Проблем с акумулатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mamaligar
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN

Проблем с акумулатора

Мнениеот Mamaligar » Сря 21 май 2008 19:21

здравейте колеги, имам следнио проблем- акумулатора на голфа ми пада много бързо а е на 6 месеца. ако колата престои около 4 5 дена без да е палена и после забрави да запали. ходих при акумулаторджии мериха ми консумацията - 0.30 казаха нормална. махам си панела на цд-то винаги като спра някаде. от 20 дена съм о спрял защото ми зеха книжката за 1 месец. откачих си музиката и сичко което може да консумира, но без успех. вече се чудч от какво може да е моля помогнете.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 21 май 2008 19:37

може и самият акумулатор да е прецакан.

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Сря 21 май 2008 19:37

Ами колега ако е обслужваем виж дали има вода в клетките.Моя и той ми направи един път такъв въртел,но му долях вода и се оправи.

Потребителски аватар
Mamaligar

Мнениеот Mamaligar » Сря 21 май 2008 19:56

проверих го току що но сичко си е наред, не е от акумулатора защото пробвах с друг и пак за 3 дена се изтощи. проблема е в колата но не знам какав ако някой колега се е збласквал с този проблем да даде идея какво може да е

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 21 май 2008 20:47

Mamaligar написа:проверих го току що но сичко си е наред, не е от акумулатора защото пробвах с друг и пак за 3 дена се изтощи. проблема е в колата но не знам какав ако някой колега се е збласквал с този проблем да даде идея какво може да е
аз мисля че е с електролит? :roll:

volf
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с акумулатора

Мнениеот volf » Сря 21 май 2008 20:53

Mamaligar написа:здравейте колеги, имам следнио проблем- акумулатора на голфа ми пада много бързо а е на 6 месеца. ако колата престои около 4 5 дена без да е палена и после забрави да запали. ходих при акумулаторджии мериха ми консумацията - 0.30 казаха нормална. махам си панела на цд-то винаги като спра някаде. от 20 дена съм о спрял защото ми зеха книжката за 1 месец. откачих си музиката и сичко което може да консумира, но без успех. вече се чудч от какво може да е моля помогнете.

Колега не е нормално. 0.30 какво е ?
Ако е 0.30А което за 10 часа ти дава 3 Амперчаса,а за 24 часа това са 7,2 амперчаса,а за цели 3 ДНИ е равно на 21.6АМПЕРЧАСА
И ако акумулатора ти е 50Аh то е ясно,ЩО НЕ ПАЛИ!!
А ако е 0.030А то това БИ БИЛО НОРМАЛНО.
Така,че търси какво ти е включено!!!

Трънчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Трънчо » Сря 21 май 2008 22:19

Пробвай да я запалиш след ден ден и полувина, ако пак не запали значи не е акомулатора. Ако има от някъде консумация на ток за толкова време ще озточи акомулатора. Иначе ако има мъртва клетка акомулатора прави точни това.

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 22 май 2008 9:08

Колегата volf е прав 0,30 предполагам Ампера е 10 пъти по-висока утечка от нормалната . И в други подобни теми е писано , първо провери дали не светят плафоните в багажника и жабката . После може да се започне с вадене на бушони докато се мери утечката и така ще отпаднат голяма част от веригите .Най важно е да мериш при затворени врати и капаци или по-точно натиснати бутони. След плафоните най-вероятн проблем е радиото , но след като вече е изключено може да се насочиш към алармата - тя ако има автономно захранване (вграден акумулатор който може от старост до става голям комсуматор) . Тази комсумация може да идва и от постоянно вкл. реле поставено от незнаен "майстор" с неясна цел или придобита екстра.

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 22 май 2008 9:18

Сега се сетих проблем може да дава и алтернатора - огледай за попаднала вода .Той както и стартера са вкл. постоянно към акумулатора .

vlado1981
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado1981 » Чет 22 май 2008 10:01

гасиш ли мигачите, щото светят лампичките когато е изключен голфа.на мен така ми падаш и беше заради това.Щото забравя мигачите и тои падне.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 22 май 2008 20:15

Реле на антернатора? Ако е изгоряло, постоянно ще ти черпи ток от акумулатора, като в същото време няма да го зарежда при включен двигател. Ако това е проблемът - сваляй алтернатора и тичай при майстор, защото иначе можеш да караш само няколко километра докато се изтощи акумулатора.

Потребителски аватар
Mamaligar

Мнениеот Mamaligar » Чет 22 май 2008 21:48

благодаря колеги за идеите.от всичко прочетено до тук съм го пробвал само за метода който колегата venci&vento ми каза ще пробвам.не е от забравен мигач защото голфа ми има зумер за забравени фарове и за мигачи.не е реле на алтернатор защото си зарежда без проблеми. единственото което ми остава да пробвам е със бушоните или батерията на алармата. благодарч за саветите.

Потребителски аватар
Mamaligar

благодаря колеги за идеите.от всичко прочетено до тук съм го пробвал само за метода който колегата venci&vento ми каза ще пробвам.не е от забравен мигач защото голфа ми има зумер за забравени фарове и за мигачи.не е реле на алтернатор защото си зарежда без проблеми. единственото което ми остава да пробвам е със бушоните или батерията на алармата. благодарч за саветите.

Потребителски аватар
Mamaligar

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 23 май 2008 11:24

A, сетих се, че на един приятел му светеше постоянно лампата в багажника и така дърпаше от акумулатора - пробвай да я махнеш и виж дали има резултат :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”