Въпрос за датчика за външна температура на Голф 4
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
Въпрос за датчика за външна температура на Голф 4
Искам първо да попитам къде се намира?И да попитам може ли от него да ми отчита погрешно температурата на таблото?Ако не е от него, от какво може да е?Примерно наванка е 25 градуса пак ми показва 20.Карам, карам и примерно по едно време почва да се покачва изведнъж..20,5 , 21, 21,5 , 22 и спира на дадено число...Преди си спомням че и по време на движение много често ми се сменяше сега почна по рядко...Ако може някой да ми обесни,много ще съм му благодарен...И горе долу ако е от датчика някой да каже колко пари е 

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за датчика за външна температура на Голф 4
Vask0 написа:Искам първо да попитам къде се намира?И да попитам може ли от него да ми отчита погрешно температурата на таблото?Ако не е от него, от какво може да е?Примерно наванка е 25 градуса пак ми показва 20.Карам, карам и примерно по едно време почва да се покачва изведнъж..20,5 , 21, 21,5 , 22 и спира на дадено число...Преди си спомням че и по време на движение много често ми се сменяше сега почна по рядко...Ако може някой да ми обесни,много ще съм му благодарен...И горе долу ако е от датчика някой да каже колко пари е
колега и при мен се получава чат пат ако го смениш пиши тук за да видим има ли ефект от смяната

- Vask0
Да разбира се юе напиша няма проблем.Според моето скромно мнение е от него..казвали са ми че тия датчици на голфа много се прецакват.Вече смених тоя за температурата на водата,защото стрелката ми играеше като пияна.Предполагам, че е и тоя датчик е почнал да дава фира.От както сложих тоя датчик за температурата на водата нямам никакви проблеми.Стрелката не се движи на долу нагоре 

- Vask0
Понеже един колега искаше да напиша, като направя нещо и сега пиша...Вместо да си купя датчика, реших да видя доло дали всичко е читаво...Махнах това пластмасовото капаче,махнах и датчика от бронята...извадих буксата и имаше кал по нея..напрасках е с DW-40 и си сложих всичко обратно на колата....Като чели има ефект.Почна да работи по-добре и да показва верни стойности...Е може да има 1-2 градуса разлика, ама то много зависи дали колата е в движение, дали е на сянка или слънцето е пече, поне според мене...Ако видя че почне нещо пак се базика най-накрая ще си купя нов.Смяната му е много лесна!Но пробвайте първо с буксите и кабелите както каза badjo-vw !
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vask0 написа:Понеже един колега искаше да напиша, като направя нещо и сега пиша...Вместо да си купя датчика, реших да видя доло дали всичко е читаво...Махнах това пластмасовото капаче,махнах и датчика от бронята...извадих буксата и имаше кал по нея..напрасках е с DW-40 и си сложих всичко обратно на колата....Като чели има ефект.Почна да работи по-добре и да показва верни стойности...Е може да има 1-2 градуса разлика, ама то много зависи дали колата е в движение, дали е на сянка или слънцето е пече, поне според мене...Ако видя че почне нещо пак се базика най-накрая ще си купя нов.Смяната му е много лесна!Но пробвайте първо с буксите и кабелите както каза badjo-vw !
благодаря колега и аз ще го пробвам мерси

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Vask0
Wish_Master написа:Извинявам се много, но някой знае ли на голф 3 дали се показват отрицателните температури? Зимата при - 10 си стоеше на 0. Всъщност никога не съм го виждал да показва минусови темеператури...
Колега според мене мисля че би трябвало да показва....ама не съм сигурен на 100% ...Щом показва високите температури не мисля че ще го направят така примерно като е - 10 или -20 и винаги да показва 0 ама кой знае

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”