проблем с климатроника на пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

проблем с климатроника на пасат б3

Мнениеот DimitarBT » Вто 20 май 2008 17:05

колеги...да не тръгвате да ме упреквате търсих преди да пиша.Имам проблем с климатроника на пасат б3.До вчера му нямаше нищо.Тръгвам аз днес,пускам си климатика и гледам само въздуха в купето върти.натискам бутона да спре,тази завъртяната стрелка изчезва а пък си продължава да си върти въздуха в купето.спирам,гася двигателя.Паля на отново всичко е нормално и след малко хоп-пак почва да върти само в купето :sly Нямам идея защо прави така.помогнете!

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Сря 21 май 2008 12:43

колеги преди малко го разглобих и гледам влизат някакви малки маркучлета в някаква кутия.Навярно клапите се регулират с вакуум.Иначе няма никаква промяна.Сам си се пуска да върти въздоха само в купето.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 24 май 2008 21:36

Ако ти е фабричен климатроника направи тази процедура: цък и виж кво ще покаже.

Знака на дисплея показва ли че върти вътре, или уж върти отвън а клапата не се отваря ? Ако е така много вероятно да ти е вакумен проблема.

Огледай маркучетата за вакуума зад левия фар и ако имаш нов маркуч нарежи и си смени снадките профилактично. Смъкни на левия калник подкалника и огледай вакумния компенсатор - да не е спукан, маркучите как влизат и т.н. Проследи зелената тръбичка до където влиза в купето- по средата около маркучите за парното и виж там да не се е извадила, да не и е нацепена снадката. Ако не е това и решиш да ходиш на майстор потърси в други теми съм пускал телефона на един дето ми оправи моя климатроник зимата, ох ти пък не си в София :(...

Върни се в “Passat”