Golf2 Надува и вкарва масло във водната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ILIYANSKY
Автомобил:
Двигател:

Golf2 Надува и вкарва масло във водната система

Мнениеот ILIYANSKY » Пет 09 май 2008 22:17

Имам голф 2 1,6 TDI.Надува ми водната система и вкарва масло във водата.проверихме главата и гарнитурата ,изолирахме охладителя на маслото(до малсения филтар),но не е от тях.Остават Вариантите или блока или турбото(моето е с водното охлаждане).Даите съвет.

Потребителски аватар
krisbmw
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf2 Надува и вкарва масло във водната система

Мнениеот krisbmw » Пет 09 май 2008 23:31

ILIYANSKY написа:Имам голф 2 1,6 TDI.Надува ми водната система и вкарва масло във водата.проверихме главата и гарнитурата ,изолирахме охладителя на маслото(до малсения филтар),но не е от тях.Остават Вариантите или блока или турбото(моето е с водното охлаждане).Даите съвет.
бате свали блока закараи го на преглет (снимка да се види дали е спукан) и да се шлаифа гавата също да се провери оригинална гарнитура за глава и после главата се стяга по ред на стягане и не би тябвало да има проблем

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 10 май 2008 1:49

ЪЪЪ къф е тоя матор 1.6 ТДИ на МК2,аз що не го знам :oops: :roll:

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Съб 10 май 2008 2:07

sick_fuck написа:ЪЪЪ къф е тоя матор 1.6 ТДИ на МК2,аз що не го знам :oops: :roll:

Колега има такъв двигател кода му е SB и е 80 коня.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf2 Надува и вкарва масло във водната система

Мнениеот joro^ » Съб 10 май 2008 2:13

ILIYANSKY написа:Имам голф 2 1,6 TDI.Надува ми водната система и вкарва масло във водата.проверихме главата и гарнитурата ,изолирахме охладителя на маслото(до малсения филтар),но не е от тях.Остават Вариантите или блока или турбото(моето е с водното охлаждане).Даите съвет.

Дай малко подробности как я проверихте гарнитурата и главата свалени ли, са снимка на главата правена ли е, понеже спукването на главата е номер ,който често го правят.А за турбото изорирай го от водната система така ще провериш дали е от него.

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Съб 10 май 2008 8:35

а дали несиго прегрял :roll:

Потребителски аватар
justis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justis » Съб 10 май 2008 13:15

според мен е точно главата или гарнитурата. огледаите ги мн внимателно, щото знаеш че дори и най-малката цепнатинка оказва такова влияние.
п.с. аз съм с 1.9 ТД (ааз) и имах същият проблем, и след смяната на главата и гарнитурата се оправи и сичко е 6 :D
п.п.с. моята глава си беше спукана и то доста здраво, а уж не съм я прегрявал, при мен не е качвала повече от 90 градуса

успех

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Съб 10 май 2008 13:20

Дизела баца на голяма степен на сгъстяване и е нормално да пука глави, почти всички дизели на повечко км има пукнатини между клапаните, ма като цъфне водна риза е гадно!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 10 май 2008 16:54

Аз си цъфнах главата на Голфа преди време , ефекта е точно описания : масло във "водата" , пукаха ми се маркучи , мехури в разширителния съд .... , без промяна (вода) на маслото .
При мен се случи от глупост :oops: , забравил съм да сложа капачката и в един баир за кратко време изхвърли около 4л антифриз и яко прегря докато спра :cry: .

Потребителски аватар
ILIYANSKY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIYANSKY » Съб 10 май 2008 17:44

марси за съветите.Ние гледахме главата на око с лупа и не забелязахме нищо,но явно има пукнато някаде вътре.А тази глава веднъж е правена.Ще се консултирам с маисторите и пак ще я гледаме и ще я снимаме.ама незнам каде правят такива снимки

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 10 май 2008 19:10

Намери си направо нова глава :arrow: Stefan 0201 имаше за продаване глава от 1.6 D :wink:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 10 май 2008 20:51

Stefan написа:Намери си направо нова глава .....

При мен беше явно :lol: , без да броим "цепките" между клапаните , което е "нормално" за дизел :) .
Аз си взех от моргата една като нова 300лв. , имаше по 100, 200 :? но онази страшно се открояваше :lol: . Става въпрос преди около година ...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 11 май 2008 15:26

Stefan 0201 неговата е даваше за 20лв. :wink:

Потребителски аватар
krisbmw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krisbmw » Вто 13 май 2008 1:36

ILIYANSKY написа:марси за съветите.Ние гледахме главата на око с лупа и не забелязахме нищо,но явно има пукнато някаде вътре.А тази глава веднъж е правена.Ще се консултирам с маисторите и пак ще я гледаме и ще я снимаме.ама незнам каде правят такива снимки
на хладилника при жоро главата в шлаив базата 0895919043 да ти обясня ако не знаеш каде е love.vwclub.org

Потребителски аватар
ninov
Автомобил:
Двигател:

главата се надува

Мнениеот ninov » Вто 13 май 2008 14:31

братле главата се надува, пълнят е с една те4ност и е запушват и т.н. ще ти вземат 80 лв. най много за манипулацията.
НО досега не съм чул някой да е спукал блока той е чугунен няма как
Запомни едно ако ти се наложи да купуваш глава ще трябва да при-пасваш клапани после, ще сменящ водачи на клапани и ще те омотат майсторите да знаеш един водач е 12 лв клапаните дано нямаш криви, консултирай се с някой който разбира от глави да не си хвърлиш паричките на вятъра.
Ако вземеш чисто гола глава не трябва да е скъпа най много 80лв но дано не е спукана че пак гарнитури и гумички клапани и т.н. Сериозно е брат. Най добре намери окомплектована глава най много 300 лв ще е но поне ще е от майстор който ще е направил той и ще ти даде гаранция.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”