Golf2 Надува и вкарва масло във водната система
- ILIYANSKY
- Автомобил:
- Двигател:
Golf2 Надува и вкарва масло във водната система
Имам голф 2 1,6 TDI.Надува ми водната система и вкарва масло във водата.проверихме главата и гарнитурата ,изолирахме охладителя на маслото(до малсения филтар),но не е от тях.Остават Вариантите или блока или турбото(моето е с водното охлаждане).Даите съвет.
Re: Golf2 Надува и вкарва масло във водната система
бате свали блока закараи го на преглет (снимка да се види дали е спукан) и да се шлаифа гавата също да се провери оригинална гарнитура за глава и после главата се стяга по ред на стягане и не би тябвало да има проблемILIYANSKY написа:Имам голф 2 1,6 TDI.Надува ми водната система и вкарва масло във водата.проверихме главата и гарнитурата ,изолирахме охладителя на маслото(до малсения филтар),но не е от тях.Остават Вариантите или блока или турбото(моето е с водното охлаждане).Даите съвет.
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf2 Надува и вкарва масло във водната система
ILIYANSKY написа:Имам голф 2 1,6 TDI.Надува ми водната система и вкарва масло във водата.проверихме главата и гарнитурата ,изолирахме охладителя на маслото(до малсения филтар),но не е от тях.Остават Вариантите или блока или турбото(моето е с водното охлаждане).Даите съвет.
Дай малко подробности как я проверихте гарнитурата и главата свалени ли, са снимка на главата правена ли е, понеже спукването на главата е номер ,който често го правят.А за турбото изорирай го от водната система така ще провериш дали е от него.
- justis
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е точно главата или гарнитурата. огледаите ги мн внимателно, щото знаеш че дори и най-малката цепнатинка оказва такова влияние.
п.с. аз съм с 1.9 ТД (ааз) и имах същият проблем, и след смяната на главата и гарнитурата се оправи и сичко е 6
п.п.с. моята глава си беше спукана и то доста здраво, а уж не съм я прегрявал, при мен не е качвала повече от 90 градуса
успех
п.с. аз съм с 1.9 ТД (ааз) и имах същият проблем, и след смяната на главата и гарнитурата се оправи и сичко е 6

п.п.с. моята глава си беше спукана и то доста здраво, а уж не съм я прегрявал, при мен не е качвала повече от 90 градуса
успех
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз си цъфнах главата на Голфа преди време , ефекта е точно описания : масло във "водата" , пукаха ми се маркучи , мехури в разширителния съд .... , без промяна (вода) на маслото .
При мен се случи от глупост
, забравил съм да сложа капачката и в един баир за кратко време изхвърли около 4л антифриз и яко прегря докато спра
.
При мен се случи от глупост

на хладилника при жоро главата в шлаив базата 0895919043 да ти обясня ако не знаеш каде еILIYANSKY написа:марси за съветите.Ние гледахме главата на око с лупа и не забелязахме нищо,но явно има пукнато някаде вътре.А тази глава веднъж е правена.Ще се консултирам с маисторите и пак ще я гледаме и ще я снимаме.ама незнам каде правят такива снимки

главата се надува
братле главата се надува, пълнят е с една те4ност и е запушват и т.н. ще ти вземат 80 лв. най много за манипулацията.
НО досега не съм чул някой да е спукал блока той е чугунен няма как
Запомни едно ако ти се наложи да купуваш глава ще трябва да при-пасваш клапани после, ще сменящ водачи на клапани и ще те омотат майсторите да знаеш един водач е 12 лв клапаните дано нямаш криви, консултирай се с някой който разбира от глави да не си хвърлиш паричките на вятъра.
Ако вземеш чисто гола глава не трябва да е скъпа най много 80лв но дано не е спукана че пак гарнитури и гумички клапани и т.н. Сериозно е брат. Най добре намери окомплектована глава най много 300 лв ще е но поне ще е от майстор който ще е направил той и ще ти даде гаранция.
НО досега не съм чул някой да е спукал блока той е чугунен няма как
Запомни едно ако ти се наложи да купуваш глава ще трябва да при-пасваш клапани после, ще сменящ водачи на клапани и ще те омотат майсторите да знаеш един водач е 12 лв клапаните дано нямаш криви, консултирай се с някой който разбира от глави да не си хвърлиш паричките на вятъра.
Ако вземеш чисто гола глава не трябва да е скъпа най много 80лв но дано не е спукана че пак гарнитури и гумички клапани и т.н. Сериозно е брат. Най добре намери окомплектована глава най много 300 лв ще е но поне ще е от майстор който ще е направил той и ще ти даде гаранция.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”