Днес спасих едно пасатче като мойто от сигурна смърт

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Днес спасих едно пасатче като мойто от сигурна смърт

Мнениеот znainainai » Сря 14 май 2008 19:17

От скоро започнах работа в един авто-ел.сервиз (за сега съм на изпитален срок) тук в Русе. Днес идва един клиент със проблеми във паленето ( така каза колежката като не уточни със какъв двигател е а колата се оказа дизел). Излязох да погледна за какво става въпрос и собственика ми вика "Ей така като чукна релето(на подгрева) и пали ама трудно миналата година тук ми го правихте и всичко беше наред до скоро ". Казах ок обаче я ми отвори капака да погледна и в следващият момент :shocked :horror: :woooow: все едно нещо ми подсказа да погледна към сноповете със инсталацията в двигателният отсек. Виждаха се голи проводници да стърчат от сноповете. Веднага я вкарахме в сервиза акумулатора навън и почна едно разглабяне и въстановяване на инсталацията към двигателният отсек. Човека наистина е мноооооооого голям късметлия глявният + който идва от акумулатора имаше над 3см. липсваща изолация а минусовият (пак главен) кабел му липсваха около 1.5см изолация като двата кабела бяха на няма и 5мм един от друг. От 14ч. до 18:30ч. съм поправял поразиите направени от няколко мишока. В 19ч. и чух гласът останаха някоя и друга дреболийка за дооправяне и по всяка вероятност и смяна на клемореда за запалването защото губи контакт при стартиране но това утре.
Спасих едно VW от сигурна смърт и чувството е несравнимо :D
Като го чух как почна да мърка имах чувството че съм му дал втори живот все едно се роди в ръцете ми love.vw
Така че колеги поглеждайте си сноповете със кабелите ( най вече важи за колегите които живеят в селата не искам да засегна никого но там върлуват тези пакостници мишките, за да не стане непоправимото

Последна промяна от znainainai на Сря 14 май 2008 21:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 14 май 2008 20:19

Браво колега, борил си се мъжки :)
Мишките не са само по селата!
В студентски също ги има :D
Един приятел тъкмо си беше взел едно А6 и като паркирал в студентски влязла мишка като бил топъл двигателя.. После бая обикаля по сервизите.. Така и не разбрах какво е станало, но е било сериозно :)

Честито за работата и успехи :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 14 май 2008 20:22

Евала. Кради занаята и ще се научиш да спасяваш много колички...много се радвам, че разсъждаваш така позитивно и с мисъл за успешно свършена работа, щастлива и здрава кола и щастлив собственик...ако запазиш тези си чувства ще имаш много клиенти и уважение, а покрай тях и парички!!! УСПЕХХХХХХХХХХХ!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 14 май 2008 21:23

chefito написа:....а покрай тях и парички

Парите не са всичко колега но чувството да върнеш от "оня свят" едно VW наистина си струваше усилията love.vw love.vw love.vw

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Сря 14 май 2008 21:30

Моя Голф като го купих в двигателя ми имаше закачени три мрежички малки разбира се и вътре като кръгъл сапун миша отрова!От трите торбички оцеля само една но мисля да си допълня липсващите торбички тъй като колата си я паркирам в двор ,че в близост има и дърва за зимата и си е развъдник за мишоци, а и защото намерих една мишка наскоро под колата ми толкова сбръчкана и изсъхнала може би от моята отрова че настръхнах като се замислих какви бели може да направи така че трябва да се действа по този въпрос !

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 14 май 2008 21:39

Аз като купувах моя беше запуснат в едни треволяци :evil: в дъното на един паркинг . Четири дена след покупката реших да я измия и излъскам закарах я на автомивка и бегом да повозим друзята . Единия запали цигара и аз пуснах вентилатора парното , докато го пипна да сменя от топло на студено изпопадаха едни стършели :shock :shock . Бяха пукясали вътре , наложи се да махам капачетата и да чистя , отвътре излезе малка пита представям си ако беше лятото :evil:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Сря 14 май 2008 21:43

много позната история и аз съм правил доста коли с наръфани кабели от гризачи,но тъпото е че като кажем клиента той си мисли че сме луди и нямало как да жлези мишка и колата му все пак била мерцедес (работя в Балкан Стар)сещате се за какви коли става въпрос,но евала на колегата че се е ориентирал къде точно да погледне,по някой път обаче не всичко се вижда :lol: : vw fen

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Днес спасих едно пасатче като мойто от сигурна смърт

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 15 май 2008 0:36

znainainai написа:по всяка вероятност и смяна на клемореда за запалването защото губи контакт при стартиране но това утре.

На един пасат този номер го правих не с смяна на клеморед ами с едно реленце, което да се управлява от стартера и подава + на контакт, докато въртиш. Иначе не може да запали посмъртно. Само гледай от каде взимаш +, че може да ти върне към стартера и тогава пали и върти стартера едновременно. Ако го пробваш този вариант ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направи обстоина проверка!!!

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 15 май 2008 8:41

Евала ;)

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 15 май 2008 8:43

znainainai написа:

Парите не са всичко колега но чувството да върнеш от "оня свят" едно VW наистина си струваше усилията love.vw love.vw love.vw

Браво колега, жив и здрав да си! : vw fen

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 15 май 2008 9:00

Браво за добре свършената работа :kef: :kef: :kef:

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Чет 15 май 2008 10:33

Браво.Както казаха колегите по-горе това ,че си свършил добре и съвестно работата,се заплаща с уважение ,което според мен е много важно.Това ще ти докара много клиенти .Успех и за напред.

Потребителски аватар
road runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот road runner » Чет 15 май 2008 10:36

znainainai написа:

Амин! :)

Nice work ;)

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 15 май 2008 12:41

road runner написа:
znainainai написа:

Амин! :)

Nice work ;)
евала колега, да има повече хора с твоето мислене и ще се оправим някой ден :wink:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 15 май 2008 13:16

Браво znainainai.
Знания и опит му е майката. :wink: Другото е естествено развитие на нещата.
Дай някаква майсторска хитринка, с която да може да се предотврати такова нашествие по кабели и маркучи и др.
Някакво мазило или др.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”