проблем с климатроника на пасат б3
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
проблем с климатроника на пасат б3
колеги...да не тръгвате да ме упреквате търсих преди да пиша.Имам проблем с климатроника на пасат б3.До вчера му нямаше нищо.Тръгвам аз днес,пускам си климатика и гледам само въздуха в купето върти.натискам бутона да спре,тази завъртяната стрелка изчезва а пък си продължава да си върти въздуха в купето.спирам,гася двигателя.Паля на отново всичко е нормално и след малко хоп-пак почва да върти само в купето
Нямам идея защо прави така.помогнете!

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти е фабричен климатроника направи тази процедура: цък и виж кво ще покаже.
Знака на дисплея показва ли че върти вътре, или уж върти отвън а клапата не се отваря ? Ако е така много вероятно да ти е вакумен проблема.
Огледай маркучетата за вакуума зад левия фар и ако имаш нов маркуч нарежи и си смени снадките профилактично. Смъкни на левия калник подкалника и огледай вакумния компенсатор - да не е спукан, маркучите как влизат и т.н. Проследи зелената тръбичка до където влиза в купето- по средата около маркучите за парното и виж там да не се е извадила, да не и е нацепена снадката. Ако не е това и решиш да ходиш на майстор потърси в други теми съм пускал телефона на един дето ми оправи моя климатроник зимата, ох ти пък не си в София
...
Знака на дисплея показва ли че върти вътре, или уж върти отвън а клапата не се отваря ? Ако е така много вероятно да ти е вакумен проблема.
Огледай маркучетата за вакуума зад левия фар и ако имаш нов маркуч нарежи и си смени снадките профилактично. Смъкни на левия калник подкалника и огледай вакумния компенсатор - да не е спукан, маркучите как влизат и т.н. Проследи зелената тръбичка до където влиза в купето- по средата около маркучите за парното и виж там да не се е извадила, да не и е нацепена снадката. Ако не е това и решиш да ходиш на майстор потърси в други теми съм пускал телефона на един дето ми оправи моя климатроник зимата, ох ти пък не си в София