Дискове и накладки?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Вто 13 май 2008 20:17

nosex написа:Колега, аз си купих предни Тextar за половера и съм много доволен - излезнаха ми 35 лв. от едно магазинче в Люлин. Разликата се усеща веднага :wink:

Коя разлика?

ХАйде бе колеги споделете ..

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 13 май 2008 20:23

ecstasy написа:
nosex написа:Колега, аз си купих предни Тextar за половера и съм много доволен - излезнаха ми 35 лв. от едно магазинче в Люлин. Разликата се усеща веднага :wink:

Коя разлика?

ХАйде бе колеги споделете ..

В спирането, разбира се :lol:
Като марка Textar съм чувал, че съм добри, но нека и другите колеги да потвърдят. И аз като теб се чудих дали да сменям и дисковете заедно с накладките и реших да пробвам първо с нови накладки - резултат има и съм доволен от него! :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 13 май 2008 21:18

ecstasy , не се лъжи по ръба! няма значение колко е той. Вземи си шублер и с малко креактивност ще успееш да измериш точната дебелина на дисковете си. Аз без шублер само като ги видях мога да ти кажа ,че със сигурност са под 16мм (толкова е допустимата стойност според VW). Естествено никой не може да те задължи да ги смениш ,ама си е на риск работата (100% съм сигурен ,че в най-тънката си част твоите са 15-14 мм)
Не се подвеждай по писането на другите дето ти дават ниски цени на накладки. Нашите са доста по-скъпи защото начина им на захващане е друг, а именно със занитени телчета за самата накладка. Ако беше от другият вид цената е с около 15 лв надолу на накладките. Не мога да ти препоръчан марка дискове защото съм си купувал на два пъти дискове ZIMMERMAN и нямам наблюдения от други марки (от тази марка съм доволен) ,а за накладките съм КАТЕГОРИЧЕН - само АТЕ и то от където ти казах

самият аз вече 12 000 км нямам проблем с тази комбинация

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Вто 13 май 2008 23:53

никой нищо не казва за размерите на диска ?? :>

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Сря 14 май 2008 0:30

N1P0 написа:никой нищо не казва за размерите на диска ?? :>

ами различни са 236 (май толкова беше) е стандартния за поло
до 1.3 е невентилиран, при другите е вентилиран
1.4 16v е 256мм
а на 1.6 16v нямам идея, но или е 256 или 280

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Сря 14 май 2008 7:18

ДЕБЕЛИНАТА :?:

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Сря 14 май 2008 7:19

Anbuch написа:ecstasy , не се лъжи по ръба! няма значение колко е той. Вземи си фублер и с малко креактивност ще успееш да измериш точната дебелина на дисковете си. Аз без шублер само като ги видях мога да ти кажа ,че със сигурност са под 16мм (толкова е допустимата стойност според VW). Естествено никой не може да те задължи да ги смениш ,ама си е на риск работата (100% съм сигурен ,че в най-тънката си част твоите са 15-14 мм)
Не се подвеждай по писането на другите дето ти дават ниски цени на накладки. Нашите са доста по-скъпи защото начина им на захващане е друг, а именно със занитени телчета за самата накладка. Ако беше от другият вид цената е с около 15 лв надолу на накладките. Не мога да ти препоръчан марка дискове защото съм си купувал на два пъти дискове ZIMMERMAN и нямам наблюдения от други марки (от тази марка съм доволен) ,а за накладките съм КАТЕГОРИЧЕН - само АТЕ и то от където ти казах самият аз вече 12 000 км нямам проблем с тази комбинация

Колега, ще те послушам естествено - просто реших да пиизчакам и да реша със сигурност, а ти моля те питай в петък за ценички на дикове, накладки и смяната?

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Сря 14 май 2008 8:00

Те тия нашите половери само на цени го докарват, като гледам.
Наскоро смених накладки. Послушах да са trextar... Уж ги поразработих с едни 2-300км в града и тогава хукнах по пущинаците. От Пампорово надолу, по едни вити пътеки като замириса на накладки и едвам успях да намаля при едно завойчесто изпреварване. Но сега, 3к км по-късно вече спират почти, както трябва и не миришат толкова, като в началото.
Инак се оказа (и майсторята не знаеха), че накладките са леви и десни, колкото и странно да звучи. Струваха ми 66лв+30лв поставяне.

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Сря 14 май 2008 9:29

Ecstasy за твоя модел поло и за този код на двигателя който си дал, в Autodata са дадени следните минимални размери на спираните дискове и накладки:
За спирачните дискове - вентелирани - 16 мм минимум. Понеже дисковете ти имат ръбче в края, взимаш един шублер и мериш по-навътре дебелината на дика. Ако шублера опира в ръбчетата в края, ще използваш примерно две гайки за дистанциране които да опрат върху рогата на шублера и диска от двете страни. След това от показанието на шублера вадиш дебелината на двете гайки и си готов.
Ако дебелината на дисковете ти е над 16 мм. и нямаш проблеми със спирането(тресене на волан, неефективно спиране) няма никакъв смисъл да ги сменяш!

Накладките - минимална дебелина заедно със плочката върху която е залепено феродиото = 7 мм. Ако са близо до минимума ги сменяш!

Аз в момента казрам с Textar и съм доволен, малко по-меки са от предните. Може и Pagid да вземеш.

Имай впредвид едно обаче. Меките накладки спират добре при студени спирачки, но като загреят спирачните дискове спирането се влошава. При този случай износването на дисковете е по-малко.
Ако вземеш твърди накладки, спирането при студени дискове е по-лошо, но като загреят спира по-добре и сваля повече от спирачния диск!

Най-добре е нещо по средата. Textar са добри!Малко са по-скъпи от PAgid-a!

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Сря 14 май 2008 9:39

Много Ви благодаря колеги :!:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 14 май 2008 21:19

John3V написа:Инак се оказа (и майсторята не знаеха), че накладките са леви и десни, колкото и странно да звучи. Струваха ми 66лв+30лв поставяне.

Странно звучи ако си мислиш ,че ти е говорил за ляво колело и дястно колело ,че са различни. Различни са накладките от външният край на диска и от вътрешният му край.

Акви са тия майсторя бе? аз само на 3 коли съм сменял накладки и винаги едната е била по-голяма от другата!

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 14 май 2008 22:42

CTaH4o написа:

Днеска Ги Гледах по каталог и за мене e 256, a 280 за Къде e ? :shock

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Сря 14 май 2008 23:13

N1P0 написа:
CTaH4o написа:

Днеска Ги Гледах по каталог и за мене e 256, a 280 за Къде e ? :shock

280 Г60 и ABF и май че 2Е
просто съм останал с грешно впечатление че може на 1.6 16в да го слагат

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Чет 15 май 2008 10:20

Anbuch написа:Странно звучи ако си мислиш ,че ти е говорил за ляво колело и дястно колело ,че са различни. Различни са накладките от външният край на диска и от вътрешният му край...

Бях там по време на подмяната и видях с очите си, как външната част на ляво колело не става и не става ... даже майсторчето беше захванало да разширява и стеснява пластините и пак не се закрепя както трябва, докато мина баш майстора му и му каза, че са леви и десни. Извади другия комплект и веднага заспа работата.

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Чет 15 май 2008 11:18

Нека да реша спора :)
При някои автомобили накладките - леви и десни са едни и същи. При фолксвагените обаче не е така. Аз лично когато за първи път сменях моите, бях сложил на едното колело двете малки по невнимание(изобщо не бях забелязал че са различни). Но като започнах да монтирам на другото колело се оказа че останалите две не могат да влязата от вътрешната страна ни еднотата ни другата, та се светнах сам че съм сбъркал. НАложи се да разглобя пак първото колело и да ги направя както си трябва!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”