Проблем с акумулатора
- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
Проблем с акумулатора
здравейте колеги, имам следнио проблем- акумулатора на голфа ми пада много бързо а е на 6 месеца. ако колата престои около 4 5 дена без да е палена и после забрави да запали. ходих при акумулаторджии мериха ми консумацията - 0.30 казаха нормална. махам си панела на цд-то винаги като спра някаде. от 20 дена съм о спрял защото ми зеха книжката за 1 месец. откачих си музиката и сичко което може да консумира, но без успех. вече се чудч от какво може да е моля помогнете.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с акумулатора
Mamaligar написа:здравейте колеги, имам следнио проблем- акумулатора на голфа ми пада много бързо а е на 6 месеца. ако колата престои около 4 5 дена без да е палена и после забрави да запали. ходих при акумулаторджии мериха ми консумацията - 0.30 казаха нормална. махам си панела на цд-то винаги като спра някаде. от 20 дена съм о спрял защото ми зеха книжката за 1 месец. откачих си музиката и сичко което може да консумира, но без успех. вече се чудч от какво може да е моля помогнете.
Колега не е нормално. 0.30 какво е ?
Ако е 0.30А което за 10 часа ти дава 3 Амперчаса,а за 24 часа това са 7,2 амперчаса,а за цели 3 ДНИ е равно на 21.6АМПЕРЧАСА
И ако акумулатора ти е 50Аh то е ясно,ЩО НЕ ПАЛИ!!
А ако е 0.030А то това БИ БИЛО НОРМАЛНО.
Така,че търси какво ти е включено!!!
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
Колегата volf е прав 0,30 предполагам Ампера е 10 пъти по-висока утечка от нормалната . И в други подобни теми е писано , първо провери дали не светят плафоните в багажника и жабката . После може да се започне с вадене на бушони докато се мери утечката и така ще отпаднат голяма част от веригите .Най важно е да мериш при затворени врати и капаци или по-точно натиснати бутони. След плафоните най-вероятн проблем е радиото , но след като вече е изключено може да се насочиш към алармата - тя ако има автономно захранване (вграден акумулатор който може от старост до става голям комсуматор) . Тази комсумация може да идва и от постоянно вкл. реле поставено от незнаен "майстор" с неясна цел или придобита екстра.
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
- Mamaligar
благодаря колеги за идеите.от всичко прочетено до тук съм го пробвал само за метода който колегата venci&vento ми каза ще пробвам.не е от забравен мигач защото голфа ми има зумер за забравени фарове и за мигачи.не е реле на алтернатор защото си зарежда без проблеми. единственото което ми остава да пробвам е със бушоните или батерията на алармата. благодарч за саветите.
- Mamaligar
благодаря колеги за идеите.от всичко прочетено до тук съм го пробвал само за метода който колегата venci&vento ми каза ще пробвам.не е от забравен мигач защото голфа ми има зумер за забравени фарове и за мигачи.не е реле на алтернатор защото си зарежда без проблеми. единственото което ми остава да пробвам е със бушоните или батерията на алармата. благодарч за саветите.
- Mamaligar
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”