МЕТАН или ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
bugssy
Автомобил:
Двигател:

МЕТАН или ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ?

Мнениеот bugssy » Вто 27 май 2008 16:57

Газов инжекцион или метанова уредба.Кое е по удачния вариант...искам да ви попитам по този вапрос да ми дадете съвет...казва ли са ми че двигателят с метанова уредба е доста по тромав от колкото на газ това вярно ли е? Ускорението как е? ПОмогнете при избора на икономично гориво....

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 27 май 2008 18:09

ти не си казал каква ти е колата и с какъв двигател, на кафе, на карти или на фасул да гадаят хората :lol:

п.п. ако колата ти не става за обикновенно газово, имай впредвид че трябва да си приготвиш доста парички за метанов инжекцион ако сакаш метан

Потребителски аватар
gozzu
Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
Двигател: BDE 2002 г

Мнениеот gozzu » Съб 07 юни 2008 5:46

Ако искаш икономия на метана е с около 30% по-евтино от пропан бутана, а за вървенето и на двете се губи мощност. Аз съм на метан с аванс процесор и не мога да кажа, че не е спъната колата, но не съм я карал на пропан бутан за да мога да направа сравнение.
Забравям за загубата на мощност при мисълта,че минавам 300 и отгоре километра извънградско с 15лв.
А за цените, в София BRC-метан обикновено е 550лв. с монтаж без бутилките, а за метанов инжекцион 1550лв. с монтаж без бутилките, газовия беше 1050 или 1150лв. аванспроцесора е 120лв.
това са цените в сервиза където ми монтираха на мен уредбата, аз сложих втора употреба бутилки по 8лв. литъра платих за тях и 21лв. за теста.
Неудобството на метана е, че са тежки бутилките и според мен е удачен за по-големи автомобили и все още няма достатъчно метан станциий в страната.

Потребителски аватар
bugssy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugssy » Чет 26 юни 2008 10:03

колата е Голф 4 1.8 125 коня кое да избера. газ или метан? каква е разликата при икономията от двете уредби и разликата в мощноста?

Потребителски аватар
Jango_gd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jango_gd » Чет 26 юни 2008 13:51

Az sy6to stoq pred tazi dilema, kupih si passat 4 97 g. , no karam slujebno VW CADDY na metan i imam pogled gore dolu.Problema na metana e 4e sa tejki butilkite i ako pytuvate na dylyg pyt trqbva da se 4udite kade da zarejdate. Ina4e za vyrvene nqma problemi - 180 sam vdigal sa cady-to, no vse pak to si e fabri4no s metan.A 6to se otnasq do razhoda mnogo zavisi kolko go nastypva6.Az karam po byrzi4ko i mi dava sredno okolo 6.5-7 kd/100 pri cena 1.39 za kg(za Blagoevgrad)

Потребителски аватар
bugssy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugssy » Чет 26 юни 2008 15:10

Jango_gd написа:Az sy6to stoq pred tazi dilema, kupih si passat 4 97 g. , no karam slujebno VW CADDY na metan i imam pogled gore dolu.Problema na metana e 4e sa tejki butilkite i ako pytuvate na dylyg pyt trqbva da se 4udite kade da zarejdate. Ina4e za vyrvene nqma problemi - 180 sam vdigal sa cady-to, no vse pak to si e fabri4no s metan.A 6to se otnasq do razhoda mnogo zavisi kolko go nastypva6.Az karam po byrzi4ko i mi dava sredno okolo 6.5-7 kd/100 pri cena 1.39 za kg(za Blagoevgrad)

А да те попитам за пасата има6 ли оплаквания от колко време го караш и какви ремонти си правил по него?

Върни се в “Автогазови уредби”