шум след пълен сервиз на главата 1.8 ABS-Решено!!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 10 апр 2008 11:02

radotom написа:Джокер, удари й една слушалка!
Дори и аз, дето не се ориентирам при преслушването със стетоскоп успях да лоализирам источника на причаткването. И мога да заявя, че най-силно чатка дюзата на III цилиндър.
Не би трябвало за теб да е проблем да се оринтираш от къде идва звука.

не е толкова лесно.....не се касае за кратък и отесечен металически шум във високите честоти-тогава локализацията е лесна....
шумът е по-продължителен и е в смесената гама от високи и средни честоти и има разлята характеристика(както казваме на медициниски език-има "пропагиращ" характер)и се разпространява по целия капак на клапаните и по главата....наистина като,че ли е най-силен в ангренажа....ама не съм напълно убеден...факт е ,че този шум го нямаше преди...дали не е от "стегнатите " водачи....не съм ги видял(нямах време да кибича и да помагам при ремонта),но ме казаха ,че клапаните минавали много стегнато през водачите,които не купени а ги слагат във фирмата....
едва ли е нещо сериозно,ама аз искам да си обясня откъде е....пусти инат! :wink:

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Чет 10 апр 2008 20:27

radotom написа:... че най-силно чатка дюзата на III цилиндър...

Колегата е с ABS двигател, който има само 1 дюза :wink:
Колега joker провери си натегнатостта на ангренажния ремък. Аз за проба го бях пренатягал нарочно и тогава се появява един гаден стържещ шум. Не вярвай много на майсторите, ако ти кажат че са го направили добре. Провери го сам като хванеш ремъка откъм предницата с палец и показалец (малко е кофти мястото заради предпазната ламаринка) , и трябва да можеш да усучеш ремъка на 90 градуса с неголямо усилие, но не трябва и да преминава повече от 90 градуса!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 10 апр 2008 20:29

auubau написа:

Колега joker провери си натегнатостта на ангренажния ремък. Аз за проба го бях пренатягал нарочно и тогава се появява един гаден стържещ шум. Не вярвай много на майсторите, ако ти кажат че са го направили добре. Провери го сам като хванеш ремъка откъм предницата с палец и показалец (малко е кофти мястото заради предпазната ламаринка) , и трябва да можеш да усучеш ремъка на 90 градуса с неголямо усилие, но не трябва и да преминава повече от 90 градуса!

радо говори за своя си мотор, който е мулти...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 11 апр 2008 8:19

auubau написа:

;
Всичко по ангренажа е проверено(винаги когато не съм присъствал на интервенция по колата проверявам всичко).....от ремък до ролка....
Шумът е ритмичен като движение на клапан(ама не е отсечен и къс,а с характер на приплъзване....все едно търкаш с вилица по чиния :o ) и се увеличава по честота като увеличиш честотата на въртене на коляновия вал....Ама ако е клапан защо ще дава компресия 12.5 без нито десет разлика в цилиндрите????
Ама и аз глупости правя..... нали знаете ,че шум трудно се описва,а трябва да се чуе.....еееееех ако бях композитор и да му драсна сега едно петолиние с ключ-сол :lol: Ама съм прост доктор.... :cry:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 15 май 2008 11:15

Ееееее и какво се оказа най-накрая......сервиз на главата от фирма КООРТЕХ перфектен....работа на "майстора" от фирма "приятел" по сглобката....палачорска и дори свинска!
Че ми беше олял Хол-датчика(че и делкото вътре) и половината с масло хайде майната му.....мих го със спирт...
Ама така е бил оплескал с масло ангренажния ремък(но явно само малко част от него е попила повечко масло),че при преминаването на ремъка през зъбчатките ремъкът за кратко силно проскърцва в ритъм с оборотите.....малее как приличаше на шум от непаснат клапан....звучи металически....скъсах си нервите заради тоз калпазанин и съжалявам,че не му висях на главата както обикновено,ама нямам толкова време....
Сменен ангренажен ремък......и ДВГ пак си замърка тихо като добре нахранено коте...
Та,колеги не пипайте ангренажния ремък с мазни ръце и не давайте на майстори-какавани да го пипат с пръсти омазнени като тлъсти кебапчета.....още по-малко да пръска върху него масло при сваляне на капак на клапаните или глава.....

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 15 май 2008 11:46

Жокер,аз лично много се дразня от такива работи писюр-калташки дет са вика, ако нямаш време да се занимаваш лично ти с даден проблем по колата, мога да ти препорьчам два сервиза в града, единия е на Автотреид, горе в владиславово новият(бьди сигорен че щяха да ти вземат пак сьщите пари- грубо), и другия е зад Мерцедес шоурума - отзаде, тьрсиш Трифон . Всичко друго е палачори, ходил сьм кьде ли не и сьм се наслушал на такива работи сьщите за които ти говориш.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 15 май 2008 12:16

slavi ivanov slavov написа:Жокер,аз лично много се дразня от такива работи писюр-калташки дет са вика, ако нямаш време да се занимаваш лично ти с даден проблем по колата, мога да ти препорьчам два сервиза в града, единия е на Автотреид, горе в владиславово новият(бьди сигорен че щяха да ти вземат пак сьщите пари- грубо), и другия е зад Мерцедес шоурума - отзаде, тьрсиш Трифон . Всичко друго е палачори, ходил сьм кьде ли не и сьм се наслушал на такива работи сьщите за които ти говориш.

Благодаря за отзивчивостта......ама аз най-често участвам в ремонта макар и да избягвам големите цапотения най-вече с масла(заради занаята ми)макар,че ми доставя истинско удоволствие да участвам в разфасовките....но тогава повече гледам и коментирам(най-вече питам кое се прави и защо?? се прави).....това много дразни повечето майстори-особено като разберат,че не могат да ме заблудят....в повечето сервизи искат да оставиш колата и да дойдеш да я вземеш......аз това колкото пъти съм го допускал (както и сега) винаги съм съжалявал..
Затова лично участвам в повечето обслужвания и ремонти помагам с каквото мога(и с акъл и с пари.....щото ако е само първото никой го не ще :wink: ) и най-вече следя внимателно кое как се прави....
А тези дето оплескаха ДВГ с масло уж са "приятели".....не че не им платих(не обичам да съм длъжник никому)....ама аз на тез приятели следващият път като дойдат при мен ще им промия за..ниците като охладителната система на купен от Италия ФВ :wink:
Все пак имам няколко души на които наистина разчитам на 100%....проверени във времето..Ама тези сами ми предложиха да "помогнат".....и всъщност нищо не са развалили,ама явно са мислили,че работят приятелски и няма да им платя(въпреки,че изрично казах,че ремонт армаган не исскам!).....та затова са бързали и плескали с масло като баби с кравешки фъшкии по селски дувар....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”