Какво да следим и изискваме при монтаж на ГИ? МОНТИРАН

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Какво да следим и изискваме при монтаж на ГИ? МОНТИРАН

Мнениеот kickd0wn » Сря 21 май 2008 9:25

Запазил съм си час за монтаж на ГИ следващата седмица (stefanelli) и ме интересуват най-важните неща, за които да следя или да изискам преди монтажа.

Всеки съвет е добре дошъл.

Последна промяна от kickd0wn на Сря 28 май 2008 15:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво да следим и изискваме при монтаж на ГИ?

Мнениеот Lisho » Сря 21 май 2008 18:22

kickd0wn написа:Запазил съм си час за монтаж на ГИ следващата седмица (stefanelli) и ме интересуват най-важните неща, за които да следя или да изискам преди монтажа.

Всеки съвет е добре дошъл.

Кауза пердута (загубена кауза).Все едно да отидеш при някой хлебар и да му "държиш сметка" защо оставя да втаса тестото Х часа или защо го пече при Х градуса.Най-много да ти каже да "идеш да се разходиш или изпушиш една цигара" или в по-грубия вариянт - "донеси ми една кофа компресия за проба на налягането".Винаги ще те изкарат незапознат с "новите технологии" :roll: .Не ме разбирай погрешно, но това е положението.От личен опит.Наслушал съм се на приказки от сорта: "ние сме най-добрите и за това имаме много клиенти", "ако не ти харесва иди на друго място","така са ни учили така го правим" и т.н.
Дори и да го направят естетично (няма висящи кабелчета и тем подобни) няма гарнция, че технически ще е грамотно изпълнението.Аз например след газаджията преправях цялата система защото като попрочетах няколко книжлета за газови уредби установих че, идиота ми беше монтирал изпарителят перпендикулярно по посока на движението, а в дебелите кжижки пише, че трябва да е успоредно и не трябва да е най-високата точка в огладителната система.
Успех

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 21 май 2008 18:38

Няма да те оставят да им висиш на главите, ще ти кажат кога да си взимеш колата и поживо поздраво......

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво да следим и изискваме при монтаж на ГИ?

Мнениеот DAXC » Сря 21 май 2008 19:09

Lisho написа:Кауза пердута (загубена кауза)...
Дори и да го направят естетично (няма висящи кабелчета и тем подобни) няма гарнция...

jetttlii написа:Няма да те оставят да им висиш на главите, ще ти кажат кога да си взимеш колата и поживо поздраво......

Има една поговорка, която гласи: "който плаща, той поръчва музиката".
Всеки е длъжен да се съобрази с искането на клиента. Щом не може да го напрви, да не се захваща.
Щом са се навили да вземат 1500лв. ще търпят капризите на клиента.

Надявам се колеги които имат наблюдения да споделят опит по отношение на правилно монтиране на газови инжекциони.

Тук http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.73.239 има описание за поставяне на ГИ Фобос, което важи и за останалите монтажи на ГИ.

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Сря 21 май 2008 19:36

не съм чел дебелите книжлета за газови уредби, но съм карал монтиран напрчено и надлъжно изпарител и не мога да кажа, че съм почуствал някаква разлика. Пък и какво ускорение трябва да има колата, че да въздейства на гумени мембрани или на газ под налягане :?:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 21 май 2008 19:44

Аз, че няма да им вися на главите няма, но мога още в началото да им кажа какво точно искам, като успоредно на движението изпарител и т.н. Затова и питам какво да изискам.

А къде според вас е най-добре да се монтира дюзата за пълнене?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 21 май 2008 19:46

kickd0wn написа:...

А къде според вас е най-добре да се монтира дюзата за пълнене?

До гърловината на резервоара.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 21 май 2008 20:03

При газовия инжекцион няма толкова голямо значение...
Искай максимално къси маркучета на дюзите, културен монтаж на бутилката -шините с нит гайки и болтове, а не рапидки например, да не режат тенекия за зарядното и Т.Н.

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Сря 21 май 2008 20:35

Къде ще ти слагат газовия инцекцион? И аз съм решил да си слагам и то същата марка но все още изчаквам (Пари и отзиви).

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 22 май 2008 7:59

Тук ще го слагам: http://www.metan-bg.com/ .

Разбира се като е готов ще дам отзиви.

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Чет 22 май 2008 8:13

Ще чакам онтизите защото и аз там бях решил да ходя. :)

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Чет 22 май 2008 11:44

kickd0wn написа:Тук ще го слагам: http://www.metan-bg.com/ .

Разбира се като е готов ще дам отзиви.

Аз реших в Софгаз да сложа!!!
1150лв ми се стори най-добрата оферта пък и един познат там е слагал 2 инжекциона и е много доволен!

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 28 май 2008 15:33

И така вече съм с газов инжекцион. Ще дам колкото мога информация, защото знам че много колеги се интересуват при тези цени на бензина.

Колата я закарах вчера сутринта и към 17:00 беше готова, при положение, че имаха да правят още две освен моята. Сложих си stefanelli по силна препоръка от майсторите, било много по-добри за автоматик. Разказаха ми също и че българските инжекциони били много калпави особено изпарителите им, както и полските занит, които те монтират. Мит или истина не знам, но аз им се доверих и реших да заложа на италианска газ на цена 1450лв., така и така веднъж се дават парите.

Инсталацията е направена доста чисто до колкото мога да преценя, снимки ще кача скоро. При бутилката избора ми беше 40Л. от ляво на багажника понеже тези на мястото на резервната едно, че ми се виждат малки и второ, че ти вадят гумата в багажника, което си е неудобство. Капачката за пълнене ми е ниско на бронята където и без това е пластамаса и е черна, та почти не си личи.

Относно вървежа на колата, не мога да намеря никаква разлика между бензин и газ, и като казвам никаква имам точно това предвид. Паленето винаги е на бензин, след което сама си превключва почти незабележимо на газ. Може да се пали и на газ при нужда. Имах неприятно съвсем леко прекъсване на бензин преди да сложа газта докато колата е студена и днес открих че при преминаване на газ го няма, което ме зарадва силно понеже колкото и малко да беше ме дразнеше.

Разхода е една интересна тема по която ще пиша след 1-2 седмици след като изразходя няколко бутилки газ.

Като цяло съм доволен, но за генерални изводи е все още прекалено рано.

За сервиза мога да кажа, че момчетата са отзивчиви и обясняват всичко, което ги питаш. Единствен минус, е че след монтажа трябва да се ходи за легализиране при техни колеги и си е още един разход от 20лв. Нямат право да извършват легализация, щом те поставят уредбите.

zipcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zipcho » Сря 28 май 2008 19:04

не виждам как на БГ инжекционите ще им е скапан изпарителя,след като са БРЦ или Стефанели (като твоя).В целия ГИ само софтуеъра е БГ.ама нали трябва да се оправдаят за тази кожодерска цена с която са те заклали :uuoooh: :beat_butt2

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Сря 28 май 2008 22:45

kickd0wn,
Честита придобивка. Дано да е безпроблемна. Един въпрос: къде ходи да ти легализират АГУ-то?

Върни се в “Автогазови уредби”