Колебая се каква кола да си купя?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 11 окт 2007 11:08

Tomcat написа:и вече го продава, евала на момчето на 17 годинки ги върти яко автомобилите

Още една врътка и трябва да влиза в раздел "Комерсиални обяви" mhihi mhihi mhihi

ta6ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6ev » Вто 13 май 2008 20:51

Колеги, дайте акъл, че вече съм се побъркал. Блъснах си Голфа и сега си търся кола,приготвил съм 6500 лв. и от няколко месеца се блъскам по мобилето и по автосалони като постоянно сменям марките - какво да направя доста колеблива личност съм :roll: - везни.
Карам основно в града, но няколко пъти месечно пътувам и междуградско, бях се насочил към здрава, сигурна, лесна и ефтина за поддръжка СЕМЕЙНА (такава трябва да е задължително) като например Пасат 3 или Ауди Б4 комбита с малките данъци и малък разход - до 100 коня. После ми се прииска нещто по-мощно понеже си падам малко авиатор, а жена ми и колегите казват даже, че съм "луд" (не е много вярно твърдение, защото ако преди 10 г. карах бързо и безразсъдно, сега мисля, че съм малко по - улегнал и поне до известна степен разсъждавам, въпреки че пак карам бързо), но следващите модели на гореспоменатите коли нямат поддръжка и били по-лигави и претенциозни.
Стигнах до там, че започнах да обмислям вариянт за по-нова година френска "чикия" - рено лагуна, сценик, меган ситроен пикасо и т.н (малките букви на марките НЕ са грешка ) :lol: , защото видите ли жена ми не харесвала комбита, а нещо като пикасото,мегана и..... :evil: Толкова време ми отне да обяснявам как са по ненадежни, с по-скъпа поддръжка, че накрая щях да я набия и да изпробвам закона за свободното падане от 5 етаж на блока, та поне да я направя като мен парашутист.
Сега вече е по-склонна да купим каквото кажа аз, затова дайте съвет - от чужбина ли да поръ4ам (Италия или Германия), от България ли, от човек или от автосалон и т.н.
Между другото ми хареса едно Ауди А6 - 95 година - 140 коня , ама не знам каква е поддръжката и май много горели градско, не че Мерцедес Ц - 180,200, каквито също ходих да гледам не са лами....
Знам че голяма част от вас са минали по моя път и голяма част са се "опарили" като са прибързали, затова МОЛЯ дайте съвет!!!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 13 май 2008 22:01

Взеи си VW, ако имах възможност и аз бих си взел такава, но уви май ще посегна на по-евтиното копие - Scoda

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 13 май 2008 23:03

ска4ай на БМВ брат,или в краен слу4ай некое фау ве,според мен

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 май 2008 10:47

ta6ev написа:Колеги, дайте акъл, че вече съм се побъркал. ... приготвил съм 6500 лв. и от няколко месеца се блъскам по мобилето и .. Карам основно в града, но няколко пъти месечно пътувам и междуградско, бях се насочил към здрава, сигурна, лесна и ефтина за поддръжка СЕМЕЙНА (такава трябва да е задължително) като например Пасат 3 или Ауди Б4 комбита с малките данъци и малък разход - до 100 коня. После ми се прииска нещто по-мощно ..., но следващите модели на гореспоменатите коли нямат поддръжка и били по-лигави и претенциозни.
... МОЛЯ дайте съвет!!!

Здравей колега.
:welcome_to_group Не е като да не е изписано във форума за избор на автомобил, в т.ч. и марки различни от тази, заради която е нашия форум. Нормално е да получиш най-много насоки към автомобил от : само VW .
Няма да направя изключение и съдейки по част от писаното от теб ще те насоча към пасат модел Б4, т.е. като моя(невежите го определят като 3-ка), т.е. произвеждания в периода от края на 1993 до първите мес. на 1997 г. първо заради сумата която си отделил, второ заради факта, че си семеен, трето заради здравината и стабилността, четвърто заради сигурността, пето изгодната стойност по поддръжката. Двигател ти препоръчвам бензин 2 л. 115 к.с., като оптимален по отношение мощност/икономичност, здравина и обслужване. Можеш да си го газифицираш :wink: и да корегираш разхода за гориво надолу.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Сря 14 май 2008 11:06

на 17 години семеен :shock :shock :shock

Последна промяна от SpeeDLine на Сря 14 май 2008 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 14 май 2008 11:07

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 18:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Сря 14 май 2008 11:08

vw_golf_2_dsl написа:Абе, колега, не си допрочел - колегата ta6ev пита и те отговарят на него, а не на венто-то :D
оо да вярноо :oops: :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
PavlinPufi
Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
Двигател: ATJ-2000

Мнениеот PavlinPufi » Чет 15 май 2008 6:32

VW VENTO БРАТО

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”