Мнение за RAV 4!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 23 май 2008 21:54

Колеги, да ви кажа моето мнение, но не за Кашкай, а за РАВ4.
Признавам си, и преди в тази тема съм писал, че много харесвам Тигуана, и това не е лъжа, наистина го харесвам. Да не говорим, че съм привърженик на ФВ, почти маниак. Но ...
1. Тигуан няма 6+1, следователно не може да се ползва данъчен кредит;
2. За да си получиш Тигуана, трябва да чакаш около 8-9 месеца, освен ако нямаш връзки, и пак може да откараш 5 месеца.
При търсенето на служебен автомобил с 4х4 задвижване, който е необходим възможно най-скоро, представителите на Тойота успяха да измъкнат на представителите на Фолксваген сигурен клиент за Тигуана.
Първо, предложиха ми перфектна цена.
Второ, автомобилът е наличен и ще го взема другата седмица!
Трето, с регистрацията му 6+1, фирмата спестява 9000 лева, като ползва данъчен кредит. Т.е. получавам автомобил на практика веднага, като спестявам с ДДС и отстъпка около 14000 лева.
Моята препоръка към дилърите на ФВ би била следната - направете каквото е необходимо, за да стане възможно регистрирането на Тигуана 6+1. И имайте налични возила. Никой, колкото и голям фен да е, не иска да чака 9 месеца. Защото понякога, дори доста често, симпатиите към дадена марка и модел, остават на заден план, а по-важни се оказват икономическата изгода и бързата доставка.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 23 май 2008 22:02

dobrinb написа:Колеги, да ви кажа моето мнение, но не за Кашкай, а за РАВ4.
Признавам си, и преди в тази тема съм писал, че много харесвам Тигуана, и това не е лъжа, наистина го харесвам. Да не говорим, че съм привърженик на ФВ, почти маниак. Но ...
2. За да си получиш Тигуана, трябва да чакаш около 8-9 месеца, освен ако нямаш връзки, и пак може да откараш 5 месеца.
При търсенето на служебен автомобил с 4х4 задвижване, който е необходим възможно най-скоро, представителите на Тойота успяха да измъкнат на представителите на Фолксваген сигурен клиент за Тигуана.
Трето, с регистрацията му 6+1, фирмата спестява 9000 лева, като ползва данъчен кредит. Т.е. получавам автомобил на практика веднага, като спестявам с ДДС и отстъпка около 14000 лева.
Моята препоръка към дилърите на ФВ би била следната - направете каквото е необходимо, за да стане възможно регистрирането на Тигуана 6+1. И имайте налични возила. Никой, колкото и голям фен да е, не иска да чака 9 месеца. Защото понякога, дори доста често, симпатиите към дадена марка и модел, остават на заден план, а по-важни се оказват икономическата изгода и бързата доставка.
дам,ей там е болкта на немските производители :idea:

И мен така ме съблазниха за колата.За кашкая,еми не ми харесва тва ръбато на нищо неприличащо возило

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 24 май 2008 15:15

dobrinb написа:Колеги, да ви кажа моето мнение, но не за Кашкай, а за РАВ4.

Можеше да си вземеш Нисан Екс-Треил или Мицубиши Аутлендър - второто го има налично.
РАв-4 е най-голямата тояга в тоя клас, сещам се единствено за Шевролет Каптива или Опел Антара дето да са толко гадни като него.

НАй мой приятел шефа има такъв и само проблеми, носачи, мотор, генерация цялата ръждяса.

ИМам и клиент дето има такава тояга само се оплаква.

Абе ебати кенефа......

Не мога да разбера с какъв акъл сте купили тая тоалетна :?:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 24 май 2008 16:05

Много просто - едва ли някой щеше да ми даде такава цена. Пък и чак кенеф?! Все пак има пълна гаранция 100 000 км и три години, което настъпи по-рано. Дори нещо да има проблем, то ще се отстрани без пари. Пък като мине гаранцията, замяна и готово. Да не говорим, че най-голямата тояга до съвсем скоро, преди да излезе Тигуана, беше първа по всички тестове на малките SUV. Иначе на един приятел, на шурея шуренайката ... нормално е да има недоволни. Аз ще си карам новия служебен автомобил, пък нека ми е зле.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Съб 24 май 2008 16:15

Добри, в интерес на истината Рав4 наистина е най-лошия избор в този клас. Вътре материалите са 1 към 1 с Ярис - чиста пластмаса, от най-гадната (при кола за 25-28К е приемливо, но при над 50-60К ....). Дизелите на Тойота не са най-добрия избор, за бензина не знам. Иначе от друга страна новата кола си е нова...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 24 май 2008 16:32

На мен материалите не ми направиха такова впечатление, дори напротив. Волана си е кожа, не знам за Яриса, на мен вътре ми хареса, пък и е функционално. За дизелите съм почти сигурен, че не си прав - тих, икономичен, има си достатъчно мощност, добри резултати на тестове и т.н. А иначе цената е под 50 000 :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 24 май 2008 16:36

японците ни превземат mhihi mhihi

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Съб 24 май 2008 17:56

dobrinb написа:На мен материалите не ми направиха такова впечатление, дори напротив. Волана си е кожа, не знам за Яриса, на мен вътре ми хареса, пък и е функционално. За дизелите съм почти сигурен, че не си прав - тих, икономичен, има си достатъчно мощност, добри резултати на тестове и т.н. А иначе цената е под 50 000 :wink:

Карам дизел..... на Тойота..... не е икономичен..... :D :D :D
Волана и при мен е кожен - единствено това много ми харесва... Иначе ако цената с ДДС е под 50К - ИСКАМ И АЗ РАВ4 ;-)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 24 май 2008 18:52

[quote="dobrinb"][/quote]

Почти всички предложения от този клас съм ги карал :D и написаното не си го измилям.

Та въпросния познат чака 1месец за носач, да не говорим че за сервиза на Тойота си се чака цифра време дори за елементарни манипулации.

И т..н и т.н.

И все пак много безаварийни километри ти пожелавам.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Съб 24 май 2008 19:22

mladvampirTDI написа:Карам дизел..... на Тойота..... не е икономичен..... :D :D :D
Ми ти го караш като Г4-ГТИ, признай си :D
Не знам за вас, но според мен шефа на Рено-Нисан наистина си разбира от работата - Преди 10г Нисан е била най-закъсалия японски автопроизводител...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 24 май 2008 20:52

mladvampirTDI написа:Иначе ако цената с ДДС е под 50К - ИСКАМ И АЗ РАВ4 ;-)

Еее, чак пък със! Без ДДС е 45 000 лева. Иначе тази, която тествах, показваше 7.2, при положение, че беше карана предимно градско и то на тестове.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 25 май 2008 12:02

dobrinb написа:................

Дизеловата равка си е върха, била кенеф - хахахахахахахахаха
Имам близък допир със една!
Малко повечко пари беше, обаче е страшна колицата. Единствено ме дразни че е с механични скорости.Тогава не предлагаха дизел автоматиК!
Много е икономична, градско харчи колкото пасата ми, много бяга, има много хубава динамика, удоволствие е да я караш!
Таблото си е перфектно, седалките са много удобни, на мене ми е тясна лично да се возя, амам съм 115 кила.
40 000 километра никакви ядове.
била кенеф mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi :xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa :064:

Стига сте я гледали тая телевизия и сте ги чели тея списания :051:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 25 май 2008 13:28

Само едно уточнение - не аз казах, че Рав4 е кенеф, друг колега беше. Щото така както си пуснал цитат, излиза ...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 25 май 2008 14:19

Браво колега, чудесен избор на чудесна цена:) Равчето си е перфектен дамски паркетник, бегачка с достатъчно пространство за тричленно семейство + пинчера. За повече деца и по-големи кучета не става:) Кашкая го гледах, карах, красив е, тесен е. Тигуана си е дипично VW, с малко повече пространство, с усещането за Голф 5 вътре, и поне според мен скъп за класа си. Порада тези причини в момента сериозно се заглеждам в Сорентото от 2006, 2007-а година за около 30- 35 000 лв. Нищо че е Киа, висока, тежка, с голям багажник + дизел автоматик.

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Нед 25 май 2008 22:24

Базовият Тигуан е най-евтиният в класа си и единствения правен в Германия :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”