Колеги, да ви кажа моето мнение, но не за Кашкай, а за РАВ4.
Признавам си, и преди в тази тема съм писал, че много харесвам Тигуана, и това не е лъжа, наистина го харесвам. Да не говорим, че съм привърженик на ФВ, почти маниак. Но ...
1. Тигуан няма 6+1, следователно не може да се ползва данъчен кредит;
2. За да си получиш Тигуана, трябва да чакаш около 8-9 месеца, освен ако нямаш връзки, и пак може да откараш 5 месеца.
При търсенето на служебен автомобил с 4х4 задвижване, който е необходим възможно най-скоро, представителите на Тойота успяха да измъкнат на представителите на Фолксваген сигурен клиент за Тигуана.
Първо, предложиха ми перфектна цена.
Второ, автомобилът е наличен и ще го взема другата седмица!
Трето, с регистрацията му 6+1, фирмата спестява 9000 лева, като ползва данъчен кредит. Т.е. получавам автомобил на практика веднага, като спестявам с ДДС и отстъпка около 14000 лева.
Моята препоръка към дилърите на ФВ би била следната - направете каквото е необходимо, за да стане възможно регистрирането на Тигуана 6+1. И имайте налични возила. Никой, колкото и голям фен да е, не иска да чака 9 месеца. Защото понякога, дори доста често, симпатиите към дадена марка и модел, остават на заден план, а по-важни се оказват икономическата изгода и бързата доставка.

Мнение за RAV 4!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
дам,ей там е болкта на немските производителиdobrinb написа:Колеги, да ви кажа моето мнение, но не за Кашкай, а за РАВ4.
Признавам си, и преди в тази тема съм писал, че много харесвам Тигуана, и това не е лъжа, наистина го харесвам. Да не говорим, че съм привърженик на ФВ, почти маниак. Но ...
2. За да си получиш Тигуана, трябва да чакаш около 8-9 месеца, освен ако нямаш връзки, и пак може да откараш 5 месеца.
При търсенето на служебен автомобил с 4х4 задвижване, който е необходим възможно най-скоро, представителите на Тойота успяха да измъкнат на представителите на Фолксваген сигурен клиент за Тигуана.
Трето, с регистрацията му 6+1, фирмата спестява 9000 лева, като ползва данъчен кредит. Т.е. получавам автомобил на практика веднага, като спестявам с ДДС и отстъпка около 14000 лева.
Моята препоръка към дилърите на ФВ би била следната - направете каквото е необходимо, за да стане възможно регистрирането на Тигуана 6+1. И имайте налични возила. Никой, колкото и голям фен да е, не иска да чака 9 месеца. Защото понякога, дори доста често, симпатиите към дадена марка и модел, остават на заден план, а по-важни се оказват икономическата изгода и бързата доставка.

И мен така ме съблазниха за колата.За кашкая,еми не ми харесва тва ръбато на нищо неприличащо возило
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Колеги, да ви кажа моето мнение, но не за Кашкай, а за РАВ4.
Можеше да си вземеш Нисан Екс-Треил или Мицубиши Аутлендър - второто го има налично.
РАв-4 е най-голямата тояга в тоя клас, сещам се единствено за Шевролет Каптива или Опел Антара дето да са толко гадни като него.
НАй мой приятел шефа има такъв и само проблеми, носачи, мотор, генерация цялата ръждяса.
ИМам и клиент дето има такава тояга само се оплаква.
Абе ебати кенефа......
Не мога да разбера с какъв акъл сте купили тая тоалетна

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много просто - едва ли някой щеше да ми даде такава цена. Пък и чак кенеф?! Все пак има пълна гаранция 100 000 км и три години, което настъпи по-рано. Дори нещо да има проблем, то ще се отстрани без пари. Пък като мине гаранцията, замяна и готово. Да не говорим, че най-голямата тояга до съвсем скоро, преди да излезе Тигуана, беше първа по всички тестове на малките SUV. Иначе на един приятел, на шурея шуренайката ... нормално е да има недоволни. Аз ще си карам новия служебен автомобил, пък нека ми е зле.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Добри, в интерес на истината Рав4 наистина е най-лошия избор в този клас. Вътре материалите са 1 към 1 с Ярис - чиста пластмаса, от най-гадната (при кола за 25-28К е приемливо, но при над 50-60К ....). Дизелите на Тойота не са най-добрия избор, за бензина не знам. Иначе от друга страна новата кола си е нова...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен материалите не ми направиха такова впечатление, дори напротив. Волана си е кожа, не знам за Яриса, на мен вътре ми хареса, пък и е функционално. За дизелите съм почти сигурен, че не си прав - тих, икономичен, има си достатъчно мощност, добри резултати на тестове и т.н. А иначе цената е под 50 000 

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:На мен материалите не ми направиха такова впечатление, дори напротив. Волана си е кожа, не знам за Яриса, на мен вътре ми хареса, пък и е функционално. За дизелите съм почти сигурен, че не си прав - тих, икономичен, има си достатъчно мощност, добри резултати на тестове и т.н. А иначе цената е под 50 000
Карам дизел..... на Тойота..... не е икономичен.....

Волана и при мен е кожен - единствено това много ми харесва... Иначе ако цената с ДДС е под 50К - ИСКАМ И АЗ РАВ4

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="dobrinb"][/quote]
Почти всички предложения от този клас съм ги карал
и написаното не си го измилям.
Та въпросния познат чака 1месец за носач, да не говорим че за сервиза на Тойота си се чака цифра време дори за елементарни манипулации.
И т..н и т.н.
И все пак много безаварийни километри ти пожелавам.
Почти всички предложения от този клас съм ги карал

Та въпросния познат чака 1месец за носач, да не говорим че за сервиза на Тойота си се чака цифра време дори за елементарни манипулации.
И т..н и т.н.
И все пак много безаварийни километри ти пожелавам.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:................
Дизеловата равка си е върха, била кенеф - хахахахахахахахаха
Имам близък допир със една!
Малко повечко пари беше, обаче е страшна колицата. Единствено ме дразни че е с механични скорости.Тогава не предлагаха дизел автоматиК!
Много е икономична, градско харчи колкото пасата ми, много бяга, има много хубава динамика, удоволствие е да я караш!
Таблото си е перфектно, седалките са много удобни, на мене ми е тясна лично да се возя, амам съм 115 кила.
40 000 километра никакви ядове.
била кенеф

Стига сте я гледали тая телевизия и сте ги чели тея списания

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колега, чудесен избор на чудесна цена:) Равчето си е перфектен дамски паркетник, бегачка с достатъчно пространство за тричленно семейство + пинчера. За повече деца и по-големи кучета не става:) Кашкая го гледах, карах, красив е, тесен е. Тигуана си е дипично VW, с малко повече пространство, с усещането за Голф 5 вътре, и поне според мен скъп за класа си. Порада тези причини в момента сериозно се заглеждам в Сорентото от 2006, 2007-а година за около 30- 35 000 лв. Нищо че е Киа, висока, тежка, с голям багажник + дизел автоматик.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”