колега прав си но-до някъде-факторите са много точно има тестове с нашия модел климатроник а и мотора ми е като твоя като гледам и това не значи че съм прав но това показват тестовете на руснацитеtheone написа:badjo-vw написа:климатроника не взима повече от 5 кончета-по руските сайтове има доста тестове за това
Не целя спор, но разгледай малко АутоБилд от миналата година... между 8 и 15 коня!
Г4 като пусна климатроника намаля мощността
- badjo-vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
golfaeburz
- Автомобил:
- Двигател:
DimoNN написа:ок нека формулирам въпроса така тогава: какви може да са причините климатроника да намалява мощността повече от нормалното?... мерси на всички
Пътя на логиката:
За да пада мощността повече от нормалното, очевидно консумацията на енергия на компресора се повишила. следователно имаш повишено съпротивление.......
надявам се да съм успял да те насоча
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Има много причини да намаля освзаемо мощноста! Иди на майстор, не самозван а на майстор!
Аз имах проблем преди 2 години, както карам и като зацпи електромагнита на компресора все едно някой ме дърпа отзад. Оказа се, че климатроника вдига свърхналягане и не работи един винтил. Оправиха го и сега е ок.
... Та тук не можем да гадаем. Иди на майстор те имат стенд и там се вижда проблема!
Ако нямяш майстор ето ти ако си в София: 088 911 02 27 Вальо, малко е темерут, но е майстор та дрънка!
Успех
Аз имах проблем преди 2 години, както карам и като зацпи електромагнита на компресора все едно някой ме дърпа отзад. Оказа се, че климатроника вдига свърхналягане и не работи един винтил. Оправиха го и сега е ок.
... Та тук не можем да гадаем. Иди на майстор те имат стенд и там се вижда проблема!
Ако нямяш майстор ето ти ако си в София: 088 911 02 27 Вальо, малко е темерут, но е майстор та дрънка!
Успех
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
малко ъпдейт по въпроса- в събота отидох в сервиз "Василев" в хладилника за обслужване на климатроника... препоръчвам ви го и аз сервиза... та закачиха колата към тяхната машинка, източват старото масло фреон и после пълнят.... в крайна сметка ми смениха маслото и малко фреон са доляли- цялата операция ми струваше 30лв... след тая операция при пуснат климатроник не усещам намаляване на мощността на двигателя!!! много се кефя!!!... явно си е имало нужда от ново масло и мъничко фреон... разлика във студеното не усещам, щото и преди си духаше студено, но вече няма намаляване на мощността на автомобила при пускане на климатика...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”