Събирам мнения за голф 3 ABF ....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Събирам мнения за голф 3 ABF ....

Мнениеот Бързият » Пет 23 май 2008 12:55

Колеги решил съм да си търся подобна бегачка . Та интересуват ме неща относно подръжка ,обслужване, разход , вървене и съответно цени :) Нека тези които са собственици на такива коли драснат няколко реда .Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 23 май 2008 13:06

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 23 май 2008 16:04

За разхода разбрах че е според крака , като на всяка кола.
А как стой въпроса за цени на обслужване , части , данък ? Какви проблеми сте имали с този двигател и попринцип с тези коли като цяло ?

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Съб 24 май 2008 0:02

Данък платен на 12 05 2008 до края на годината (платена е цялата сума ако това има заначение, не знам) за моята кола 129.31 стотинки. Госпожата която ми оформя документите пред данъчното,преди да плате данъка ми каза, че ще платя около 130 лв до края на годината(демек за 8 месеца) и позна с разлика няколко стотинки. Помолих я да ми сметне данъка за догодина(2009) и та ми каза, че колата е 95 г. и влизала в незнам си каква графа и данъка за цялата година щял да е 132лв (а дано). Толкова знам за данъка.
Някои пресни цени които знам. Предни накладки woking (испански) с датчици от плоските 55.20лв. задни накладки от същите 33лв. поленов филтър 15 лв. въздушен филтър около 13 (не помня точно) маслен филтър 10 лв. масло 4 литра (аз взимам на елф 10w 40) около 50лв.
За разхода ако искаш ми вярвай от 7 литра извън градско обаче само с около 80 до 90 км и бавно изпреварване, до 15 литра градско при превкючване на скоростите малко преди прекъсвача(само в лютеницата). Дано да ти е от полза тази информация, която е от май месец 2008.
:patriot

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 24 май 2008 0:25

Какво да ти кажа, хубава колица и мотор или поне аз съм много доволен от моя. Разхода - 6-6.5 извънградско до 130км/ч, градско София - 10 средна ръчка, градко Стара Загора 12-13/няма булеварди там mhihi/
Общо взето трябва да внимаваш с маслото какво слагаш и на колко сменяш,че като я натиснеш да няма изненади. Като консумативи не е кой знае колко по-скъпа от другите, все пак е Golf.

п.с Най-скъпото по тази кола си остава бензина mhihi

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 24 май 2008 0:46

Кеф цена няма - точно 5-10 мин след като си заредил и настъпиш и вече си забравил за парите, влизаш в другия филм :lol:

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Съб 24 май 2008 13:42

FreeSoul написа:Кеф цена няма - точно 5-10 мин след като си заредил и настъпиш и вече си забравил за парите, влизаш в другия филм :lol:

:D :lol: тука много си прав

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 24 май 2008 14:18

Данък - колегата по-горе не знам какво е плащал и правил, но си е 180лв + - някой лев.
Части - имам цял списък с цени, но ще синтезирам: окачване ала бала си е голф и съществени разлики няма(шарнирите примерно са малко по-скъпи, но не е много - 35лв/бр по спомен). По двигателя е естествено да са по скъпички, но пак не е колосална разлика (имам пресен спомен за обтегачната ролка на ангренажа която е 130лв някъде, но за моделите след 95та година, иначе е по-евтина)
Разход - това е най спорната тема и всеки ще ти каже различно. Аз примерно на Фрисола не му вярвам на бордовия :lol: . 130км/час под 7.5 няма ;) При по-големите скорости чуваш бензиновъртежа в резервоара. На софийското градско под 15 не мога да падна. Даже при по-централно каране(сиреч баш у центъра) може да видиш и 30 на 100 разход(това ми е от вчера когато пътувах час и половина от НДК до ИСУЛ) ;)

В общи линии това е ;)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 24 май 2008 14:23

group® написа:Данък - колегата по-горе не знам какво е плащал и правил, но си е 180лв + - някой лев.
Части - имам цял списък с цени, но ще синтезирам: окачване ала бала си е голф и съществени разлики няма(шарнирите примерно са малко по-скъпи, но не е много - 35лв/бр по спомен). По двигателя е естествено да са по скъпички, но пак не е колосална разлика (имам пресен спомен за обтегачната ролка на ангренажа която е 130лв някъде, но за моделите след 95та година, иначе е по-евтина)
Разход - това е най спорната тема и всеки ще ти каже различно. Аз примерно на Фрисола не му вярвам на бордовия :lol: . 130км/час под 7.5 няма ;) При по-големите скорости чуваш бензиновъртежа в резервоара. На софийското градско под 15 не мога да падна. Даже при по-централно каране(сиреч баш у центъра) може да видиш и 30 на 100 разход(това ми е от вчера когато пътувах час и половина от НДК до ИСУЛ) ;)

Ха-ха! 30/100 градско :shock
Утре ще те черпя една студена вода на Бояна ;)

ПП
Ти нали пеш ще идваш? :roll:

Последна промяна от groznika на Съб 24 май 2008 15:13, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 24 май 2008 15:09

mhihi mhihi mhihi

ти не вярваш ама аз я зареждам таз кола :lol:
точно вчера в задръстване от 9.6 ми скочи на 10.8-11 направо пребледнях. Явно си е до колата и състоянието. Иначе както и да го смятам 20лв - 80км при 2.4х ст. литъра.
Виж при 180-200 става ужас ама пълно щастие няма...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 24 май 2008 17:50

FreeSoul написа:... Явно си е до колата и състоянието....
Eдва ли в това ми е проблема ;)
При средна скорост 4 км/ч, изминати 8км и работа на двигателя 110 мин колко ще ти е разхода? Пак 10-11 ли? :lol:
Знам че в дадени условия може да даде еди какъв си разход, но недей да го казваш като даденост за АБФ-ите. Виждал съм не един и два как харчат, дори и да приемем че на моя му има нещо въпреки всичките ремонти и т.н. ;)
Истината е че харчи малко ако се движи. Спре ли на едно място скача разхода рязко и безвъзвратно :lol: :wink:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 24 май 2008 18:17

Изображение

Това е от книжката на голф 3 ...

На друго място видях смесен разход 10,8

В софия с под 12 няма да се отървеш ...

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 24 май 2008 18:21

Значи до тука ме притеснява само разхода който си е сериозен. Обаче ако намеря запазен голф 5 врати няма да се замисля 8)
Иначе за какво евентуално да гледам по колата ? За удари и т.н. е ясно , но слаби места ? Дефекти ? Нещо по-специфично ?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 24 май 2008 19:29

group® имаш някакъв проблем с колицата ..този разход не е нормален ..... Широкото с праисторическия си инжекцион градско се движи около десетката .....

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 24 май 2008 20:00

Бързият написа:Значи до тука ме притеснява само разхода който си е сериозен. Обаче ако намеря запазен голф 5 врати няма да се замисля 8)
Иначе за какво евентуално да гледам по колата ? За удари и т.н. е ясно , но слаби места ? Дефекти ? Нещо по-специфично ?
Щом искаш бегачка ABF може би е най-доброто като цена,поддръжка разход и вървеж.Късмет е да попаднеш на читав,пробвай и сравнявай колкото намериш повече или покарай колата на някой колега от клуба или на познат,защото ако си свикнал с Вентото всеки АБФ ще те впечатли.Разходът на тая кола идва от мудността в ниските и кефа във високите обороти,където няма как да не харчи.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”