Golf 3 TDI, AFN двигател, 110 коня.
За пръв път ми се случи миналата седмица след автомивка (само външно измиване).
След като запалих, на свободен ход двигателят стоеше на 1300 оборота, а нормално е около 900. Изминах около 200 метра след което оборотите паднаха на 900 в движение, а педалът на газта спря да реагира изобщо. Когато спрях, на таблото започна да мига индикатора за подгряване на свещите. Изключих двигателя, изчаках малко, отново запалих - същата ситуация, високи обороти, 100-200 метра движение, газта чезне.
Помислих си, че са ми намокрили някой датчик, оставих колата за през ноща където бях спрял, на другия ден запалих - в първия момент същата ситуация, но след малко оборотите паднаха на нормалните 900 и всичко беше наред.
Днес, седмица по-късно, без видима причина се получи същата ситуация. Този път изгасих двигателя и веднага го включих, след което се движех без проблеми цял ден.
Някой може ли да ми каже какъв може да е проблемът ?
1.9 TDI - високи обороти на празен ход и изчезва газта
Днес същия номера.. Карах по цариградско като на всеки 100 метра гасих и палих...
След 3-4 км до центъра пак се оправи.
Питам евентуално някой ако му се е случвало да ме насочи каква може да е причината, защото дефекта е плаващ и не съм сигурен дали диагностиката ще го засече.
Препоръчайте човек който се занимава с диагностика и разбира от работата си да видим какво ще се получи с това.
Благодаря предварително.
След 3-4 км до центъра пак се оправи.
Питам евентуално някой ако му се е случвало да ме насочи каква може да е причината, защото дефекта е плаващ и не съм сигурен дали диагностиката ще го засече.
Препоръчайте човек който се занимава с диагностика и разбира от работата си да видим какво ще се получи с това.
Благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:

колегата е направил страхотна тема, Успех !
Имай на предвид, че си мил датчика за температура.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Върни се в “Дизелови агрегати”