Охладител в жабката

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 23 май 2008 10:09

Само за инфо да знаеш че ефекта на изстудяването е най осезаем когато навън е 35 и нагоре градуса а напитките в жабката са постояли поне час на 18-16градуса(горе долу толкова може да направи климата)и стават приятно хладни за пиене.Да не си помисли някой че хладилната жабка е като хладилника :wink:

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 23 май 2008 11:11

Dobromirski написа: дупчиш с едно свредло фи 12 жабката и едната стена на въздуховода едновременно. После вкарваш една ПВЦ тръбичка със същият външен диаметър за да ги свърже двете и да предотвратиш изтичане не въздух между тях.

Може би трябва и някаква дупка за изходящ въздух.За да не ти свири въздуха,като минава покрай затворения капак на жабката.

Потребителски аватар
ventor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventor » Пет 23 май 2008 19:15

аз на полото си направих хладилна жабка, бях я демонтирал и като видях колко близо минава въздуховода, реших да направя по една дупка 13-ка и мушнах една гумена тръбичка. та... стана работата, като сложа една студена фанта си остава студена докато работи климата, зимата запушвам тръбичката. значи, на поло 3-ка без еърбег, въздуховода е на 2 см зад жабката

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Пет 23 май 2008 19:49

може дасе напраи ама щети трябва: течен амоняк 3-4 литара , траба черна (дет раждясва) около 3-метъра , малко алуминиева около 1-метър, 2 броя метали цилиндри с различни диаметри , малко шини, един електрожен , малко електроди , 1 силен нагревател на 12v , 1 трабоугавка и много много свободно време и нерви за трошене :wink:

п.п трябва се получи АМОНЯЧЕН ХЛАДИЛНИК :)) ама по добре си купи хладилна чанта :idea: по евтино ти излезне :wink:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 23 май 2008 19:54

Iavor написа: .....Може би трябва и някаква дупка за изходящ въздух.За да не ти свири въздуха,като минава покрай затворения капак на жабката.....

:shock Абе колега, вътре няма да правиш торнадо я ?! Жабката е с малък обем и малкият дебит е достатъчен, пък и жабката е далеч от херметичността :lol:
Имам предвид, че за да се получи ефекта на свирене, то скоростта на излизащият въздух трябва да е доста висока , а за да стане това има няколко условия.
1-Дебита на входящият въздух трябва да е = или > от дебита на излизащият през всички пролуки взети заедно .
2.Ако 1-то условие е спазено, то в жабката трябва да се достигне необходимият напор(налягане) достатъчно за да се постигне необходимата скорост на изходният въздухт за да почне да свири.
За друго май не енеобходимо да се сещам , защото дори и да си пуснал вентилатора на 3, да си сложил клапата към централните плафони, и да си ги затворил всичките, едва ли сечението на трабичка фи12 е по-голямо от сбора на всички фуги по жабката !

ventor написа: .......зимата запушвам тръбичката........

е що бре колега, топъл чай зимата не пиеш ли :wink:

Последна промяна от Dobromirski на Нед 25 май 2008 7:59, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 23 май 2008 21:01

Dobromirski написа:
Iavor написа: .....Може би трябва и някаква дупка за изходящ въздух.За да не ти свири въздуха,като минава покрай затворения капак на жабката.....

:shock Абе колега, вътре няма да правиш торнадо я ?! Жабката е с малък обем и малкият дебит е достатъчен, пък и жабката е далеч от херметичността :lol:

Точно,защото е далеч от херметичността ,съм го написал горното!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 24 май 2008 3:46

eй и аз ше се навия да си счупя жабката и да я направя охладител още малко идеи и акъли ми трябват.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 24 май 2008 9:36

Който си има .... троши, чупи и прави ... а който си няма (като мен) само мечтае! :(

П.С. Ама не сте ли се замисляли към хладилен багажник а? :) (майтапя се разбира се)

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Сря 28 май 2008 8:58

adnan, Koksan имам по добро решение на вашия проблем и нее много скъп само 80 кинта в МЕТРО (т`ва с пиячката :wink: ) Изображение кеф ти бира , кеф ти кола и мацката гола :))))

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 30 май 2008 0:05

аз се чудя що да си дупчим жабката като можем просто да сложим една поставка за шише до дохалката и духалката да духа пряко на шишето ама друго си е да счипим жабката и ефекта да е 2% но важна е базикнята.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 30 май 2008 0:10

maznia написа:аз се чудя що да си дупчим жабката като можем просто да сложим една поставка за шише до дохалката и духалката да духа пряко на шишето ама друго си е да счипим жабката и ефекта да е 2% но важна е базикнята.

Това за поставката съм си го мислил, обаче не обичам да ми стърчът разни неща от таблото и затова не съм пробвал. Аз нямам жабка и няма какво да чупя, ти ако си навит мога да ти услужа с Чук - имам различни видове, имам и доста голям mhihi

Иначе идеята на колегата не е лоша, дано да се осъществи.

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Пон 22 сеп 2008 1:59

maznia написа:аз се чудя що да си дупчим жабката като можем просто да сложим една поставка за шише до дохалката и духалката да духа пряко на шишето ама друго си е да счипим жабката и ефекта да е 2% но важна е базикнята.
ДА ама бутилката пречи на страничното огледало.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 22 сеп 2008 16:22

А стойки за двулитрови бири аз не съм виждал да се продават :lol:

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Пон 22 сеп 2008 18:23

Бутилка от минерална вода 0,5л.пречи пробвай да видиш.

Върни се в “Направи си сам!”