Г4 като пусна климатроника намаля мощността

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пет 16 май 2008 22:01

theone написа:
badjo-vw написа:климатроника не взима повече от 5 кончета-по руските сайтове има доста тестове за това :wink:

Не целя спор, но разгледай малко АутоБилд от миналата година... между 8 и 15 коня!
колега прав си но-до някъде-факторите са много точно има тестове с нашия модел климатроник а и мотора ми е като твоя като гледам и това не значи че съм прав но това показват тестовете на руснаците :wink: а за голф 4 99година 1400куб. дават 12коня-за TDI 90 коня дават 9 коня

golfaeburz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfaeburz » Пет 16 май 2008 23:25

това значи ли че дизеловия климатик е по добър,някой слагал ли е климатик от дизел.

Потребителски аватар
The_Game
Автомобил: Golf IV
Двигател: ALH 1999

Мнениеот The_Game » Съб 17 май 2008 9:08

golfaeburz написа:това значи ли че дизеловия климатик е по добър,някой слагал ли е климатик от дизел.

Климатиците не са ли едни и същи за бензина и дизела :roll:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Съб 17 май 2008 13:51

ок нека формулирам въпроса така тогава: какви може да са причините климатроника да намалява мощността повече от нормалното?... мерси на всички

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Съб 17 май 2008 14:33

The_Game написа:
golfaeburz написа:това значи ли че дизеловия климатик е по добър,някой слагал ли е климатик от дизел.

Климатиците не са ли едни и същи за бензина и дизела :roll:

едни и същи ca

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 17 май 2008 14:40

DimoNN написа:ок нека формулирам въпроса така тогава: какви може да са причините климатроника да намалява мощността повече от нормалното?... мерси на всички

Пътя на логиката:

За да пада мощността повече от нормалното, очевидно консумацията на енергия на компресора се повишила. следователно имаш повишено съпротивление.......
надявам се да съм успял да те насоча :)

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Съб 17 май 2008 16:32

Има много причини да намаля освзаемо мощноста! Иди на майстор, не самозван а на майстор!

Аз имах проблем преди 2 години, както карам и като зацпи електромагнита на компресора все едно някой ме дърпа отзад. Оказа се, че климатроника вдига свърхналягане и не работи един винтил. Оправиха го и сега е ок.

... Та тук не можем да гадаем. Иди на майстор те имат стенд и там се вижда проблема!

Ако нямяш майстор ето ти ако си в София: 088 911 02 27 Вальо, малко е темерут, но е майстор та дрънка!

Успех

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 30 юни 2008 13:43

малко ъпдейт по въпроса- в събота отидох в сервиз "Василев" в хладилника за обслужване на климатроника... препоръчвам ви го и аз сервиза... та закачиха колата към тяхната машинка, източват старото масло фреон и после пълнят.... в крайна сметка ми смениха маслото и малко фреон са доляли- цялата операция ми струваше 30лв... след тая операция при пуснат климатроник не усещам намаляване на мощността на двигателя!!! много се кефя!!!... явно си е имало нужда от ново масло и мъничко фреон... разлика във студеното не усещам, щото и преди си духаше студено, но вече няма намаляване на мощността на автомобила при пускане на климатика...

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 30 юни 2008 18:08

При мене се усеща малко падане на мощността при пускане на климатроника маслото на компресора е сменено и фреона е сменен и си духа студено :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”