Въпрос за датчика за външна температура на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Въпрос за датчика за външна температура на Голф 4

Мнениеот Vask0 » Пет 16 май 2008 17:51

Искам първо да попитам къде се намира?И да попитам може ли от него да ми отчита погрешно температурата на таблото?Ако не е от него, от какво може да е?Примерно наванка е 25 градуса пак ми показва 20.Карам, карам и примерно по едно време почва да се покачва изведнъж..20,5 , 21, 21,5 , 22 и спира на дадено число...Преди си спомням че и по време на движение много често ми се сменяше сега почна по рядко...Ако може някой да ми обесни,много ще съм му благодарен...И горе долу ако е от датчика някой да каже колко пари е :)

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Пет 16 май 2008 17:54

пред радиатора на климатика струва около 25лв

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Пет 16 май 2008 18:03

Не виждам от какво друго може да е. на мен това ми се е случвало само зимата при -16 градуса когато беше явно замръзнал на -8 и му трябваше половин час да се събуди и да почне да се движи...

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 16 май 2008 18:07

Значи викате го сменям?Дано да е от това...

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пет 16 май 2008 18:13

колега датчика се намира на предната броня на малката решетка пред водача-проследи му жиците преди да го смениш може да е от тях -цената е от 20 до 35 лева :D

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 16 май 2008 18:15

мерси колега...ще проверя нещо да не е прекъснато пък,защото си работеше без проблем....

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пет 16 май 2008 18:30

и ако ще го сменяш не взимай на al delco

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за датчика за външна температура на Голф 4

Мнениеот junakov » Пет 16 май 2008 19:12

Vask0 написа:Искам първо да попитам къде се намира?И да попитам може ли от него да ми отчита погрешно температурата на таблото?Ако не е от него, от какво може да е?Примерно наванка е 25 градуса пак ми показва 20.Карам, карам и примерно по едно време почва да се покачва изведнъж..20,5 , 21, 21,5 , 22 и спира на дадено число...Преди си спомням че и по време на движение много често ми се сменяше сега почна по рядко...Ако може някой да ми обесни,много ще съм му благодарен...И горе долу ако е от датчика някой да каже колко пари е :)

колега и при мен се получава чат пат ако го смениш пиши тук за да видим има ли ефект от смяната ;)

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 16 май 2008 19:41

Да разбира се юе напиша няма проблем.Според моето скромно мнение е от него..казвали са ми че тия датчици на голфа много се прецакват.Вече смених тоя за температурата на водата,защото стрелката ми играеше като пияна.Предполагам, че е и тоя датчик е почнал да дава фира.От както сложих тоя датчик за температурата на водата нямам никакви проблеми.Стрелката не се движи на долу нагоре :)

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Нед 18 май 2008 9:11

Понеже един колега искаше да напиша, като направя нещо и сега пиша...Вместо да си купя датчика, реших да видя доло дали всичко е читаво...Махнах това пластмасовото капаче,махнах и датчика от бронята...извадих буксата и имаше кал по нея..напрасках е с DW-40 и си сложих всичко обратно на колата....Като чели има ефект.Почна да работи по-добре и да показва верни стойности...Е може да има 1-2 градуса разлика, ама то много зависи дали колата е в движение, дали е на сянка или слънцето е пече, поне според мене...Ако видя че почне нещо пак се базика най-накрая ще си купя нов.Смяната му е много лесна!Но пробвайте първо с буксите и кабелите както каза badjo-vw !

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Нед 18 май 2008 17:59

Vask0 написа:Понеже един колега искаше да напиша, като направя нещо и сега пиша...Вместо да си купя датчика, реших да видя доло дали всичко е читаво...Махнах това пластмасовото капаче,махнах и датчика от бронята...извадих буксата и имаше кал по нея..напрасках е с DW-40 и си сложих всичко обратно на колата....Като чели има ефект.Почна да работи по-добре и да показва верни стойности...Е може да има 1-2 градуса разлика, ама то много зависи дали колата е в движение, дали е на сянка или слънцето е пече, поне според мене...Ако видя че почне нещо пак се базика най-накрая ще си купя нов.Смяната му е много лесна!Но пробвайте първо с буксите и кабелите както каза badjo-vw !

благодаря колега и аз ще го пробвам мерси ;)

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Нед 18 май 2008 18:03

Извинявам се много, но някой знае ли на голф 3 дали се показват отрицателните температури? Зимата при - 10 си стоеше на 0. Всъщност никога не съм го виждал да показва минусови темеператури...

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Нед 18 май 2008 18:13

Wish_Master написа:Извинявам се много, но някой знае ли на голф 3 дали се показват отрицателните температури? Зимата при - 10 си стоеше на 0. Всъщност никога не съм го виждал да показва минусови темеператури...

Колега според мене мисля че би трябвало да показва....ама не съм сигурен на 100% ...Щом показва високите температури не мисля че ще го направят така примерно като е - 10 или -20 и винаги да показва 0 ама кой знае :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”