.
авто + (май че беше)
на христо ботев точно преди сливница
Brembo max - около 130- 150 лв май че бяха
пф май са по евтини, на Симеон ми казаха къде да отида, по принцип ме убедиха че разликата в спирането е голяма но и се износват по бързо
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
N1P0 написа:пф май са по евтини, на Симеон ми казаха къде да отида, по принцип ме убедиха че разликата в спирането е голяма но и се износват по бързо
ам може аз за тоя се сетих че един приятел взимаше скоро за неговата
иначе комбинацията Brembo+ Pagid излиза малко по- скъпа, но спирането е съвсем различно

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
N1P0 написа:И аз тия дни ще ги сменям, ще сложа Брембо дискове а и доста хора забелязах имат такива, ако може някой който ги е купувал да каже къде се намират най изгодно ? и принципно пише ли някъде модела на спирачната система, защото ми казаха, че не го пише никъде и трябва да си ги мера дисковете колко мм са.
Brembo и Ate от Manimpex - те са официален вносител за тях

http://www.manimpex-bg.com/
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Относно първият въпрос:
Аз имам горчив опит със смяна на спирачни дискове, понеже първите които купих излязоха фабрично криви, ужасно тресеше волана при спиране и не ми ги подмениха господата от Магазин Фолксваген в Габрово, така че вторият път послушах професионално мнение от приятел, който се състезаваше до скоро професионално и взех английски спирачни дискове Lockheed и до този момент вече година и половина съм адски доволен от тях. Цената беше повече от добра, 45 лева за двойка дискове, обаче не вентелирани. Твоите ще са по-скъпи.
Бремо-то са качествени дискове, но заслужава ли си да наринеш толкова пари за тях?
п.с. и задължително и нови накладки!!
По втория въпрос: Виж в спецификацията на колата, колко е минималната дебелина на дисковете и ако си под допуска се сменят. Измерването на фидера отстрани на диска не е особено показателно. Другият въпрос е дали имаш проблеми при спиране, т.е. дали ти тресе волана при натискане на спирачките. Ако не тресе при спиране и са над допуска няма защо да ги сменяш!
Аз имам горчив опит със смяна на спирачни дискове, понеже първите които купих излязоха фабрично криви, ужасно тресеше волана при спиране и не ми ги подмениха господата от Магазин Фолксваген в Габрово, така че вторият път послушах професионално мнение от приятел, който се състезаваше до скоро професионално и взех английски спирачни дискове Lockheed и до този момент вече година и половина съм адски доволен от тях. Цената беше повече от добра, 45 лева за двойка дискове, обаче не вентелирани. Твоите ще са по-скъпи.
Бремо-то са качествени дискове, но заслужава ли си да наринеш толкова пари за тях?
По втория въпрос: Виж в спецификацията на колата, колко е минималната дебелина на дисковете и ако си под допуска се сменят. Измерването на фидера отстрани на диска не е особено показателно. Другият въпрос е дали имаш проблеми при спиране, т.е. дали ти тресе волана при натискане на спирачките. Ако не тресе при спиране и са над допуска няма защо да ги сменяш!
- ecstasy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
g_velev написа:Относно първият въпрос:
Много ти благодаря колега за изчершателния отговор и със сигурност ще си взема бележка при покупката...
Относно дали имам проблеми при спирането - нямам никакви /между впрочем единственото което ми прави впечатление, че при някои коли спирачката хваща от самото начало а моята хваща от средата да ечем/

Между другото - когато натисна спирачката винаги нещо скърца като несмазана пантичка под колата - Някой знаели от къде може да скрибуца и как да го смажа

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”