Оборотите играят Polo AEE 1.6 бензин 98г. РЕШЕНО!
-
- Автомобил:
- Двигател:
След смяната трябва да се адаптира дросела. Аз миналата седмица имах следния проблем, след смяна на гумички на клапани майстора беше забравил да закачи едно маркуче за вакума на мап сензора и оборотите на празен ход ми играеха много и гаснеше. След като видяхме откаченото маркуче и го закачихме след около 500-600км дросела се адаптира и спряха да играят оборотите.
Ако сега си го сменил това маркуче изчакай 1000км да се адаптира дросела или отиди да му направят една адаптация в сервиз става за 5мин.
Ако сега си го сменил това маркуче изчакай 1000км да се адаптира дросела или отиди да му направят една адаптация в сервиз става за 5мин.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
smash_ написа:добре, но дали има проблем, че маркуча не е оригинален, а е рязан на метър. (оригиналния е 50 лева, но ако прави проблеми заради това бих го сменил). Той как точно влияе тоя маркуч като само изкарва картерните газове към въздушния филтър?
Мисля,че няма проблем че не е оригиналния маркуч,аз даже съм го изскубнал от въздушния филтър за да не ми го омазнява и разлика не намирам никаква.
Днес се заслушах и чух нещо странно - като завъртя волана на пълен-десен или ляв и почва да бръмчи нещо и да играят оборотите. Това, да кажем, е от сервото, но освен това малко преди пълния ляв или десен като задържа и се чува свистене като от излизане на въздух от маркуч. Това нормално ли е и дали всичките ми проблеми с оборотите не се крият в някой спукан маркуч?
Prodriver написа:Колега това свистенето идва от помпата на сервото,при пълен ляв или десен се товари и затова прави така.Относно играенето на оборотите ми се струва,че са се поизносили пистите на на потенциометърчето.При мен така играеха оборотите и накрая отидох на нов дросел.
Дам, и на мен така ми се струва, но като знам, че се продава целия дросел и ми се ще причината да е друга

Anbuch написа:Ами смени си бенз.филтър и после бягай на една комп диагностика. Не се прави вече така ,да се чудиш това от какво е ,онова от каво е. Толкова електроника има по тези нашите бангии ,че трябва при всеки проблем (едва ли не) ,да ходима на диагностика. Там ще ти кажат със сигурност дали е от "пистите"
Де да беше така, на 4 диагностики ходих в 3 града и никой не можа д ми каже къде е проблема !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”