ядове с четките на алтернатора
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
ядове с четките на алтернатора
Здравейте колеги алтернатора е за смяна на четките, взех му направо целия комплект - реле и четки, но като го сложа дам ли на контакт не свети лампата на акумулатора и не зарежда. Върна ли старото работи, но зарежда на 13.8 без да включвам нищо. В магазина ми казаха, че релетата били стандартни за всички алтернатори БОШ, но дали е така... Ако някой е купувал ще му бъда благодарен ако сподели откъде го е взел, благодаря предварително 

-
- Автомобил:
- Двигател:
з
и при мен се получи така-13,8в ама аз нали съм инат,сложих новите четки на старото реле и всичко е ок.
малко изнервящо се махат и слагат стари,че са карбовани ли как се казва ама стана
малко изнервящо се махат и слагат стари,че са карбовани ли как се казва ама стана
Последна промяна от kadrav7755 на Сря 28 май 2008 19:39, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
с
сменяй само четките колега щом старото е наред. а каква порода/марка/е новото ?
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
poni написа:jetttlii написа:не му харесвам, че като включа фарове, ЦД, парно и т.н. пада на 12.9/13ivo123 написа:а какво не му харесваш на 13,8в не мога да разбера?
моя и той токлова зарежда и не съм имал никакви проблеми с акумулатора вече доста годинки.
колега,ти каде меришнапрежението?
e на антената как кЪде

номера на генератора ще го погледна утре сутринта, имам чувството че новите четки са по - къси отколкото трябва...
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: ядове с четките на алтернатора
jetttlii написа:Здравейте колеги алтернатора е за смяна на четките, взех му направо целия комплект - реле и четки, но като го сложа дам ли на контакт не свети лампата на акумулатора и не зарежда. Върна ли старото работи, но зарежда на 13.8 без да включвам нищо. В магазина ми казаха, че релетата били стандартни за всички алтернатори БОШ, но дали е така... Ако някой е купувал ще му бъда благодарен ако сподели откъде го е взел, благодаря предварително
Отиди на Раковска, в отсека от Сливница до Козлодуй и ще си решиш проблема, Там има много добри майстори и не са скъпчий, повярвай ми

Ще ти проверат алтернатора и ще ти кажат къде е проблема

За проверка нищо не взимат

jetttlii написа:poni написа:jetttlii написа:не му харесвам, че като включа фарове, ЦД, парно и т.н. пада на 12.9/13ivo123 написа:а какво не му харесваш на 13,8в не мога да разбера?
моя и той токлова зарежда и не съм имал никакви проблеми с акумулатора вече доста годинки.
колега,ти каде меришнапрежението?
e на антената как кЪде![]()
![]()
номера на генератора ще го погледна утре сутринта, имам чувството че новите четки са по - къси отколкото трябва...
на генератора или на акумулатораааа?

А на колегата с 12,5V-оправи си генератора да не береш ядове!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”