group® написа:Данък - колегата по-горе не знам какво е плащал и правил, но си е 180лв + - някой лев.
Части - имам цял списък с цени, но ще синтезирам: окачване ала бала си е голф и съществени разлики няма(шарнирите примерно са малко по-скъпи, но не е много - 35лв/бр по спомен). По двигателя е естествено да са по скъпички, но пак не е колосална разлика (имам пресен спомен за обтегачната ролка на ангренажа която е 130лв някъде, но за моделите след 95та година, иначе е по-евтина)
Разход - това е най спорната тема и всеки ще ти каже различно. Аз примерно на Фрисола не му вярвам на бордовия. 130км/час под 7.5 няма
При по-големите скорости чуваш бензиновъртежа в резервоара. На софийското градско под 15 не мога да падна. Даже при по-централно каране(сиреч баш у центъра) може да видиш и 30 на 100 разход(това ми е от вчера когато пътувах час и половина от НДК до ИСУЛ)
Eдва ли в това ми е проблемаFreeSoul написа:... Явно си е до колата и състоянието....
Щом искаш бегачка ABF може би е най-доброто като цена,поддръжка разход и вървеж.Късмет е да попаднеш на читав,пробвай и сравнявай колкото намериш повече или покарай колата на някой колега от клуба или на познат,защото ако си свикнал с Вентото всеки АБФ ще те впечатли.Разходът на тая кола идва от мудността в ниските и кефа във високите обороти,където няма как да не харчи.Бързият написа:Значи до тука ме притеснява само разхода който си е сериозен. Обаче ако намеря запазен голф 5 врати няма да се замисля![]()
Иначе за какво евентуално да гледам по колата ? За удари и т.н. е ясно , но слаби места ? Дефекти ? Нещо по-специфично ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта