Охладител в жабката
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Dobromirski написа: дупчиш с едно свредло фи 12 жабката и едната стена на въздуховода едновременно. После вкарваш една ПВЦ тръбичка със същият външен диаметър за да ги свърже двете и да предотвратиш изтичане не въздух между тях.
Може би трябва и някаква дупка за изходящ въздух.За да не ти свири въздуха,като минава покрай затворения капак на жабката.
аз на полото си направих хладилна жабка, бях я демонтирал и като видях колко близо минава въздуховода, реших да направя по една дупка 13-ка и мушнах една гумена тръбичка. та... стана работата, като сложа една студена фанта си остава студена докато работи климата, зимата запушвам тръбичката. значи, на поло 3-ка без еърбег, въздуховода е на 2 см зад жабката
- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може дасе напраи ама щети трябва: течен амоняк 3-4 литара , траба черна (дет раждясва) около 3-метъра , малко алуминиева около 1-метър, 2 броя метали цилиндри с различни диаметри , малко шини, един електрожен , малко електроди , 1 силен нагревател на 12v , 1 трабоугавка и много много свободно време и нерви за трошене
п.п трябва се получи АМОНЯЧЕН ХЛАДИЛНИК
) ама по добре си купи хладилна чанта
по евтино ти излезне 

п.п трябва се получи АМОНЯЧЕН ХЛАДИЛНИК

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Iavor написа: .....Може би трябва и някаква дупка за изходящ въздух.За да не ти свири въздуха,като минава покрай затворения капак на жабката.....

Имам предвид, че за да се получи ефекта на свирене, то скоростта на излизащият въздух трябва да е доста висока , а за да стане това има няколко условия.
1-Дебита на входящият въздух трябва да е = или > от дебита на излизащият през всички пролуки взети заедно .
2.Ако 1-то условие е спазено, то в жабката трябва да се достигне необходимият напор(налягане) достатъчно за да се постигне необходимата скорост на изходният въздухт за да почне да свири.
За друго май не енеобходимо да се сещам , защото дори и да си пуснал вентилатора на 3, да си сложил клапата към централните плафони, и да си ги затворил всичките, едва ли сечението на трабичка фи12 е по-голямо от сбора на всички фуги по жабката !
ventor написа: .......зимата запушвам тръбичката........
е що бре колега, топъл чай зимата не пиеш ли

Последна промяна от Dobromirski на Нед 25 май 2008 7:59, променено общо 2 пъти.
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Dobromirski написа:Iavor написа: .....Може би трябва и някаква дупка за изходящ въздух.За да не ти свири въздуха,като минава покрай затворения капак на жабката.....
Абе колега, вътре няма да правиш торнадо я ?! Жабката е с малък обем и малкият дебит е достатъчен, пък и жабката е далеч от херметичността
![]()
Точно,защото е далеч от херметичността ,съм го написал горното!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
maznia написа:аз се чудя що да си дупчим жабката като можем просто да сложим една поставка за шише до дохалката и духалката да духа пряко на шишето ама друго си е да счипим жабката и ефекта да е 2% но важна е базикнята.
Това за поставката съм си го мислил, обаче не обичам да ми стърчът разни неща от таблото и затова не съм пробвал. Аз нямам жабка и няма какво да чупя, ти ако си навит мога да ти услужа с Чук - имам различни видове, имам и доста голям

Иначе идеята на колегата не е лоша, дано да се осъществи.
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател: