глава 1.6 тд+и
- dimata_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
глава 1.6 тд+и
някои правил ли е такова нещо: слагане на глава от 1.9 ааz на 1.6 sb, щото от както напрайх таа операция нема пукане нема проблеми,от личен опит съветвам който ще сменя глава на 1.6 тд интеркулер да си потърси една от 1.9 тд голф или венто и нема да има ядове повече. 

- dimata_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
нищо не съм преправял,главата беше оборудвана с клапани,повдигачи,вал само че си сложих старото зъбно колело.всичко друго като колектори с турбото,дюзи,свещи си са старите. е, дюзите с нови разпръсквачи, щот старите беха запекли направо.а и гарнитура сложих за 1.9 мотор.и така карам вече 4000 км без ядове.относно работата на двигателя ми се струва че стана малко по шумен,ама и върви повече-това си го обяснявам, че клапаните на 1.9 отварят повече заради по-голения обем,но не съм сигурен.нядявам се че бях полезен. 

- dimata_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
забрайх да уточня, че не нарочно стана така,ами просто не можах да си намера от 1.6, а треаше да се пътува и ми изпадна от едно венто блъснато главицата. не че не я прегрех и тази и бе6е станала на дунавски вълни,ама нема6е пук никъде,само шлайф за 20 лв., гарнитура,гумички на клапаните и пак трагна пастета. 

- lydas
- Автомобил: Golf MK2 1.6 td++
- Двигател: JR 1986
Re: глава 1.6 тд+и
dimata_tdi написа:някои правил ли е такова нещо: слагане на глава от 1.9 ааz на 1.6 sb, щото от както напрайх таа операция нема пукане нема проблеми,от личен опит съветвам който ще сменя глава на 1.6 тд интеркулер да си потърси една от 1.9 тд голф или венто и нема да има ядове повече.
колега имаше ли проблем със студения старт когато направи тази разманя защото съм чувал че така се получава

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: глава 1.6 тд+и
Бренерите на 1.9 ТД са по-големи от на 1.6 ТД. Мотора става малко "разреден"
, и ако не е в "добра" кондиция мотора- ще има " лек" проблем с паленето
И главите на 1.9 се "пукат" не по-малко от на 1.6 и за второто - пак може да ги има ядовете
. И двата мотора имат тази слабост- за да не се стига до там - не допускайте прегряване,своевремено отстранявайте проблеми по охлаждането, след каране с голяма скорост - не гасете колата веднага - нека поработи 2-3 минути на место ( или с малка газ в движение). Спазвате ли това - ще се радвате на колата си дълго 

dimata_tdi написа:...глава от 1.9 ааz на 1.6 sb, ..нема пукане нема проблеми,от личен опит съветвам който ще сменя глава на 1.6 тд интеркулер да си потърси една от 1.9 тд голф или венто и нема да има ядове повече.
И главите на 1.9 се "пукат" не по-малко от на 1.6 и за второто - пак може да ги има ядовете

Върни се в “Дизелови агрегати”